Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 233)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Po velmi slabém předchozím dílu zcela očekávaná scénáristická zoufalost ve špičkovém audiovizuálu s několika solidními akčními scénami. Je však pravdou, že nudnější lightsaber duel jsem ještě neviděl a ještě nikdy jsem si tak nepřál, aby už skončil, stejně jako celý film. Znova a lépe Disney...

plakát

Konkurenti (1992) 

Al Pacino ve své top formě. Ten člověk by prodal eskymákovi mrazák.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Bože tenhle film by byl blbý kliše i v devadesátkách, navíc Míšovi po těch letech hraní s robůtky zřejmě naprosto atrofoval mozek a stala se z něj jedna velká petarda, tudíž je to i počertech slabá filmařina.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Je mi vážně líto lidí, kteří jdou do seriálu bez znalosti knih, případně her, jelikož tvůrci jim vůbec nejdou vstříc a neobtěžují se s nastíněním zákonitostí zobrazovaného světa, události nezasazují do potřebného kontextu ani nevykreslují jejich pozadí. Vůbec se tedy nedivím, že nepolíbený divák může šeredně tápat a seriálového Zaklínače považovat za smysl nedávající změť událostí s cool hlavní postavou. Chápu, že Sapkowského námět v podobě prvních dvou povídkových knih to autorům přiliš neulehčil, ale absence zmiňovaných věcí seriálu skutečně ubližuje. Navíc jsem si myslel, že Zaklínač je pro Netflix z pohledu rozpočtu tříáčkový projekt, což tedy na výsledku v některých momentech příliš vidět nebylo. Jakožto člověk znalý předlohy jsem si však byl navzdory několika výtkám schopen první sérii Zaklínače užít...i když jen za slabou čtyřku.

plakát

Polar (2019) 

Hodně jednoduché, ale v součtu docela účinné. A Madse by se bál i John Wick.

plakát

Všichni to vědí (2018) 

Zajímavý námět utlučený rozvleklým a zdlouhavým zpracováním (sakra jak já jsem si přál, aby se Javier Bardem při závěrečné výměně rozvzpomněl na svoji roli v Tahle země není pro starý).

plakát

Trpaslík (2017) (seriál) 

Lehkonohý, prvoplánový, absurdní a přiznaně nesofistikovaný humor mě v Trpaslíkovi místy bavil víc, než přehypovaný Most.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Že tenhle film vyhraje Oscara, jsem věděl asi tak pět vteřin po tom, co se rozjely závěrečné titulky. Ne, že by byl tak skvělý či filmařsky výjimečný, ale měl všechna politicky korektní pro, která oscarový film současného Holywoodu mít musí.

plakát

Tina a Vore (2018) 

V podstatě taková Pretty Woman, jen Julia Roberts nebyla štětka, ale celní úřednice; Richard Gere nebyl chlap, ale ženská; nestalo se to v Americe, ale ve Švédsku a všichni byli trolové. Zajímavě extraordinérní podivnost.

plakát

Studená válka (2018) 

Pro mě hrozně nevýrazný film, u kterého si za tři dny ani nebudu pamatovat, že jsem ho viděl.