Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Black Books

Black Books (2000)

Možná snadno přehlédnutelný britcom s místy až vulgárním humorem, nicméně stále neuvěřitelně kvalitní. Jen ta Fran mně vždycky pije krev :-)

Cyanide & Happiness

Cyanide & Happiness (2005)

Černý humor je jako nohy - někdo je má, jiný ne. Regulérním seriálem se to asi nazvat nedá, ale radost, kterou mi každý nový díl přináší, je nezměrná. Kromě animací stojí za to i comic strips, které tvůrci mj. sdílejí na Facebooku.

Danger 5

Danger 5 (2011)

Vrchol absurdního humoru. Nemám rád vyjádření typu "tak blbý, až je to dobrý", ale na Danger 5 to sedí dokonale. Pierrovy koktejly a Jacksonovo pohrdání vším možným jsou perfektní. Vtipný je i koncept jazyků, kdy všichni mluví jiným, přesto si rozumí. Jen škoda druhé série, ta už je moc meta, navíc bez Claire a s jiným Pierrem. Jde o úplně jiný seriál, přičemž tu zásadní změnu jsem vůbec nepochopil.

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Oblíbená postava: Frank Underwood (Kevin Spacey). House of Cards představuje úžasnou ukázku toho, co znamená realistické pojetí politiky - celá politika je postavená na moci. A dobře to ví i Frank Underwood, který zná všechny (boční) cestičky, aby docílil všeho, co chce nebo potřebuje. A právě Underwood v podání fascinujícího Kevina Spaceyho je největším tahákem tohohle seriálu, protože tomu, co zde předvádí, se říká nadpozemský herecký výkon. A nejen on, podobně skvělí jsou i Robin Wright v roli jeho ženy a Michael Kelly jako vedoucí jeho kanceláře Doug Stamper. Ani na okamžik neváhám označit House of Cards za jeden z nejlepších seriálů všech dob. Pro nás politikofily je to zcela orgastická záležitost. PS: Niccolo Machiavelli a Max Weber ve svých hrobech musejí pomlaskávat nadšením.

Kancl

Kancl (2001)

David Brent je borec. Takhle "vtipného" šéfa bych taky chtěl. První desítka dílů je naprosto dokonalá.

Přátelé

Přátelé (1994)

Možná nejlepší sitcom všech dob. U toho se prostě musíte smát. Realistické momenty ze života šesti (ne)obyčejných Američanů. Láska, sex, vtip.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Oblíbená postava: Lenny & Carl. Těžko uvěřit, že se tvůrcům před více než dvaceti lety podařilo vytvořit celé městečko bez toho, aby nějakou významnější postavu potřebovali v průběhu času přidávat. Jeden z nejlepších, a pro můj život nejdůležitějších seriálů všech dob, je jednoduše pětihvězdičkový. Ale budu dělat, že po 24. sérii už nic dalšího nevyšlo.

Vikingové

Vikingové (2013)

Po kvalitní, leč nikoliv vyloženě strhující první sérii, tvůrci hned v té druhé podstatně zatlačili na pilu, a je z toho má nová závislost. Skvělé zasazení a na nic si nehrající jednoduchý scénář vyváží ty nejdrobnější nedostatky, a divákovi tak zbývá jen si užívat severské ságy. Největší zbraní seriálu je ovšem casting - od komparzu až po hlavní hrdiny. Zatímco u Ragnara si užívám jeho nevyzpytatelnost a naprosto dokonalou mimiku (té jsem si nikdy u žádného herce víc nevšímal), Lagertha je pro mě snad nejvíc cool postava malého plátna od doby Dalea Coopera.