Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (7)

plakát

Kamenný most (1996) 

Kamenný most je bohužel dost zvláštní a depresivní nuda. První polovina se ještě nějak dala, nicméně tu druhou jsem sledoval jenom, abych to dokázal nějakým způsobem zhodnotit. Jednu hvězdičku si to zaslouží za účast některých herců, kterých si vážím a taky z úcty k Tomáši Vorlovi, jehož filmy mám většinou rád, ale drama není jeho žánr. A chápu, že tohle dílo pojal jako svoji osobní záležitost, ale já se chci dívat na jeho snímky o přírodě (Cesta z města...), humor, komedie.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Největší škodou je, že dvojka Bastardů obsahuje minimum scén ze školních lavic a autentických konfrontací cikáni-učitel, tedy to, co bylo na jedničce nejhodnotnější. Tahle dramatická linie měla spád, svým způsobem i určitou odvahu, ale filmařsky to byla težká amatéřina, včetně dost zvláštního hereckýho výkonu Tomáše Magnuska a mnoha dementních dialogů. Párkrát jsem se zasmál a ani nemůžu říct, že bych se nudil, nicméně to bylo málo na to, abych si to někdy pouštěl znova nebo to nedejbůh někomu doporučoval.

plakát

Ulovit miliardáře (2009) 

Ať si filmoví pseudo-kritici říkají, co chtějí, já mám rád všechno, co Tomáš Vorel vytvořil a i u tohohle jsem se docela dobře bavil, hlavně v první polovině filmu. Velkým plusem je určitě tradiční sklepácké herecké osazenstvo, nicméně některé scény byly fakt slušný bizár.

plakát

Liga mužské moudrosti (2021) (seriál) 

Já osobně mám rád tuhle ostravskou partu a taky mám rád všechno, co řeže do současný pseudo-korektnosti, ale tohle mi přišlo o dost slabší než sKORO NA mizině nebo Lajna. Za půl hodiny se tam toho vlastně moc nestalo a nějaký děj proběhl až v poslední minutě. Evidentní byla snaha narvat tam co nejvíce nekoretních replik, ale výsledek je takový beztvarý. Určitě oceňuji herecký výběr, ale nemůžu se zbavit dojmu, že minimálně tři mužské postavy se chovají úplně stejně a kdyby dvě z nich chyběly, vůbec nic by se nestalo.  Nevím, jestli bych si to pustil znova, ale i tak bych byl rád, kdyby vznikly další díly, abych zjistil, jestli se to někam posunulo. Každopádně, všechno, co naštve sluníčkáře a kavárnu, je prospěšný.

plakát

U Kulatého stolu (2019) (pořad) 

Kluci od Kulatého stolu jsou určitě sympaťáci, kteří si nehrají na žádné velké moderátory a zvolili si prostý koncept pomalého nekonfrontačního podcastu. Mně je tenhle formát blízký a líbí se mi, jak to dělají, každopádně kvalita rozhovoru se primárně odvíjí od toho, koho si tam pozvou. V některých případech se může stát, že si pustíte nekonečnou nudu, přesto máte výrazně větší šanci, že se trefíte do dílu se zajímavým hostem.

plakát

Lajna - Série 2 (2019) (série) 

Druhá série Lajny je nepochybně o něco slabší než ta první, která působila realističtěji a uměla držet určitou dramtickou linii. Tady se v určitých momentech zachází do přehnaně nadsazených, občas strojených situací. Určitě tu chybí Zbyňa v podání Norberta Lichého, na druhou stranu, Robin Guha z NHL je obstojná náhrada. Hlavní tahoun je opět Jiří Langmajer a jeho zabijácký trenér Luboš Hrouzek, který už není tak ostrý jako býval v havířovské šatně, protože ústřední hokejový úchyl je zde jeho táta Karel. Navzdory všem nedostatkům je druhá Lajna velmi slušná zábava a doporučuji ji ke zhlédnutí i těm, kteří se o hokej nezajímají.