Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (339)

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Než začaly lítat prsty, tak jsem pochybovala o tom, že za tímhle filmem fakt stojí Mcdonagh. Na rozdíl od ostatních jeho filmů mi tohle přišlo v daleko pomalejším tempu, ne tak šokující a místy nudné, na druhou stranu to ale mělo i to, co jeho filmy mívají - bylo to vtipné, originální a naprosto depresivní. Asi by to sneslo o pár minut míň a víc akce, ale jinak to nádherné Irsko a ty jejich ,fekin’ irský přízvuky mě nutí dát o hvězdičku víc.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Celkem originální příběhy, ale za mě vánoční atmosférou a celkovým dojmem vede furt Přání Ježíškovi.

plakát

Vražda v Londýně (2022) 

Velmi kvalitní a vtipný ,,whodunit’’ s mojí milovanou Saoirsou Ronan a Samem Rockwellem. Rozuzlení vraždy bylo pro mě příjemným překvapením a zasazení do 50. let bylo jenom třešnička na dortu.

plakát

Úsměv (2022) 

První polovina velmi kvalitní horor co se lekaček a děje týká, posledních cca 30 minut ale jedno velký wtf. Připadá mi, jakoby to autoři nedokázali dotahnout do konce a ukončili to radši tímhle velkým chaosem, který nám neprozradil absolutně nic.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Kate Winslet je naprosto boží, stejně jako tahle minisérie.

plakát

Schodiště (2022) (seriál) 

Prvni polovina téhle minisérie byla fakt dobrá, odsípalo to, bylo to zajímavý a vtáhlo mě to. Po čtvrtém dílu už to šlo dolů a jenom jsem čekala na to, jak to dopadne a to mě taky úplně nenadchlo.. No, takovej průměr, kdyby se autoři trochu odchýlili od skutečnosti a něco by si tam přidali a upravili, asi by se na to koukalo líp..

plakát

Tenet (2020) 

Zase opět geniální, zase opět brain explosion.

plakát

Zhoubné zlo (2021) 

Když jsem četla Temnou půli od Stephena Kinga, neuměla jsem si představit, že by se to kdy dalo zfilmovat. Po zhlédnutí filmu jsem překvapená, jak se to filmařům hezky povedlo. Příběhově velmi inovativní, skvělá kamerová hra ala Quentin tarantino (přecházení přes zdi pokojů), ale trošku přetažený za vlasy a na mě moc zdlouhavý a krvavý (což se dalo čekat but anyways..).

plakát

Letuška - Dvojité vidění (2022) (epizoda) 

Většinou jsem ohledně druhých sérií minisérií celkem skeptická, ale tady mě to velmi mile překvapilo. Má to furt tu stejnou šťávu, kvůli které se mi první série tak líbila, takže doufám, že si ji udrží.. jo a mám velké podezření, kdo by mohl být villain, ale snad se mýlím.