Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (719)

plakát

Absolvent (1967) 

Jedna z klasik, která mi dlouho utíkala a ani nevim, co originálního bych k tomu komentoval. Zajímavý romantický příběh (tedy až v druhé polovině, v první drama spíše), s brilantním Hoffmanem a nádhernou Katharine Ross. Styl kterým se točilo v téhle době (konec 60s, začátek 70s) mi neskutečně sedí, hlavně kamera a pojetí filmu. Tady k tomu všemu ještě Simon s Garfunkelem... konec v autobuse je úžasný. -"Mrs. Robinson, you're trying to seduce me."

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

U tohohle se pokaždý zaručeně nasměju. Carreyho ksichty, hlášky a taky hlavně pohyby a hlasovej projev je prostě geniální věc. Star Trek v nádrži, večírek u boháče nebo jeho jízda autem nemá chybu. -"Pleasure to meet you sir and may I congradulate you on all your success... you smell teriffic!"

plakát

Ainsleyho labužnický Expres (2000) (pořad) 

Špička pořadů o vaření. Pamatuju se, jak vždycky kolem poledne běžel tenhle mazák nebo Jamie Oliver, ještě jeden brit a starší babka. Ainsley Harriott byl díky svému charisma z nich bezkonkurenčně nejlepší. Byl stále vtipný a plný elánu. Nejradši jsem měl jeho grilovací šňůru napříč USA. To jsem slintal u každýho dílu a něco si z toho dělám na grilu do dnes.

plakát

Air America (1990) 

Lehce nadprůměrná oddychovka se skvělým soundtrackem a pěknýma záběrama, ale ne nějak užasným Gibsonem a Downeyem. Tempo neni moc záživné, zápletka nijak originální ale díky feelingu devadesátých let je to velmi pohodové. -"Base to Wild Dog. Do you copy?" -"Wild Dog to base. Fuck off."

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

První takový pořádný, lepší seriál, na kterém jsem vyrůstal a taky se u něj někdy pěkně bál. Originální nápady do epizod provázejí celý seriál, někdy jsou sice trochu ulítlé, ale zpracování je dobré. Někdy velice kvalitní a někdy velice vtipné. Mytologické cliffhangerové díly jsou ovšem něco naprosto geniálního, které se mohou řadit do seriálové špičky. Stejně tak asi nejlepší dvojice Mulder a Scully.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Jelikož jsem zrovna dokoukal poslední dvě sezóny, do kterých jsem se odhodlával kvůli absenci Muldera nějakých osm let, tak mi I Want to Believe nějak tak splynulo se seriálem dohromady. Další krimi epizoda s oblibenými postavami. Jako samostatný film je to výstřel do prázdna. Hlavně po takovém čase. V době slávy prvních sezón by film pobyt v kinech možná i ustál. Od Cartera je to trošku podlé jak k fanouškům, čekal bych mytologický vývoj a hlubší zaměření na postavy, tak nefanouškům, těm se X-Files pojí zase jen s ufounama. Škoda, že tohle možná bude (bylo, je) stopka dalším projektům i přes ochotu dua Duchovny a Anderson pokračovat. První celovečerní film byl skvělý. Rád bych se ještě dočkal něčeho podobného. -"I don't believe this." -"You know, that's been your problem from the very beginning."

plakát

Alien Trespass (2009) 

Náhodou... mě to jako nadšenému sci-fíčkaři přišlo náramně roztomilé. Úžasná hudba i výprava spolu s hereckými výkony tomu dává příjemnou retro atmosféru, která aspoň u mě fungovala. Nejde o parodii, ale o snahu natočit obdobu černobílých sci-fi filmů a to se podle mě povedlo. Nepřišlo mi to nudné ani zdlouhavé. Možná to není tak naivní jako padesátá léta, ale to by dneska zase moc nezabralo. Jenni Baird je neskutečně krásná a Robert Patrick slušně hlásí. I díky nim jsem si film opravdu užil. -"Laura McBride is having an emergency. A giant monster, she said." -"Laura is Susie McBride's kid sister, isn't she? That's a... That's one classy chassis."

plakát

Aljaška v plamenech (1994) 

Tentokrát musí Steven Seagal podstoupit spirituální cestu, aby se mohl stát ochráncem přírody, kterou ohrožuje zlotřilá ropařská firma. Firma budující rafinerii, která podle odhadů vybouchne hned po spuštění a tak znečistí okolí. Proto jí musí ještě předtím vyhodit do vzduchu Steven ve svém indiánském saku. A jak to udělá? Naštěstí má schovanou zásobu výbušnin v lesích Aljašky, "Just in case." Naplní bágl cé-čtyřkou, ale tak snadné to zase nebude. Musí si vyrobit tlumič z pet lahve, přelámat končetiny, narvat typa do vrtule, postřílet žoldáky, absolvovat parádní potyčku s tyčí v ruce, utopit záporáka v ropě a utéct z hořící plošiny. Nakonec, po vyřazení tuctů zlých lidí, pronese projev k zamyšlení odsuzujíce ropný průmysl, který zabíjí naší přírodu. Ačkoliv je příběh hrozně hloupý, svým způsobem mám tuhle seagalovku hodně rád. - "Well, let's see, that's natives 8, oil workers 0. Anyone else wanna play with Cupcake?"

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Horší scénář by člověk mezi áčkovými komiksárnami nenašel. První polovina je až trestuhodně bez invence s douchebag Garfieldem. Ve druhé na sebe zase příběh navazuje hloupou náhodou na hloupou náhodu. Hloupým dialogem na hloupý dialog. Takový scénář napíše snad kdokoliv. Naprosto nevyužitý Denis Leary a Rhrys Ifans. To je taky za pohlavek. Jediné, co se mi líbilo, bylo Spiderovo omotávání Lizarda, vůbec používání pavučiny a scéna se Stanem Leem. Jinak na takovýhle kádr je to zlo. Hodnocení lepší jak Prometheus... Děláte si ze mě šoufky?

plakát

Americké graffiti (1973) 

Maximální letní relax s hudebním výběrem toho nejlepšího, co doba dala. -"Rock 'n' Roll will stand man."