Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Cizinka - Série 4 (2018) (série) 

Pro mne zatím nejslabší sezóna celého seriálu. Nové postavy jsou sice fajn, ale jinak se mnoho dalších aspektů vývíjelo spíše negativním směrem. Nevím, zdali je to tím, že jsem začal sledovat Vikingy, ale jakýkoliv pokus o akční scénu mi tady připadal jako parodie na dětský pořad. Z Claire se stala stará iracionální a emocionálně dementní kvočna a Bree se bohužel taky začíná podobat mamince. Ještě, že Jamie je pořád Skoťák, jak se patří a dodává celému seriálů hlubší a serióznější rozměr. Nové lokace jsou místy zajímavé, ale nažehlení a napudrovaní indiáni jsou naprosto k smíchu (co by na to řekl Olda a Vinnetou). Tak snad se příští série alespoň trochu vrátí k top kvalitám té první a druhé.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Nejsem si jistý, zdali jsem nebyl v kině na jiný film, než většina uživatelů tady, ale mně celá tato komerční cirkusová estráda nepřišla ani zábavná, ani logická, ani smysluplná a dokonce ani dobře natočená nebo zahraná. Nemám rád filmy, u kterých 139 minut přemýšlím nad vším okolo, a děj jde zcela mimo mně - možná i proto, že tady děj/vývoj zcela chyběl, stejně jako zábava a všechno co by z této vyumělokované komerční bračky alespoň připomínalo něco hlubšího jako je např. filmové umění.

plakát

Cizinka - Vážka v Jantaru (2016) (epizoda) 

Nepamatuju si kdy naposledy, nebo zdali vůbec, na mně někdy film/seriál zapůsobil tak silným dojmem skutečnosti. Láska, odvaha, přátelství a jiné hodnoty, které se v tomto díle vygradovaly do absolutního maxima, působily tak věrohodně a neoblomně, že bych zejména oběma hlavním hrdinům věřil, že se milují až za hrob. Opravdu špičková práce celého kolektivu lidí, kteří na tomto skvělém seriálu pracují. Díky za neopakovatelný zážitek.

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Nuda v kombinaci s předvídatelným dějem a téměř nulovým vývojem postav vyústila pouze v to, že jsem chtěl chvilkama přeskočit na konec filmu a vychutnat si alespoň stokrát zmiňovaný a nulakrát realizovaný "přelet stíhaček". Hercům jsem nevěřil ani jeden z hloupých dialogů, patetických tablet-skype přenosů s "milovanými" rodinami a už vůbec ne jejich slzy po závěrečné přestřelce. Když už je film hloupý a děj se smrskne na očekávané a neočekávané příjezdy nepřátel nebo posil, chtěl bych si užít alespoň 20sec napětí. Jediné napětí tohoto trápení bylo, jestli vydržím sledovat celých 2:20h. P.S. Zajímalo by mne, jak je možné, že se k "elitní jednotce" asi 20x během bojů přiblíží někdo zezadu/zboku/zepředu a jediné čím se prokáže je "jste spřátelené jednotky?" - "ano, jsme". Výborně! 2 Hvězdy za pár zajímavých záběrů a kvalitní zvuk.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Nevadí mi, když se tento typ filmů točí stále dokola podle stejných schémat, postupů, zápletek, vývoje a dokonce i dialogů. Co mi ale vadí jsou jednoúčelové, nevtipné a zbytečné výstřelky typu píchání švédské princezny do zadku. Průměrný akčňák na jedno schlédnutí a rychlé zapomenutí. Pár slušných záběrů, nějaká ta vtipná hláška vyplňující jinak místy nesmyslné a najivní dialogy typu "Těch kluků si nevšímej. Vůbec si těch kluků nevšímej. Jo, to už jsem říkala."

