Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Každá složka filmu je dovedena do takové geniality, že mě přes svou stopáž tento umělecký počin nikdy nepřestane bavit. K hodnocení se mi nedostáva dostatečný počet hvězdiček.

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Jde o western či antiwestern? To je jedno, každopádně je to skvělý film. Přiznám se, že po prvním shlédnutí jsem byl zklamán nebo spíše přesněji řečeno překvapen. Tohle jsem od westernu nečekal, ale nakonec musím toto melancholické, hloubavé dílo ocenit na výbornou. Dokonce patří k mým nejoblíbenějším filmům vůbec.

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (1964)

Vědomí vzájemného zničení je dobrou pojistkou proti rozpoutání atomové války. Tedy pokud máte všechno pod kontrolou. Pokud někomu "rupne v bedně" a systém se dostává mimo kontrolu vše se hroutí jako domeček z karet. Skrze vojenskou a politickou satiru se poodkrývá absurdita závodu v atomovém zbrojení. George C. Scott je skvělý, Peter Sellers ve své trojroli je excelentní. Četba předlohy Petera George a shlednutí filmové adaptace by mělo být povinné na každé vojenské akademii.

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Příběh, který zná a četl kdejaký klučina. Nádherné prostředí. Našlapaný soundtrack. Báječný snímek, zvláště závěr je nezapomenutelný. Navíc film o indiánech. Není co řešit - plný počet.