Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Tak takhle krásně pohodově ulítlou komedii jsem už dlouho neviděl. Taky by mě naštvalo, kdyby mi někdo ukradl můj oblíbený koberec, ale pochubuji že bych prožil takový zážitek jako Lebowski. Pořád se musim smát když něco vysvětloval a nic ze sebe nedostal. Jeff Bridges většinou hraje normální chlápky, taťky od rodiny a podobné ne moc výrazné typy, ale pro tuhle roli se narodil. Úžasná postava! Pro mě nejzáběvnější Coenovic film, asi ne nejlepší, ale nezábavnější určitě. - "Call me Dude!"

Bláznivá střela

Bláznivá střela (1988)

Bláznivou střelu mám možná o trošku víc rád než Žhavý výstřely nebo Přísně tajné. Může za to podle mě lepší ústřední role (o kousíček samozřejmě). Nielsen se pro tohle narodil a to v čem se dneska plácá mu snad jde i odpustit. Frank Drebin je geniální postava, s tim nikdo nic neudělá. Jeho komentáře "byl jsem si vyzvednout prádlo, když..." je jedinečná záležitost. Nikdy neomrzí. Nikdy! -"Just think... next time I shoot someone, I could be arrested."

Doktor Hollywood

Doktor Hollywood (1991)

Typický příklad pohodové komedie. Maloměsto, všichni se znají, léto, sympaťák Michael J. Fox a krásný soundtrack, který perfektně vyjadřuje emoce. Úžasná je scéna v průvodu, kdy se záběr zpomalí, pustí se nadherná skladba 'Slow Squash Love', jejíž název přesně vystihuje výměnu pocitů. Ta mě vždycky dostane. Stejně tak si pokaždé užiju celý film. Určitě by si zasloužilo červenou barvu.

Já, mé druhé já a Irena

Já, mé druhé já a Irena (2000)

Pořád nemůžu přijít na kloub tomu, proč lidi tenhle fim nemají rádi. Film jsem viděl jednou na Nově a od té doby jsem s ním nakazil celé svoje okolí. Ano, některé scény a dialogy jsou trošku extrémnějšího/hloupějšího rázu, ale ty všechno přebíjí Carrey a trojka afroameričanů. Jejich hlášky jsou uzemňující a pokaždý když se dívám (i jednou do půl roku, žádný jiný film si takhle často nepouštím) tak se válim smíchem. A český dabing taky není zase tak hrozný, respektive doplnuje pár ještě lepších vět. Pro mě srdeční záležitost. -"Mam*de pitomej, měl jsem chřipku." -"Na takový skóre musíš mít nejmíň mozkovou výduť, ty kok*te pitomej!" ; -"Vidíš to, to bude nějaká ta pizda co nám pořád vnucuje stýpko, pohni prdelí a běž otevřít."

Kokosy na sněhu

Kokosy na sněhu (1993)

Pro mě asi nejlepší rodinná komedie, pouštím si jí už pravidelně na Vánoce. Svižný spád, příjemný humor, Sanca a smutný happy end. V mém okolí navíc velmi kultovní záležitost s často citovanými hláškami. Někteří lidi něvěří... Eins, zwei, drei a přejede jí bobem atd... -"Sehr gut Jamajko." Plus krásný kontrast rozpálené Jamajky a mrznoucí Kanady. Jako stvořené k relaxaci. Jeden z těch filmů, pro kterou mám velkou slabost už od dětství. A právě poslední dobou ho mám čim dál víc rád a u spousty scén se sentimentálně usmívám. PS: John Candy! - "Pánové, bob je celkem jednoduchá věc." - "To je hajz taky."

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Pro mě nejlepší Belmondo díky humoru, hudbě, skoku do auta, akčních chvilkách, Jacqueline Bisset a celé té úchvatné parodické atmosféře. Belmondovi pohyby (kouření) a hlášky nemají obdoby. O hvězdničku výše to zvedá nepřekonatelný Tříškův dabing. Tento film jsem miloval jako malý a budu ho milovat stále. - "Jste velký svůdce." -"Nevím o tom."

Policajt ze školky

Policajt ze školky (1990)

Policajta ze školky mám snad rád už od školky. Hrozně odpočinková zábava, na kterou se jednou za rok rád podívám. Je tu sice jen pár vtipných scén, ale pro mě je to hlavně celková atmosféra, která tvoří moje hodnocení. Dalo by se říct, že teď už je to takový můj osobní kult jako pár jiných filmů (Kokosy na sněhu, Já, mé druhé já a Irena). A navíc se na scéně opět nechá zbušit oblíbený Bobby Sixkiller. PS: Nádherné hudební téma. -"I have a headache." -"It might be a tumor." -"It's not a tumah!"

Strýček Buck

Strýček Buck (1989)

Úžasná komedie. Řádně pohodová, s dobře napsanými dialogy a celkově scénářem. Děti sympatické, což se moc často nepovede. John Candy... John Candy je prostě Uncle Buck. Je svůj, uplně jako by hrál sám sebe. Krásně zahrané. Jeho hlášky mě rozesmály hodně často a dokonce i dokola opakovaná rána z výfuku. Při rozhovoru Bucka s Bugem o rituálních vraždách jsem brečel, ten jeho hihihi smích s přizavřenýma očima byl výborný. Stejně tak série otázek od malýho Culkina na Bucka. Skvělé scény. Celý film působí velmi přirozeně, paráda. -"We can talk about burying the hatchet. You know what a hatchet is, don't you, Bug?" -"It's an ax?" -"Sort of, yeah, yeah. I got one in my car if you'd like to see it." -"I'll pass." -"Fair enough. I like to carry it, you never know when your going to need it."

Těžko ho zabít

Těžko ho zabít (1990)

Tak tohle je u mě nejlepší Seagal. Těch hlášek, lehce absurních scén a naprosto uzemňujících prupovídek jsem dlouho neviděl. Zábava to je výborná. Pomstít se ve stejné vestičce, ve které ho zastřelili nebo vyměnit prostřílený auto za jiný se může povést jen Stevenovi. Příběh je klasika: hrdinův pád, tréning, pomsta záporákům. Jinak standart: lámání končetin, výraz bez emocí a houpavá chůze. Příjemně potěšil Bobby Sixkiller. Ale hlavně Seagal je tady ve výborné formě a ukazuje proč ho mám v jeho starých filmech tak rád. -"Well, come and cut my heart out, okay? Come and cut my heart out!" či -"That's for my wife. Fuck you and die!"

Žhavé výstřely

Žhavé výstřely (1991)

Tohle je prostě s Bláznivou střelou a Přísně tajné vrchol parodií. Přijde mi až nemožný, aby se kupilo tolik gagů na sebe a nespadlo to do kejdy. Víc u mě vedou verbální scénky nad těma rekvizitovejma. V tom podle mě čpí genialita Žhavých výstřelů. -"My heart is falling down around my ankles like a wet pair of pants. My whole life, all I've wanted to do is fly. Bomb stuff. Shoot people down."