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Nuda, nuda, nuda.... jeden dobrý záběr .... nuda, nuda, nuda.. nesmyslné dialogy... nuda, nuda... předvídatelný děj... nuda nuda. Nejzajímavější částí celého filmu je závěrečná scéna v Kraji, která byla velmi milá, vtipná a konečně se něco dělo. Zbytek filmu je jedno velké klišé, kdy všichni přátelé umírají v náručích všech přátel, všichni nepřátelé se vynuřují od nikud a padají nikam, a všichni bojovníci křičí "za mnou" nebo "pozor". Od Pána prstenů vše jako přes kopírák a to už prostě nemůže bavit ani překvapit.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Většina názorů, se kterými se plně ztotožňuji, zde již padla, tak dodám jen několik svých postřehů ze situací, u kterých jsem se neubránil mlátit hlavou o stůl v obýváku. 1) Běžíme se schovat před pavoukem do vysoké trávy a nezapomeneme si s sebou vzít i světlo (louč), aby nás nebylo vidět. 2) Běžíme se před pavoukem, který svýma kovovýma nohama drtí beton, schovat do chatrče z chrastí (pro jistotu ještě zavřeme dveře) a kupodivu to funguje (pavouk má s prolomením dřeva očividně větší problém než se železobetonem). 3) Po x letech se dostaneme ke střelné zbrani, kterou ze země nesebereme, ale odkopneme ji 20cm od mrtvého těla, abychom ji zde zanechali někomu, kdo nás s ní posléze zastřelí. 4) K vytažení 80kg chlapa do vzduchu není zapotřebí kladka, stačí hodit provaz někam do křoví a vytáhnout ho v zubech pomocí klestí. 5) Na otázku "co se tady stalo" nebo "o co tady jde" odpovídáme zásadne "to ti řeknu později", abychom diváka nepřipravili o důležitou pointu. 6) Jeden důvod vysvětlení katastrofy nestačí a tak k ničivému slunci přidáme ještě ničivější virus (WTF - jak jen to spolu souvisí)? 7) Do Labyrintu se zásadně vbíhá (jsme přeci jen běžci) a posléze se ztrácí drahocený čas všemožným kecáním a čuměním okolo ........ Můj původní výčet má desítky dalších bodů, nad kterými nejeden fyzik, chemik, mechanik nebo psycholog jistě zapláče. Pokud SCI-FI, tak ano, ale proč kvůli toho popírat všechny zemské, sociální, lidské i nadpozemské zákony, to fakt ví jen režisér a banda scénáristů. Tfuj.

plakát

Stejná srdce (2014) (TV film) 

Jen krátce, protože za více času už mi tento film opravdu nestojí. Otřesné a zmatené dialogy, "zlato" v každé teplé větě, samoúčelné přehrávání, Julia Roberts na vozíku (nevěřil jsem jí ani ty kolečka) a do toho všeho děj slátaný sem a tam. Téma homosexuality mi vůbec nevadí (Zkrocená Hora byla skvělá), ale tohle je čistý paskvil. Přežil jsem prvních 28min...

plakát

Zmizelá (2014) 

Co mi hodně vadilo je, že první část filmu ubíhá velmi pomalu a vše dramatické se odehraje až v posledních 15 minutách. Zatímco v první části se detailně rozebírá každý záběr a každá kapka krve na sporáku, v druhé polovině se odehraje všechno najednou bez většího pozastavení a především pak dovysvětlení. Což je možná záměr, protože sled finálních událostí působí značně nereálně, vykonstruovaně a velmi zjednodušeně. Prostě jsem mu nevěřil a díky některým přestylizovaným scénám (a také hereckým výkonům) si tak pokazil jinak povedený film. * Spoiler * - jak jinak si vysvětlit manžela, který si do sprchy vezme svoji zmizelou ženu, celou od krve (mimochodem v nemocnici nemají sprchy?) a nějak se jí zapomene zeptat, jak se to vlastně stalo...

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Jako pokračování legendy poměrně slabé, ale jako film na příjemný večer mne to bavilo. Dialogy zcela přirozené, stejně jako výkon Bolka, který (jak jinak) hraje prostě sám sebe - a to mu jde. Jitka Čvančarová má příjemný výstřih, Arnošt je prostě Arnošt a Mirek Donutil si na závěr taky střihl jednu scénku.... do toho pár hodně povedených vtípků, několik úsměvných hlášek a takové příjemně pomalé tempo. Proč ne... ve srovnání s jinými výplody české kinematografie celkem povedený filmík.

Ovládací panel

Fanklub

(1)