Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Fantasy
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (359)

plakát

Yellowstone - Season 1 (2018) (série) 

1. série Yellowstonu definitivině splnila mé očekávání. Přinesla totiž prostředí, které je tak neuvěřitelně odlišné od českého koloritu, až je jednoduše fasinující to sledovat. Amerika je úžasně kapitalistická, muži z Montany tvrdí a nelítostní a do toho všeho širé pláně a nádherné přírodní scenérie. Rodinné rozpory mě nudit nezačaly, naopak mi přijde, že do příběhu pěkně pasují. Asi nejvíce se mi na sérii líbila ta ukázaná brutalita amerického venkova; tohle si uvědomit je pro Evropany prostě strašně těžké. Některé postavy jsou mi sympatické, některé méně. Jsem přímo alergický na Beth, i proto mě moc nepotěšil závěr série; naopak mám rád Jimmyho, Jamieho a obecně ty skutečné kovboje tam. Rozhodně už se těším na další sérii a jsem přesvědče, že Yellowstone stojí za zhlédnutí.

plakát

Yellowstone - Vyvrcholení: Druhá část (2018) (epizoda) 

Důstojné zakončení 1. série. Na každý pád vyvstala spousta otaznků, které snad budou osvětleny v další sérii. Jsem rád, že se příběh skutečně hýbe a od 1. dílu došlo v rodině Duttonů definitivně k významným změnám. Vypadá to, že další sezóna bude představovat skutečné osudové kataklyzma. doporučuji ke zhlédnutí.

plakát

Yellowstone - Vyvrcholení: První část (2018) (epizoda) 

Opět kvalitní epizoda. Jen jsem tedy příliš nepochopil všechny ty hroty mezi Kaycem a jeho partnerkou; to mi přijde docela uměle napsané. Jinak si ale skutečně nemám na co stěžovat. Je to zajímavé a diváka skutečně zajímá, jak budou příběhy postav pokračovat.

plakát

Yellowstone - Bestie mezi námi (2018) (epizoda) 

V rámci seriálu jde o nadprůměrnou epizodu. Plně zde doléhá všeobjímající ponurá atmosféra boje o přežití. Do toho vynikající soundtrack. Večeře s kovboji doprovázená originální skladbou byla dechberoucí scéna; ještě navíc, když se vezme v potaz předchozí vývoj s turisty na ranči. Rodina Duttonů najednou vypadá velmi křehce. Už se těším na rozuzlení.

plakát

Yellowstone - Vzpomínání (2018) (epizoda) 

Oceňuji objevivší se komediální linku s Jamiem a jeho ředitelkou kampaně; je to až dokonale groteskní. Na rodinu Duttonových se to začíná všechno pořádně stahovat; už se těším na gradaci finálních epizod.

plakát

Yellowstone - Návrat domů (2018) (epizoda) 

Díl se drží průměru Yellowstonu, který je více než dostatečný; vynikající seriál. Jimmy je dobrá postava; doufám, že v budoucím vývoji získá nějakou významnější roli.

plakát

Yellowstone - Dlouhý černý vlak (2018) (epizoda) 

Závěrečných 10 minut bylo skutečně vynikajících; skvělá atmosféra, skvělá hudba. Jimmy je sympatická postava. Ono celý seriál vlastně sestává z takových epizodických příhod, ale díky dobrému zasazení a tomu mindsetu hlavních postav si stále nemůžu stěžovat. Dlouhý černý vlak je definitivně jedním z lepších dílů série.

plakát

Yellowstone - Hodní koně nejsou (2018) (epizoda) 

Postava Beth je mi teda extrémně nesympatická. Jinak se mi ale díl líbil; seriál si stále udržuje svou kvalitu. Je jednoduše zajímavé sledovat cesty rodiny Duttonových.

plakát

Seveřan (2022) 

Seveřan je naprosto výjimečný, neopakovatlený snímek, který mě zcela uchvátil. Líbí se mi především skvěle pojatá, syrová vikinská atmosféra. Film perfektně ukazuje filozofii a brutalitu dané doby. Ono já obecně Seveřana vnímám hlavně jako filozofický film, který nutí k zamyšlení. Otázky nevyhnutelnosti osudu, předurčení a obecně lidské vůle jsou jedny z nejsložitějších, se kterými se lidstvo v průběhu dějin vypořádává, a myslím si, že Seveřanovo pojetí, které v sobě definitivně rezonuje silným kalvinismem tak, jak byl brilantním Eggersem představen už v Čarodějnici, je velmi dobré a snad i to správné; náš osud je přeci jenom daný. Seveřan ale perfektně funguje i po romantické stránce; vždyť cesta Seveřana a Olgy je prakticky archetypální příběh lásky a oddanosti jeden druhému, který se musí skutečně každého dotknout. Skvělé akční scény je v rámci všeho, co nám film dává, snad zbytečné zmiňovat; vždyť třeba vikinské dobytí vesnice je přímo grandiózní. Do toho má v sobě ten snímek tolik různých, zajímavých odkazů, že to snad ani nejde vše vypsat, to se musí vidět; proto Seveřana definitivně doporučuji naprosto každému ke zhlédnutí.

plakát

Yellowstone - Zabít posla (2018) (epizoda) 

Zabít posla je dobrá epizoda, která drží nastavenou laťku. Charaktery se, jak nám ukázal už i minulý díl, tady skutečně s ničím nepářou, což je jedině dobře. John Dutton si zatím se všemi nástrahami poradil, ale uvidíme, s jakými metodami na něj přijdou jeho protivníci příště. Velkou devízou seriálu je bezesporu krásná příroda Montany. Líbí se mi také linka se zaměstnaným zločincem; doufám, že se na ranči promění v chlapa. Už se těším na další epizodu.