Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (360)

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Originální, zábavné 3 *, které stojí za vidění. Že frankofonní oblast umí nahlížet "velká" témata i obyčejnou člověčinu ve zkratce výstižně, a přitom civilně a s humorem, to je celkem známá věc a zdeť před vámi stojí další důkaz. ( - i toho, že to všechno umí provádět s ne-za-mě-ni-tel-ným šarmem).

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

The hell, YES!! Promítat to povinně na školách, po předchozím krátkém úvodu do finančních trhů. Proč tohle trvalo tak dlouho natočit? Je to easy, zábavné a přitom (a hlavně) o něčem. Plus ti herci! , a některé scénáristické špílce - já to žeru. Ano, lidi dokážou být nebetyčně blbí - jaké štěstí pro nás všechny, že někteří tvůrci na to umí sexystylově upozornit.

plakát

Zkáza krásou (2016) 

Nedělejte si iluze - tu paní a její život ani po tomhle nemůžete pochopit a prožít. Paní Třeštíková ale dělá všechno pro to, abyste se tomu mohli co nejvíc přiblížit - což je skvělé, protože jde o život a osud opravdu výjimečný, inspirující (v dobrém i zlém). Rada - berte film jako motivaci a startovní bod pro četbu memoárů a studií na dané téma. Tam ještě najdete věcí...

plakát

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013) 

Bakelitový kříženec Mužů v černém a Beetlejuice: nevzal si z nich bohužel ani originalitu, ani chytrý humor. Námět pořád ještě umí chytnout, záporák se celkem povedl, dokázali najít pár povedených nápadů a mají Ryana Reynoldse s Jeffem Bí - to samotné ale na víc než na béčkové odreagování nestačí. Bez pořádného scénáře a vkusu to prostě ani tady nejde, sorry.

plakát

Room (2015) 

V reálu je to na 3,5 * - ale krouhlím nahoru, protože takový film tu měl být už dávno a má svou velkou roli. Ukazuje, jak absurdní a krutá může být někdy realita - víc než film, jen to na ní není tak snadno pozorovatelné. Tohle zachytil Room skvěle. Plus bulvární závan pro "fandy" rakouských kauz - pokud o to stojí... (ale za mě je tohle spíš mínus)

plakát

Hacker (2015) 

Čekání na dotažený film na dané téma pokračuje. Tenhle mílový kámen na trase ale přidal neotřelou kameru a některé reálie, sympaticky "všední" momenty a civilní projev bez afektu (ano, i s Thorem tohle jde dosáhnout). A navíc - ajťáci mluví docela srozumitelně, a přitom je to celé ještě trochu realistické. Bonus - celkem kvalitní hudba. Tak co hapruje? Nerealistických míst je pořád víc, hlavnímu představiteli ani hlavnímu záporákovi jejich postavy prostě nevěříte, fatálně nevyužitý potenciál vedlejší ženské role - a jalový závěr jako třešnička na dortu. Tak snad příště - jsme zas o kousek blíž.

plakát

Spectre (2015) 

Stojí za to vidět, i když o čtvrtou * u mě tenhle kus s vypilovaným vizuálem a sympatickými (i nápaditě obsazenými) postavami připravila neschopnost dotáhnout námět s velkým potenciálem do propracovaného, komplexního a přitom svěžího scénáře. Prostoru a času na to měli tvůrci až až. Rozumějte - není to trága: jen takový ten případ ,,mohlo to být tolik lepší..."

plakát

Probudím se včera (2012) 

Velmi příjemné 3* - určitě za to může i ten efekt "malá očekávání - lepší zážitek", ale i tak. Herci sice nejsou excelentní, scénář jako každý s časovým cestováním trpí mezerami logiky, a hrdina očividně trpí závislostí na konkrétních žvýkačkách, energeťáku a síti drogerií (kdy se to ti čeští filmaři naučí dělat přirozeně) - jenže přitom to stejně působí mile civilně, a dotýká se to tématu a tužeb, které má tolik z nás... A, ano, i zde působí tradiční EEJ, neboli Efekt Evy Josefíkové. Noaco.

plakát

Zimní příběh (2014) 

Dobré a poctivé 3* - pokud nejste romantici, odeberte 1*. Variace na téma "Láska napříč staletími" je tentokrát podepřená herci, kteří jsou ani ne tak "kvalitní", jako spíš ohromně sympatičtí a lidští - do jednoho. (Russel Crowe to ovšem navíc opravdu zahrál skvěle.) A to WS cameo!

plakát

Hotel Transylvánie 2 (2015) 

V podstatě klasický "tak akorát" animák, tady spíš pro děti (a přece nejen pro ně): hubený děj co nechce nic komplikovat vyvažuje příjemná animace, postavy-sympaťáci a pár dost podařených vtípků (třeba názvy strašidlových dětských písní a jména vlkodlačat). Ani ne tak "Ano!" - jako spíš "Proč ne?".