Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Tohle přece nejsou SW. To je slátanina hoven co si ze SW berou inspiraci. Měl jsem za to, že na Jedaie je potřeba chvilku studovat. To už teda definitivně hodili za hlavu. Když už to vypadalo, že funkci záporáka převezme Snoke, ten černovlasej cucák to zase rozesral. Dlouho už čekám na pořádnej souboj světelnými meči, v podstatě od epizody I. To co je tady je snad ještě větší výsměch než v Síla se probouzí. Jediná věc co funguje je humor. Ale to je zatraceně málo.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Konečně. Tohle jsou nejlepší Star Wars. Všechno do sebe zapadá, nemám potřebu se chytat za hlavu. A vůbec, tohle je prostě našláplý od začátku do konce. Nejsou tam Světelné meče a mě to nevadí! Prostě to řeknu ještě jednou: Nejlepší Star Wars.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

To co jsem očekával od Vlka z Wall Street jsem dostal od Sázky na nejistotu. Sondu do hlubin finančních machinací. Dostal jsem i něco navíc. Ukázku toho jak lidská nenasytnost vede do pekel. A Margot Robbie ve vaně (tu scénu jsem si pouštěl dvakrát protože napoprvé jsem moc nevnímal co říká). Big Short je protkaný vynikajícími hereckými výkony, zejména Steve Carell ukázal že není jen komediální herec. Díky pár velmi vtipně udělaným vysvětlovacím pasážím člověk pochopí, o čem že se to sakra hlavní hrdinové celou dobu baví a pak už mu jen klesá brada, když zjistí, co všechno by si jako bankéř mohl dovolit. Kvalitní film po jehož zhlédnutí, mi bylo trošku úzko.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

No to mě poser. Když nevim jak natočit nový hvězdný války, natočim znova Novou naději. Fanoušci budou chrochtat a studio plácat po rameni. Jdi se bodnout Abramsi, tohle už jsem jednou viděl, novej háv to fakt nevylepší. A záporák? Ty vole, to mě fakt poser na holý záda. Ať si kurva básní v autobuse. Luke Skywalker je tlustej čili Luke Skywalker je Yoda. Já jsem čínskej bůh srandy... Jenže... jsou to SW, tak to nemůžu úplně hanit, ne?

plakát

12 let v řetězech (2013) odpad!

Na tenhle film jsem nemusel koukat. Stačilo si přečíst název. Obsahuje všechny potřebné informace. Snad kromě té, že ten největší hrdina je Brad Pitt... McQueen neukazuje nic nového, přijde mi že všechno co ve filmu souvisí s otroctvím jsem už někde viděl, slyšel, četl. Všichni vědí jak zacházelo s černochy, ale to jak lacině si 12 let v řetězech říká o pozornost mě prostě vytáčí. Nejvíce asi "desetiminutová" scéna jak hlavní hrdina visí na špagátu. Věřím že pro pana režiséra to byla taková duševní onanie. Snad jen Lupita Nyong'o a její do ztracena vyznívající příběh by mě možná donutil zvednout hodnocení. Po pečlivé úvaze ale zůstávám u toho, že nám McQueen naservíroval film na který není třeba koukat. Stačí si jen přečíst název.

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

Na tenhle film je potřeba kouknout dvakrát, protože až napodruhé začne dávat smysl. I když smysl... smysl to vlastně moc nedává. Ale to není třeba. Důležité je, že se všichni zúčastnění baví a dávají to najevo. Woody Harrelson a Sam Rockwell excelují, ostatní jim zdatně sekundují. Hodně mě pobavila i myšlenka filmu ve filmu, která se táhne celým příběhem. Respektive na ní celý film stojí. Ano, McDonaghova krimikomedie o blíže nespecifikovaném počtu psychopatů je vtipná, chytrá a budu se opakovat: Chce to jí vidět dvakrát.

plakát

Babel (2006) 

Alejandro González Iñárritu je na svého diváka pěkně přísný. Po dokoukání jeho filmů (ne Revenant a Birdman) jsem měl vždycky chuť podřezat si žíly. Babel je mozaika zdánlivě nesouvisejících lidských osudů z nichž každý by mohl být plnohodnotným příběhem. Iñárritu je ale poskládal všechny dohromady a zase rozstřelil po celé planetě. Mezi herci předvádí vynikající výkony Brad Pitt a Cate Blanchett. Ostatně jejich story mi přišla nejsilnější. Babel je vynikající film se silnými příběhy a nikoho by neměl nechat chladným. Protože i když se lidé umí chovat hezky, dokážou to být taky pěkný svině.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Kdyby byl Anakin stvárněn někým kdo umí hrát... Kdyby psal dialogy někdo jinej... Kdyby... ale co, na to se přece nehraje. Anakin a Padmé... ach jo. Anakin a Obi wan... ach jo. Anakin a Palpatin... ach jo. No co, ale jsou to SW a ty budu vždy milovat. Kromě toho, v době utváření svého kritického názoru jsem netušil, jak strašlivě se chystá znásilňovat pan Abrams... ach jo.

plakát

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002) 

Naprostá pecka. Alain Chabat udělal z předlohy kulisu pro smršť vtípků, špeků a nezapomenutelných hlášek, jenž sice v původním komixu nejsou, ale Misi Kleopatru zvedají na novou úroveň legrace. Nehledě na perfektní výkony hlavních představitelů. Absurdní humor je můj šálek piva a tady jsou ho hektolitry. Tohle je film co si pustím, když si chci zlepšit náladu. Taky bych chtěl pochválit český dabing, zejména pana Cardu jako architekta Numerobise. Chabat vystihl ducha komixu a přidal do něj své oblíbené legrační absurdno. Tudy cesta vede. "Já tady zůstanu abych přiložil. Oheň se totiž občas odloží."

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Ne, pan Lucas není hlava na dialogy. Pan Christensen byl přešlap. Pan Kenobi mě celou dobu tak akorát sral. Přesto, jsou to SW s hlavou a patou. Nebo teda jenom s patou. Ale Archimédovi stačil jeden pevný bod ve vesmíru aby pohnul celou Zemí. Příběh plyne a když už se zdá, že nám nic překvapivého nenabídne, objeví se roztočený Yoda a konečně předvede, proč že se mu říká Mistře. Škoda že tu nebyly kluzáky...