Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (295)

plakát

Táta na plný úvazek (2004) 

Beru to tak, že Smith si splnil "povinnost" - natočil film věnovaný zesnulému otci, o vlastní dceři (jak praví v titulcích), a tím to hasne. Smithovská osobitost zde téměř úplně chybí, naopak skoro nevidím rozdíl oproti žánrovkám z osmdesátých, resp. devadesátých let. George Carlin válí, stejně tak Raquel Castro, zatímco Affleck s Tyler hrají spíše svůj průměr. Celkově na filmu potěší spíš vybrané dílčí části než obecně celek - camea Damona, Leeho a Smithe a menší role Biggse. Kevine, vyměkl jsi až příliš.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Zcela dominantní vítězství formy nad obsahem. Nic, z toho mnoha, co má The Revenant na obalu, neskýtá pod ním. Výpravný dvouapůlhodinový snímek opravdu vypadá nádherně. Lubezki je v současnosti naprostý mistr ve svém oboru, jeho odvážně dynamická kamera mě celou dobu nepřestávala fascinovat (i když je pravda, že v první polovině filmu Lubezki místy až "přehrál sám sebe") a je rozhodně tím nejlepším z celého filmu. K tomu je potřeba ještě zařadit kostýmy a hlavně výpravu, které řadí film ještě výš. Vrcholem filmu je hned úvodní scéna bitvy s Indiány, v níž se všechny tyto přednosti protnou, a u níž jsem opravdu napětím nedýchal. Zde ale klady víceméně končí. Scénáristicky se jedná o dvě a půl hodiny natahovanou nudu, v níž se Leonardo střídavě plazí, leží, belhá, případně má vidiny. Oscara za herecký výkon nechápu, jakkoliv ho DiCapriovi přeji. U mě to herecky vyhrál Hardy, kterému role sedla mnohem víc (ale pro změnu dostal málo prostoru). Smutná je i absence lepšího než tohoto obskurního soundtracku, který jako by nebyl. Hrozně rád bych hodnocení zvedl, ale bohužel jen vizuál krásu nedělá. PS: po opakovaném zhlédnutí zmíněné úvodní bitvy se bavím představami o tom, kterak režisér s kameramanem poslali střihače na pivo.

plakát

Within Temptation & The Metropole Orchestra: Black Symphony (2008) (koncert) 

Tleskám nápadu spojit Within Temptation se symfonickým orchestrem. Black Symphony je nádherným koncertem, který stojí za to vidět, byť jen na obrazovce. Je plný starých metalových pecek, stejně jako několika nádherných balad (obzvláště Forgiven a duet Somewhere s Anneke van Giersbergen jsou úžasně jímavé). Co mě opravdu překvapilo, byla vizuální stránka celé show. Sám jsem navštívil už několik koncertů WT, ale možná bych je všechny vyměnil za tenhle. Propracovaná choreografie (Sharon se pohybově odvázala jako nikdy), oheň, kouř, andělé (!)... Klobouk dolů i před štábem, který zajistil nejen skvělou kameru, režii a střih (slow-motion záběry v první polovině jsou skvělé), ale také perfektní ozvučení, což jde skvěle vidět na dokonalé synchronizaci hlasitosti vokálů a hudby. Potěšili také tři hosté, nejvíce zřejmě Keith Caputo při What Have You Done. Celkově se jedná o opravdu skvělý koncert, při němž mi často běhal až mráz po zádech (hlavně u Our Solemn Hour - tradičně, Ice Queen, What Have You Done a Forgiven). Jediným menším minusem zůstává skutečnost, že orchestr byl v cca 40 % písniček extrémně "přebitý" kapelou.

plakát

Avenged Sevenfold: Live in the L.B.C. & Diamonds in the Rough (2008) (koncert) 

Počáteční Critical Acclaim mě překvapivě moc nenavnadil, ale Second Heartbeat (byť bohužel zkrácený) už to rozjel ve velkém. Je škoda, že koncert byl nakonec tak krátký, protože tohle mělo všechno. Efekty, skvělý zvuk, šikovnou práci s kamerou a především pak entuziasmus A7X, na nichž byl vidět neskutečný zápal. Scream a Seize the Day za mě (možná překvapivě) nejlepší, které byly navíc následovány příjemným coverem Walk, který fanoušek úžasně zvládl - a zároveň mě příjemně překvapilo, jak si M. Shadows užíval fanouškovy výzvy ke vstupu do písničky. Ukázalo se, že A7X jsou neskutečně sympatičtí kluci, na jejichž další návštěvu ČR se moc těším. Jen mě mrzí, že už u toho nemůže být The Rev. Obrovská ztráta nejen pro kapelu, ale také pro celý metalový svět. Nejvíc je to vidět na tom smutném faktu, kolik písniček A7X stojí na extrémních bicích. PS: Synyster Gates je bůh!

plakát

Within Temptation ft. Tarja: Paradise (What About Us?) (2013) (hudební videoklip) 

Vzpomínám si, že když jsem se poprvé dozvěděl o klipu, který spolu chystají Sharon a Tarja, málem jsem blahem umřel. Povedlo se to dokonale, spojení dvou úžasných hlasů a zajímavého klipu s pěkným poselstvím je vskutku perfektní.

plakát

Within Temptation: Fire and Ice (2011) (hudební videoklip) 

První klip od WT, který jsem viděl. A dojme mě pokaždé. Úžasně procítěný, s krásnou herečkou (nemyslím Sharon) a nádhernými kulisami. Masterpiece.

plakát

Within Temptation: The Howling (2008) (hudební videoklip) 

Skvělá písnička a tematicky celkem "klasický" metalový klip, který šeredně trpí na to, že Sharon působí tak znuděně...

plakát

Within Temptation: Ice Queen (2001) (hudební videoklip) 

Je trestuhodné, že jeden z prvních obrovských hitů od WT si "zasloužil" takhle trapně digitální kýč, který působí zkrátka směšně.

plakát

Within Temptation: Memories (2004) (hudební videoklip) 

Textově perfektní písnička, k níž tematicky lepší klip vytvořit nemohli. Tady to musí být za pět.

Ovládací panel
12 bodů