Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (5)

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Na tento film jsem se moc těšila. Zaujal mě trailer a výborná hodnocení diváků tady ve Španělsku. No a výsledek? Popravdě řečeno jsem od filmu očekávala mnohem víc. Celý děj mi bohužel přišel velice „light“. Byla jsem připravená vidět hrozné emotivní drama podpořené navíc jistě úžasným hereckým výkonem Sigourney Weaver. A vono h**no. Dávám tři hvězdy za originalitu, za suprově vytvořeného netvora a taky za krásný song od skupiny Keane - Tear Up This Town (který mimochodem ani nezazněl při závěrečných titulcích..divné).

plakát

Ach, Carmelo! (1990) 

¡Ay, Carmela! je výstižným náhledem do dění španělské občanské války. Těm, kteří neví „vo co v té válce šlo“, doporučuju informovat se předtím, než si tento film pustí (pro lepší pochopení děje). Jinak já osobně nechápu, jak tu někdo v komentářích může tvrdit, že se jedná o komedii! Pár vtipných momentů tam samozřejmě bylo, ale s velmi hořkým nádechem. A právě ta hořkost se nevtíravě nese celým filmem, což jenom dokazuje brilantnost režisérova zpracování. Dávám 4*.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Po dlouhé době nový film, který mě nezklamal. Hodně se mi líbilo realistické zpracování, nádherné drsné zimní scenérie a naprosto skvěle vytvořená 3D medvědice, při jejímž útoku na chudáka Lea jsem ani nedýchala. Po celou dobu sledování filmu jsem cítila napětí, netrpělivost, soucit a ke konci pocit zadostiučinění. Myslím, že za tuto roli si Leo toho Oscara opravdu zasloužil. Taky bych chtěla vyzdvihnout úžasný herecký výkon „Billa Weasleyho“, kterého jsem nejdřív nemohla v roli kapitána poznat - zahrál to perfektně (což se ovšem nedá říct o Willu Poulterovi (alias Grinchovi), který se podle mě do 20. let 19. století s tím svým ksichtem vůbec nehodil).

plakát

Komando (1985) 

Nejlepší akční komedie, kterou jsem kdy viděla! Doporučuju zhlédnout v originálním znění - Arnoldův hluboký hlas s rakouským přízvukem stojí za to slyšet (jednou z jeho nejlepších hlášek je podle mě “Fly or die!” jak buší do palubní desky letadla, které nechce nastartovat :-D). A co teprve když se přiřítí ke svému domácímu arsenálu zbraní a jako vstupní kód zadá (opravdu hodně složitou!) kombinaci 1 - 3. Všimli jste si toho někdy? Komando je nadupané pořádnou akcí, vtipem, a samozřejmě záběry na naleštěné obří svaly „Johna Matrixe“ - to je aspoň akční hrdina!..což se nedá říct o těch zženštilích pseudohercích z dnešní doby.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Naprosto nechutný, zvrácený a absurdní film, na který jsem se nechala nalákat díky vtipnému traileru (mimochodem nejlepší scény najdete právě tam). Zbytek a v podstatě celý děj nestojí za nic. Ten kudrnatý hovňousek si asi řekl: „Animák pro dospělé? Musíme tam narvat haldy sprostých slov a trapných dvojsmyslů (a neustále je opakovat!), drogy a hlavně sex! Ehm....jídlo je přece velmi sexy (¿)....“ Osobně mám velký problém s „humanizovanými“ zvířaty v animovaných filmech..např. prsatá kachna s dlouhými vlasy atp. - teď se ale na první příčku mého pomyslného žebříčku filmových absurdit a trapností dostávají kopulační pohyby potravin. Fuj.