Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (334)

plakát

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov (2014) 

Atol Aldabra disponuje vskutku dechberoucí krásou. Mám trochu problém s průvodním komentářem snímku. Výborný Oldřich Kaiser je až příliš hravý... namísto naučného snímku je tedy dílo určeno spíše dětem. Kamera však nabízí unikátní záběry, které jsou fascinující. Technické aspekty jsou celkově uspokojivé... :)

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Kompozice je úctyhodná. Nicméně přednes a uspořádání dialogů se blíží spíše k divadelní hře, než k filmu. Problémem je také délka filmu. Na druhou stranu však film zachovává v mysli obraz Alexandra Velikého a nemizí z hlavy ihned po jeho shlédnutí. Můj obraz o něm (samozřejmě vytvořený tímto snímkem)? Malicherný homosexuál a posedlý dobyvatel! Za zmínku dále stojí například Angelina Jolie, která svou roli úžasně prociťuje. Závěrem snad jen to, že silný dojem film prostě nezanechává, zklamání ale také nevzbuzuje... :-| (viděno s 2. dabingem)

plakát

American Crime Story (2016) (seriál) 

Této dokonalosti dominuje Sarah Paulsonová... ovšem nejen ona odvádí skvělý výkon. Odtud se lze učit, jak tvořit mistrovská díla. I když divák případ a jeho vyústění zná, s fascinací sleduje další epizody seriálu. :-o (viděno s dabingem a v původním znění)

plakát

American Horror Story (2011) (seriál) 

Taková neobvyklost, perverze, pochmurnost a zábava v jednom seriálu se jen tak nevidí. Ty psychotické zápletky jsou jednoduše výborné. Není divu, že seriál má na kontě řadu ocenění... dle mého je to i díky skvělému osazenstvu, jenž si divák prostě musí zamilovat. Pojetí tohoto díla opravdu funguje, neboť nuda u něj rozhodně nehrozí. :-o (viděno s dabingem a v původním znění)

plakát

American Horror Story - Apocalypse (2018) (série) 

Zničení světa překřížením první sezóny a čarodějnického Covenu (malinko propojené i Hotelem) je odvážné. Už od úvodního jaderného útoku je seriál šílený... navíc té chorobně trpké atmosféře plné úzkosti vévodí parádní výkony herců a technická stránka. V této chvíli však vítězí hlavně možnost vidět Angelu Bassett, bezvadnou Jessicu Lange a Kathy Bates jako postavy z předchozích řad. Navzdory jejich krátkému příběhu je to jako vidět Otce, Syna a Ducha svatého najednou. Vskutku epická série! ;-)

plakát

American Horror Story - Asylum (2012) (série) 

Kvalitu této série jen stěží může jiná předstihnout. Nejvíce zde dychtím po Jessice Lange, která je v roli Sestry Jude vynikající. Dílo nabízí trať plnou hrůzy, mrazivé atmosféry, tajemství, surovosti a tlaku. Výtečně si vedou herci v hlavních i vedlejších rolích, režie i scénář. Hudba, kamera i střih to samé... zde není co kritizovat. Jde o nejkvalitnější sérii! :-o (viděno s dabingem)

plakát

American Horror Story - Cult (2017) (série) 

Tato bláznivá série ochucená politikou předkládá spoustu zvratů, které jsou překvapivě úderné. Další výhodu vidím v chorobně šílených maniacích, kterými postavy jsou. Jejich dobří herci jsou po celou dobu děsivě nevypočitatelní. Scénář je tentokrát spíše brutální a plný kreveprolití, namísto mysteriozní stránky. To sice vyvolává kladný dojem, ovšem ztrácí se tak kouzlo prvních sezón. ;-)

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Povedená řada! Horor se sice vytrácí, ovšem přísná krutost a výstřednost zůstává. Navíc sestava osudů monster nutí diváka k zamyšlení a emocionálně je zasáhne. Hudební čísla, která předvádí Jessica Lange jsou úžasná. Tento zajímavý příběh stojí za shlédnutí. ;-) (viděno s dabingem)

plakát

American Horror Story - Roanoke (2016) (série) 

Tvůrci se zde pokouší o novinku, ovšem nové je zde akorát zpracování. Motiv zůstává stále stejný. I přesto se dílo příjemně sleduje... tedy alespoň v první půlce. Dokumentární pojetí (připomínající pořad Svědci paranormálních jevů) je děsivé a povedené. Ovšem druhá půlka ve stylu nalezených záznamů a reality show je nepřirozeně afektovaná. Herci, seriál a jeho záběry jsou sice stále vynikající, ovšem s předchozími sériemi se nedá počin rovnat a zaostává. :-|

plakát

Andělé v Americe (2003) (seriál) 

Výstřední dějství, kde je rozepře i senzitivita potřebuje shovívavost, jedině tak se zde divák může opravdu ztotožnit. AIDS, duchovní směr, homosexuálové, nenávist, vášeň, vláda nebo zmařené touhy... o tom seriál je. Afektovaná podrážděnost a emoční projevy jsou zde účelové a je k nim tedy potřeba přikročit... naladit se na stejnou vlnu. Pak následuje zahrnutí choulostivými dojmy. Díky tomu jde o výjimečnou věc! :-o (viděno s dabingem)