Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Komedie

Recenze (83)

plakát

Hotel Hazbin (2019) (seriál) 

Jak nemám ráda americký humor, sitcomy a praštěné seriály, po vstřebání prvotního šoku z vykreslení postav jako je Adam nebo Lucifer a vůbec vlastně celého Pekla a Nebe, jsem na tuhle rudou vlnu najela a seriál si užila na plné koule! Nic pro vokabulární citlivky!

plakát

Stroj času (2002) 

Když tenhle film vznikl, bylo mi náct. Zde v recenzích zmiňované papundeklové kulisy mě netrápily, patřím do generace, co vyrostla na StarWars IV-VI a počítačové efekty zdobící filmy plné výbuchů, padajících hořících mrakodrapů, obřích červů z jiné dimenze pustošící New York a podobných megalomanských amerických blbostí ještě nebyly must-have pro zisk Oskara. Naprostou třešničkou na dortu je fenomenální soundtrack Klause Badelta, jehož práce mi vhání slzy do očí jen při zaznění prvních tónů a ani po víc jak dvaceti letech nezvládnu film shlédnout se suchým okem. Jo, jsem emocionální troska a jsem na to hrdá. Při každém shlédnutí objevím malý detail, který zážitek prohloubí (hodinky, květiny, buřinky) a hořím zvědavostí, jak je vlastně napsaná kniha. Milý Ježíšku...

plakát

Stvořitel (2023) 

A víte co? Nedělám to často, protože zpravidla se u toho krásně bavím a jen nadšeně pohýkávám, až se mi třetí brada a vytahané mléčné vaky dávno již neprodukující blahodárnou tekutinu, jak tomu u chovatelky koček dávno za zenitem bývá, natřásají a houpou, jak to ten verbal krásně a vtipně shrnul, ale tentokrát mám pocit, že jsme koukali na úplně jiný film. Svižná kamera, poutavý příběh, zamyšleníhodná myšlenka a to celé zabalené do zábavné dvouhodinovky, u které jsem nelitovala ani minutu, že jsme si to pustili. Dlužno dodat - netušila jsem, do čeho jdu, a to možná bylo plusem. Kdo si přečte superlativa, může se dočkat podobných pocitů, jako měl verbal. Příliš náročný hnidopišný divák si dokáže asi nasosat dost materiálu ke kritice. Moje ženské oko chovatelky koček bylo oblaženo.

plakát

Denní hlídka (2006) 

Ani Noční, ani Denní hlídka neoplývají tím, čím oplývá kniha. Jsem hodně tolerantní divák, co se tohoto aspektu týče, ale tady trestuhodně zametli pod koberec všechno dobré, co na knize je, a pustili se do divokých honiček, pompézních proskoků a výbuchů a patosu, který vypadá dobře na plátnech kin, zvláště pro mírně alternativní diváky, ale zcela si zavřeli brány k pravé podstatě knihy a jejímu sdělení. Hvězdička za to, že samostatně ty filmy jakýš takýs fungují. Svého diváka si najdou.

plakát

Barbie (2023) 

Patos, afekt, naprostá ztráta času. Jednu hvězdičku dávám za ucházející myšlenku na konci a tu stejnou hvězdičku chci obdržet já za statečnost, že jsem to dokázala přetrpět.

plakát

V hlavě (2015) 

Nádherně napsal recenzi například Matty. Co víc dodat. Snad jen - film je výborně dokreslen titulkovými scénami. Skvělá práce a zasloužených pět hvězdiček.

plakát

Duše (2020) 

Málokterý film za posledních dvacet let jsem si pustila víc než třikrát. Tenhle je jedna z těch výjimek. A absolutně nechápu, jak jsem původně mohla dát hvězdičky jenom tři. Asi to bylo tím, že napoprvé jsem sledovala jen po jednom očku, když se na to dívaly děti. Teď nechápu, že jsme jim to vůbec pouštěli. Tohle je symfonie adultních animáků a je v pořádku nechytnout se napoprvé. Protože tenhle bravurní oduševnělý kousek má Jiskru.

plakát

Malá mořská víla (2023) 

Příběh, který nestárne, Disneovka se vším všudy akorát s živými herci. Půjdu proti proudu, protože mně se to líbilo. Drobné herecké nedostatky vyvažuje zachovaný pohádkový duch a nádherné vkusné zpracování všech těch slavných témat. Byla jsem hodně skeptická, především kvůli samotnému kontroverznímu obsazení - a Halle Bailey překonala moje očekávání, neboť se na tu roli prostě perfektně hodí, ať si škarohlídi říkají, co chtějí. Je jiná, víc vílí než rusovláska z kreslené adaptace, a to říkám jako odkojenec na kreslených disneyovkách. Uršula je skvělá, trochu víc prostoru možná mohl mít Šupinka, který hraje druhé housle proti Sebastiánovi a mírně otravné ptačici Rudle, ale jinak příběh krásně funguje, jak má, vizuál je správně disneyovský, poplatný originálu na těch správných místech, za mě prostě povětšinou spokojenost. Dala bych pět hvězdiček, o jednu navíc účelově ve snaze poněkud vylepšit hodnocení tolik ovlivněné veřejným míněním zakořeněným do hlav všech diváků ještě před vydáním filmu, ale odpusťte mi to, ta závěrečná scéna byla i na mě moc. Chyběl jen průnik elgébétéplusmínus komunity do toho záběru. Ach jo.

plakát

Božský Bruce (2003) 

Po mnoha letech jsem se k tomuhle výbornému filmu vrátila. Zdá se mi podhodnocen. Je plný poctivé filmařiny a jediným mínusem, který kdo může najít, je samotná postava Jima Carreyho, pokud ho neměl už předtím rád. Je to prostě o něm, čistá jeho esence. Své původní čtyři hvězdičky měním na pět, neb si je zaslouží, a to dílem i díky fantastické hudbě Johna Debneyho, který s Bohem svoje partitury musel určitě konzultovat :) Nejlepší scéna - rajská polívka!

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Vyváženost hvězdiček, které nejdou pod trojku ani přes čtyřku, je dostatečným důvodem tenhle film shlédnout, a následně udělit zmíněný příslušný počet hvězdiček podle toho, zda jste fanouškem Nika Klece nebo nikoliv. Za mě je volba jasná :) Tuhle oddechovku si plánujeme pustit podruhé v dohledné době.

Ovládací panel