Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Elvis (2022) 

Scéna ve Vegas kde chce EP zkusit nový zvuk kapely a má s ní zkoušku , postupně jí rozjíždí až do prostřihu, kdy se zvedne obrovská opona v sále a lidé začnou šílet, pokračuje další nadupaná show a kapela hraje jak o život mě vynesla až ke stropu kinosálu! Díky tomuto zážitku už je všechno nedokonalé na filmu úplně fuk. Tekly mi slzy byl jsem šťastný a chtělo se mi vylítnout ze sedačky. Viděno v Dolby Atmos.

plakát

Yesterday (2019) 

Ona "tajná návštěva" ke konci mě taky dostala... při té scéně jsem měl husí kůži. Proto zvedám hodnocení na 5. Pro fanoušky Beatles je každý první nápěv písně něčím velkým. A tak si říkám, co kdyby vlastně nebyli Beatles? Co kdyby nevzniklo Sgt.Peppers Lonely Hearts Club Band? Ano svět by byl opravdu poloviční... Skvěle natočená komedie, která baví.

plakát

Černobyl - Please Remain Calm (2019) (epizoda) 

Přidává to na síle... Paráda. Cítím filmové vyprávění, výborná výprava, kamera, herecké výkony, reálie... fakt paráda. Kdysi jsem četl Motlibu za Černobyl a při mnohých scénách v seriálu se mi vybavuje právě kniha. Je stále silněji vidět, jak zpočátku strana nedokázala přiznat možnost svého selhání a banalizovala celý problém. Za mě plný počet hvězd a těším se na další díl. A opět pokládám otázku, kdy se tohoto sakra chopí schopný filmař a natočí celovečerák ?

plakát

Sněží! (2019) 

Někdy si tak říkám, proč jdou některé filmy vůbec do kina... Asi nejsem dostatečně vnímavý, empatický, přemýšlivý a hloubavý... Jediné co mě zaujalo byl dobře smíchaný zvuk a Vanda Hybnerová 😉

plakát

Černobyl - 1:23:45 (2019) (epizoda) 

Zatím dobré, uvidíme jak dál. Chybí mi ruština, ale chápu... Doufejme, že v dalších dílech uvidíme rekonstrukci řetězce chyb, který obsluha udělala a osvětlení pochodů v reaktoru, které pak následovaly. Pokud by to pokračovalo po politické lince, bylo by to pro mě málo. I když politika v případě Černobylu sehrála obrovskou roli. Těším se na další díl. PS. Zářivky na velíně byly jiné a ovládací panely také... 😉

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Paráda paráda. Dračí trilogie byla zakončena velice důstojně. Námluvy Bezzubky a Bleskoběsky jsou vymazlené do posledního detailu. Parádní muzika a epochální zakončení. Úžasná a kvalitní animace a výtečný obraz, zvukově krásná práce s mixem 7.1. Škoda, že v ČR nebyl Atmos. Přijde mi, že trilogie dopadají většinou špatně, ale tohle rozhodně ten případ nebyl. Na konci samozřejmě bulí celé kino. Za mě plných 5 hvězd a děkuji za těch 9 let !

plakát

Vše o životě po životě (2017) odpad!

Všechno špatně. V podstatě rádoby dokument, co nic neřekne. Prakticky ztracená hodina času.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Čekal jsem hodně, ale dostal jsem víc. Rami dokonale zahrál Freddieho i s jeho queer manýry. Celá kapela byla prostě perfektní, výtečný výběr herců. Zvuk je smíchaný a remasterovaný naprosto parádně. Ve scénách z koncertů máte pocit, jakoby jste se vrátili v čase a přímo na koncert Queen. Když pak dojde na závěrečné scény z koncertu LIVE AID už jen běhá mráz po těle a když kapela začne hrát Radio GaGa a We Are the Champions , kde zpívá celé Wembley stadium, to už do očí hrknou slzy. Za mě 99,9% a chci Oscara za herecký výkon v hlavní roli a minimálně za hudbu a zvuk. Freddie se chtěl dotknout nebe a dokázal to ! Slyšet film v Dolby Atmos je naprostou nutností.

plakát

Domestik (2018) 

Když chceš víc a víc a víc ... Nazval bych to cyklothrillerem. Film který je natočen v jednom bytě na jednom kole, na jedněch válcích a občas odskočí do sklepa na velodrom. V některých scénách jsem musel zavřít oči a nevidět je ... Postupný rozklad pevné vůle a osobnosti hlavních hrdinů byl plíživý pomalý a zcela drsný. Pro řadu sportovců je domestika nutno vidět. Dostává se přesně tam , kde byste být nechtěli... Zcela mimořádná na český film je hudba a její timing celým filmem. Neobvyklá je dost velká ponurost a zajímavá kamera.. Pokud byl tento film ve Varech považován za kontroverzní - tak ano ... je ...

plakát

Tísňové volání (2018) 

Jeden herec, jedno sluchátko, hodně hovorů ale utáhl celý film. Výtečný scénář ! 4,8 hvězdiček