Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (14)

Záhada Hory mrtvých

Záhada Hory mrtvých (2013)

Holly (Holly Goss) ve filmu mluví o jediném přeživším Ďatlovovy výpravy, Pjotru Karovovi. Jméno je fiktivní, onen člověk se ve skutečnosti jmenoval Jurij Judin. Judin se od skupiny odpojil po několika dnech od započetí expedice kvůli chronickému revmatismu. Zemřel v roce 2013, v 75 letech.

Záhada Hory mrtvých

Záhada Hory mrtvých (2013)

Holly (Holly Goss) ve snímku říká, že tělu Zinaidy Kolmogorovové chyběl jazyk v ústní dutině. Ve skutečnosti byla bez jazyka nalezena mrtvola Ljudmily Dubininové.

Dallas 63

Dallas 63 (2016) (seriál)

V úvodu závěrečné epizody 1. série "The Day in Question", ve scéně, kdy Jake (James Franco) a Sadie (Sarah Gadon) běží po Dealey Plaza, jsou na place i herci, kteří představují osoby, které ve v roce 1963 opravdu účastnily události. Můžeme tak zde vidět například Abrahama Zaprudera, jenž vešel ve známost tím, že celý atentát natočil na svou kameru.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Jeden z šesti vyrobených batpodů je vystaven ve studiích Warner Bros. v Burbanku v Kalifornii. Návštěvníci si na něj mohou sednout a před zeleným plátnem si zahrát minihru, kdy je coby Batmana nahání Joker v náklaďáku.

Transamerika

Transamerika (2005)

Postava, kterou hraje Felicity Huffman, se jmenuje Bree, což je také jméno jedné z postav ze seriálu Zoufalé manželky (od r. 2004), kde Felicity hraje jednu z hlavních rolí.

Dexter

Dexter (2006) (seriál)

Dexter (Michael C. Hall) se sice v úvodních titulcích holí, nicméně v jejich závěru, ve chvíli, kdy si přetahuje přes hlavu tričko, je možné vidět, že má strniště.

Mocná síla soucitu

Mocná síla soucitu (2010)

Představitel hlavní role Christopher Thornton je zároveň autorem scénáře, který obsahuje autobiografické prvky. Thornton měl v mládí nehodu, po které zůstal na celou spodní část těla ochrnutý.

Joey

Joey (2004) (seriál)

Joey má v pokoji stejný plakát k filmu Scarface (1983), jako měl v seriálu Přátelé (1994).

Vybíjená

Vybíjená (2004)

Všimněte si, že při šampionátu má Goodmanův (Ben Stiller) tým různé názvy - jednou Globo Gym, podruhé Purple Cobras.

Reklama