Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 233)

plakát

Absolvent (1967) 

U mě spíš 3,5. Moc se mi líbilo sledovat, jak se z Hoffmana nesmělé trubky stává Hoffman cílevědomý dravec, ale už se mi moc nelíbilo sledovat jeho další proměnu v dotěrného votravu a následně v bláznivého zoufalce. Konec byl pro mě hodně wtf, naprosto mi tam nelícoval a pokazil mi celkový dojem.

plakát

Adam (2009) 

Poměrně originální drama, které nezapadá do žádné romantické škatulky. Příběh nám přibližuje strasti "citového" života lidí s Aspergerovým syndromem (kdo věděl do shlédnutí filmu co to je, tak má u mě bod :-), který jim právě znemožňuje jakékoliv city vyjádřit nebo je poznat u druhých. Zajímavý námět byl podpořen slušnými hereckými výkony a netradičním koncem, který já osobně oceňuji (vůbec se nedivím Beth a osobně si myslím, že to bylo nejlepší rozhodnutí, které mohla jak pro sebe tak pro Adama učinit).

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Na to, jak se vyšetřovatelka od pojišťovny tvářila drsně a profesionálně, tak Thomasi Crownovi moc dlouho odolávat nevydržela (asi tak první schůzku). Čekal jsem, že v závěru vytáhne ještě nějakej bezcitnej trumf z rukávu, aby se síly vyrovnaly, ale tvůrci jí bohužel nechali celou dobu tahat za kratší konec provazu. Jako pohodová oddychovka s ultimátním elegánem Piercem Brosnanem a fullfront odhalenou Rene Russo, která tu i na svůj věk vypadá víc než dobře, funguje Thomas Crown se svými eskapádami dokonale.

plakát

Africká Královna (1951) 

Tak tahle africká vodácká romance odehrávající se mezi peřejemi, komáry a krokodýli šla hodně mimo mě. Celkový příběh by mi ani tak nevadil, jako spíš fakt, že jsem ústřední dvojici vůbec nepronikl pod kůži a jejich na můj vkus dost překotně se zrodícímu vztahu neuvěřil. V důsledku toho mi pak to veškeré oldschoolové cukrování přišlo až naivně trapné. No jo, ne všechno může mít kouzlo jako Casablanca.

plakát

Ai (2012) 

Koukám, že každý dnes musí mít svoji Lásku nebeskou. Číňani to vzali víc vážněji a bez nadhledu, díky čemuž jejich Láska půsbí daleko tuctověji. Jinak z filmu jasně čiší čínská snaha přiblížit se kapitalistickému západu (Americe) a to skrze přebírání jeho žánrových šablon - všichni ve filmu si žijí na vysoké noze, nikdo netrpí materiální nouzí a mohou se tak plně věnovat svým citovým problémům. Já však vážně pochybuji, že skutečná Čína vypadá tak, jak se nám ji tvůrci v Ai snaží vykreslit.

plakát

Akira (1988) 

Proti japonskému anime v zásadě nic nemám (ne tedy že bych ho nějak vyhledával), ale tohle byla zhovadilost. Pravděpodobně jsem to asi úplně nepobral, ale konec pro mě znamenal vysvobození, protože závěrečná půl hodina byla nesnesitelná. Vzhledem k množství kladných hodnocení budu asi jen prostě nalazen na jinou myšlenkovou vlnu než tvůrci. Akira už ale druhou šanci nedostane.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Totálně průměrná, ničím nezajímavá detektivka, kterých můžeme v televizi vidět 5 do týdne. K dobrému filmu skutečně nestačí, když do hlavních rolí nastrčíte známé tváře a opatříte výsledek nálepkou X-Files (s těmi to má společné pouze a jenom hlavní hrdiny).

plakát

Aladin (1992) 

Džin je jedna z nejotravnějších postav, jakou jsem snad v disneyovkách viděl.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Nemůžu se vyjádřit nakolik scénář odpovídal originálu, jelikož jsem Carrollovo dílo nikdy nečetl (a ani mě to moc nemrzí). Jedno je ovšem jisté - Burtonovi tenhle předigitalizovaný a přebarvičkovaný styl vůbec nesedí a doufám, že ve svém příštím projektu ubere na sytosti barev, CGI a vrátí ke svému klasickému ponurému a temnému pohledu (sice už je skutečně ohraný, ale pokud by ho měl nahradit tím co mi předvedl v Alence, tak ho mile rád uvítám zpátky).

plakát

Alfréde, Alfréde! (1972) 

Po shlédnutí mě napadají jen dva citáty : "Hlavně se nežeňte volové!"- kapitán Sobota, a "Vyser se na ní, na krávu! Žádná ženská za to nestojí!"- vojín Voňavka. :-))))