Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (719)

plakát

Scavengers Reign (2023) (seriál) 

Jo! Parádní scifi, které přišlo uplně z čista jasna. Fantaskní, objevitelské, mysteriozní, vlastně klaustrofobické, i když příběh putuje po někonečných variacích krajiny, fauny a flóry... s dobrými postavami a jejich motivacemi. Takový mix Fantastic Planet, Akira, Stalker, Ghibli, Aldisse a určitě by se něco našlo, ale s jasně svérázným podpisem navíc. Hlavní plus tady není tolik až "originálnost" toho světa, ale že ten svět je brán jako postava a příběh se na ní zaměřuje.

plakát

Šílená noc (2022) 

Velké nadšení, instatní klasika. Z trailerů jsem tomu vůbec nevěřil, to bude zase stejná blbost jako s Gibsonem, tak jsem o to i ztratil zájem. Je to skvělá kombinace vánočních US filmů, akčního, a takovýho toho starého Ferrellovského humoru. Má to tu vánoční atmosféru skrze hudbu a výpravu (sníh v podobných filmech vždycky vypadá strašně třeba). Dobře vybraní herci, dobře napsaný dialog. Hezky to kombinuje fantaskní prvky a realitu. I vykrádačka Sám doma zde nepůsobí v rámcí celého stylu filmu vytrženě. Za 5, podruhé příští rok to buse asi spíš za 4. Dal bych si pokračování. -Alright, who the hell are you really, huh? Some security guard who's watched too many action flicks? Some loser ex-cop stuck in a mall playing dress-up with fat kids pissing on your lap? Stop me when I get it right. -It's a little more complicated than that. -Not to me, it's not. Because I want to make it my personal mission, my holiday to-do list, to find you, and to end you, and to wipe my ass with you, and this whole fucking holiday. That's what I want for Christmas, Santa. -That is a terrible thing to want for Christmas. But maybe you and I should discuss that in person. Santa Claus is coming to town.

plakát

Pán tygrů (2020) (seriál) 

Když už zrovna přestanete kroutit hlavou, jak je tohle možné, tak musíe začít kroutit zase znova. Každou čtvrť hodinku se zprostředkovaný příběh posune někam a vy si jen říkáte... tohle přece musí jet podle scénáře. To přece nikdo nemohl zažít, to přece nikdo nemohl vymyslet. A ne jen na vyšší právní úrovni, ale třeba i na úrovní osobní konkrétních postav. Dokument je vskutku "enterteintment". Podle toho nikdo nemusí točit fiktivní film, protože všechno je natolik podrobně a poutavě podáno, že by to byla slabší forma. Zároveň si dokument drží i vysokou profesionální úroveň. A já tu pořád kroutím hlavou... jak se tohle sakra stalo. Co to sakra bylo...

plakát

Kryštůfek Robin (2018) 

Začátek a konec jsou trošku slabší, ale prostředek byl pro mě nesmírně roztomilý a emotivní zároveň. Tón filmu se povedl na výbornou a určitě si to moc rád zopakuju. -"What day is it?" -"It's today." -"My favorite day."

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

A je to tu, daleko lepší pocit než po dokoukání Epizody VII. J.J. neudělá nic. Ten třetí akt je opravdu naprosto perfektní show. Tohle je svými detaily a propojeními velmi hodnotné rozšíření Star Wars světa.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Teda... McQuarrie dotáhl Mission Impossible k dokonalosti. Očekávat od pátého dílu něco jiného než tradiční copy/paste asi mnoho lidí nenapadlo. Včetně mě. Perfektní tři scény: opera - protiklady násilí a hudby, Casablanca - poctivá a přehledná akční honička, závěrečný Londýn - komorní špionážní drama. Celkově opravdu prvotřídní špionážní thriller, který se od podobných ze 70. let liší jen novými technologiemi a více akčnějším zaměřením.

plakát

Dvouproudá asfaltka (1971) 

Two-Lane Blacktop mi ležel na disku už druhým rokem. Nějak se mi do toho nechtělo. Dneska jsem chytil chuť na nějaké ty sedmdesátky a konečně jsem se k němu odhodlal. Paráda. Romantická představa sprintů, která mi seděla o to více, jelikož kamarádi právě podobně přestavěli starou Oktávii. Nedialogy skvělé. James Taylor je krom skvělého muzikanta i ucházejícím plachým hercem. To samé platí pro Beach Boye Dennise Wilsona. -"You can never go fast enough."

plakát

Kung Fury (2015) 

Perfekce! Do detailu propracovaná fantasmagórie, na kterou jsem se těšil moc dlouho o a absolutně nezklamala. Klidně bych se podíval na celovečerní zpracování, ale i kdyby ne, tak si snad autoři zaslouženě na tomhle projektu udělají jméno. -"I decided I would use my new super kung-fu powers to fight crime. So I became the best cop in the world. I became Kung Fury."

plakát

Hyde Park Civilizace (2012) (pořad) 

S postupem času si začínám myslet, že Hyde Park Civilizace je možná nejlepším pořadem, se kterým ČT přišla. Takhle podle mě má vypadat vysílání veřejnoprávní televize a televize vůbec. Měla by sloužit jako zdroj informací a diváka vzdělávat. Nikoliv jen poskytovat zábavu. Poslouchat chytré a moudré kapacity, které v podstatě odpovídají na všeobecné otázky týkající se našeho světa dokaže diváka nenáročně obohacovat znalostmi a pomáhat mu utvářet obraz o světu a názor na události dějící se v něm. Velká poklona směřuje ke vždy připravenému a pro věc nadšenému Danielu Stachovi, díky kterému je Civilizace značně koukatelnější než obyčejný Hyde Park.

plakát

Krev v mobilech (2010) 

Poulsen by určitě rád udělal dokument detailnější, odbornější a se širším záběrem, jenže pak by o něj neměla široká veřejnost zájem. A tím by začal ztrácet i samotný dokument na významu, kterým je právě zapůsobit na lidi. Skladba je podle mě na podobné dokumenty velmi důstojná (terénní výzkum, potvrzování/vyvracení hypotéz) a jen škoda, že se od té doby vcelku nic nezměnilo.