Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (102)

plakát

Pan Wonka a jeho čokoládovna (1971) 

Naše generace má samozřejmě v živé paměti moderní verzi Karlíka a ta původní nám všem určitě připadá chudší. Když ale přihlédneme k době a hercům, má tohle zpracování, alespoň pro mě, o něco větší kouzlo. Malý Karlík byl ideální, vzbudil ve mě lítost od prvních minut filmu. Umpalumpové byli také parádní a ještě teď si broukám písničku Candy man. Ale za to může skvělá interpretace Sammyho Davise Jr., který tuhle písničku také zpíval. Kdo nezná, určitě si jí poslechněte.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Jedna z mála trilogií, kde postupně neklesá kvalita, nebo alespoň ne nijak viditelně. Nejlepší je pustit si všechny díly pěkně za sebou, sice zabijete pět hodin, ale pobavíte se dvakrát více než při koukání po delších intervalech. Scény krásně a vtipně narážejí na minulé díly a různě se doplňují.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Dlouho si nepamatuju, že by mě nějaký film tak dostal do kolen jako tenhle. To je rána přímo na komoru, nemáte čast projevit lítost třeba pláčem, ne tohle vás prostě sestřelí a ještě u závěrečných titulků máte otevřenou pusu údivem. To je fakt něco!

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Další z filmů, jejichž hodnota poroste úměrně s časem. Tak jak budou pamětníci umírat a historici zapomínat. Rozhodně jde ale působivější film než třeba Zemský ráj to na pohled, hlavně asi proto, že se nesnaží být komedií. Povedený film.

plakát

Zemský ráj to napohled (2009) 

Filmů o téhle době by mělo být víc. Tohle je jenom vlaštovka, sice ne moc podařená, ale letí a v jistých momentech určitě zaujme. Nakolik je autentická a pravdivá, s tím ať se popasují ti, kteří si podobným scénářem té doby prošli.

plakát

Muži v říji (2009) 

Takové Slunce seno v mysliveckém pojetí. Docela se i člověk pobaví, ale nečekejte zázraky. Každopádně moravský přízvuk Martina Trnavského stojí za poslech.

plakát

Golfový sen (2005) 

Nejlepší příběhy píše život, říká se od pradávna, a opět to zafungovalo. Golf jsem nikdy nehrál a nikdy mě nijak netáhl. Ale během filmu jsem nejednou zatoužil odpálit si míček a zkusit, jak to poletí.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Je to bída! Jako by někdo slepil pár dílů Ordinace v růžové zahradě a vydával to za filmovou komedii.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Pro mě docela překvapení. Slušná česká komedie, která rozhodně neurazí. Toho je třeba si cenit, moc jich k vidění není.

plakát

Oni (2008) 

Už dlouho jsem se u hororu tak nebál, nebo alespoň nezadržoval dech, abych se moc neleknul. Bertino smíchal všechny prvky hororu, co fungují, masky, tmu, opuštěná místa, beznaděj, divné zvuky. Někdy třeba i předvídatelné scény, ale stejně dobře fungující. Jediné, co mi chybělo a chybí už dlouhodobě u většiny hororů, je promyšlenost a logika. Zkrátka mám radši chytré horory, než bezhlavý boj kočky s myší, i když tenhle byl docela podařený. A ještě k tomu pro Liv Tyler mám z chlapského hlediska prostě slabost.