Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

S lehkostí natočený, na srdci hřející příběh kluka, který zničehonic poznal krásy života. Žádné velké dramatické zvraty, zbytečné útoky na divákovy emoce, jen hezká sonda do studentského života. K tomu skvělé výkony Williamse, Damona a Skarsgårda. Oba Oscary jsou navíc jasně zasloužené. Děkovačka dua Damon-Affleck stojí za zhlédnutí :)

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Potřebujete k filmu miliony dolarů, milionová města se spousty mrakodrapů, které můžete odpálit, rychlá auta, vojenskou techniku, mocné zbraně a superpočítače na supertriky? Jste Bay....... Stačí vám k natočení filmu jedna místnost, dvanáct herců a pár šlupek? Jste Lumet a můžete natočit dokonalý film, jakým Dvanáct rozhněvaných mužů bezesporu je.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Pro mě těžká kultovka. Jednoznačně nejlepší role Brada Pitta, k tomu výborný Norton, bezchybná režie a spousta úžasných zvratů. Kromě toho všeho navíc naprosto zásadní životní poselství, které jsem si uvědomil, a s nímž jsem se ztotožnil až nějakých deset let po prvním zhlédnutí.

Rychle a zběsile 5

Rychle a zběsile 5 (2011)

Pětka jede v zajetých kolejích čtyřky, závody opět ustoupily do pozadí, kdežto na výsluní se dostává akce, pěstní souboje, zbraně, plánování a loupeže. Zkrátka se do charakteru celé série v Pětce promítly Ocean's Eleven a Italian Job. A není to na škodu, závody víceméně (spíš však méně) zůstaly - viz závod v policejních autech; hlášek je tu víc, než ve všech předchozích dílech dohromady (vivat Tyrese Gibson a jeho výlet na policejní stanici) a konečně jsou tady opravdu charismatičtí záporáci (vivant "Bucho" Almeida a "monstrum" Rock). Pětka je jiná než jednička, přesto se dá srovnávat díky tomu, že patří ke stejné sérii. Dle mého názoru Lin předstihl Cohena. PS: Neodcházejte před závěrečnými titulky, čeká na Vás dodatková scén(k)a, po jejímž zhlédnutí jsem začal škytat po šestém díle. C'mon, Justin, let's do it.

Starsky & Hutch

Starsky & Hutch (2004)

Stiller a Wilson. Tahle dvojka už ukázala, že jim to spolu klape a že patří k nejlepší komikům hollywoodského filmu. Starsky a Hutch je super komedií, parodií na akční filmy a hlavně na dobu 70. let. Samozřejmě nesmím opomenout i další dva členy Frat Packu - Vaughna a Ferrella, kteří filmu dodávají tu správnou "šťávu".

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Wow! Čekal jsem teda hodně, ale tak moc hodně zase ne... Ve všech ohledech dokonalý a asi nejlepší akční film všech dob. Vážně, Matrix se může jít klouzat. Na každém kroku akce, dokonalé psychologické vykreslení postav, skvěle zahrané role a jako bonus nejlépe napsaný a nejlépe zahraný záporák, jaký se kdy ve filmu objevil. Heathe, díky.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Neskutečný masterpiece ze strany DC Comics. Ponuřejší a temnější atmosféru v komiksovém filmu aby člověk pohledal. Bez ohledu na to, kolik flashbacků ten film obsahuje, příběh se naprosto jistým tempem posouvá dál, a to tak skvělým způsobem, až oči přecházejí. Efekty, slow-motion, R-kové scény... toho si člověk musí vážit, i kdyby nechtěl. A ano, opravdu u Watchmenů vychvaluji i jejich vizuální stránku - o které tenhle komiks-film primárně samozřejmě vůbec není. Je jen škoda (ale asi spíše komiksu než filmu), že divák v podstatě nemá šanci oblíbit si jakoukoliv jinou postavu, než právě Rorschacha, který je ovšem excelentní. Ty nízké tržby jsou naprosto nezasloužené.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Neskutečně syrový, dokonale silný. Politická korektnost stranou, tady jde o život. Doslova. Edward Norton v životní roli napraveného neonacisty působí sofistikovaně a démonicky zároveň. Jeho pohled po scéně s obrubníkem vzbuzuje hrůzu. Skvělé bezkompromisní drama, které problematiku sociální stratifikace v americké maloměstské společnosti spojuje s rasismem, a připomíná tak, že tento problém sice M.L. King nevyřešil, ale zároveň; ne vždy je obětí ten, kdo se zdá. Tenhle pohled je pro mě důležitější než fakt, že se scénář místy pohybuje na prahu uvěřitelnosti.