Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (23)

plakát

Nevinné lži - Druhý dech (2013) (epizoda) 

Po dlouhé době solidní český film. Námět skvělý, postavy dobře napsané. Zpracování sice slabší, ale Langmajer toho korporátního jezdce trefil a vytáhl film nahoru. Kterak menežeris dostal od reality po pičis a opravdové hodnoty tak zase našel.

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Před dvacetipěti lety s původním dabingem bych tomu dal pětku. Dneska s novým, podstatně zkurveným nováckým pseudodabingem bych tomu dal s bídou dvě.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Po shlédnutí "Síly, která se neprobudila" jsem podle traileru skepticky očekával béčkovou předvídatelnou diverzní akci ve stylu PC hry "Star Wars: Republic Commando" obohacenou filmovými klišé s teploušemi, infantilními mutanty, pískajícími roboty, new-age a s nečekanými rodinnými pouty (Luku jsem tvůj otec! / Daisy jsem tvá matka!), ale došlo k nádhernému překvapení! To nejlepší z celého filmu nebyl dvouminutový trailer jak bývá bohužel zvykem a ukázalo se že zlatá kráva marketingu, značka Star Wars, se dá podojit podstatně lépe, než jak to předvedl loni JJ. Abrams nebo ještě dříve G. Lucas v jeho "nové trilogii". Předvítalných aktů bylo poskrovnu, klišé minimum, herecké výkony podstatně lepší, než nosné duo frančízového hlavního snímku sezóny Boyega s Ridleyovou a scény jako z pohádky. Film frčí téměř jako nový Mad-Max a každé chvilkové zpomalení je jen ku prospěchu věci, kdy se buduje setup do ještě větší následující scény a takhle to graduje až do naprosto epického konce, který je vlhkým snem fandy původního Star Wars. Za mě nejlepší snímek frnačízy všech dob. -Uvidíme za půl roku, když si to pustím doma a vyprchá nadšení.

plakát

Invaze (1996) 

Solidní béčko, které nenudilo.

plakát

Příchozí (2016) 

Hl'bka nametu zužitkovaná z tridstiatichtrochcelýchôsmich percent. - To byla zase politická jízda. Východní blok jsou opět mutanti s kyjema, kteří uctívají americký raketový motor jako boha ohně a emerykn gájs ár fakin kůl ven fejsink ekstraterestrial čelinč. Musíme se prostě všichni spojit, abychom zachránili bohyni gáju, ale támhle s těma se nebavme. Vizuálně OK, scénář blbý, výskyt neomarxistických schemat. Bílý trochujakobypadouch Renner je tu jenom do počtu, povinný černý kladný hrdina a alfasamec hraje celkem dobře, nicméně hrozba, které má ten jeho vojenský ansábl čelit je nejasná a finální rozuzlení je samoúčelně "záhadné", protože Heissererovi asi začal stávkovat team za vyšší mzdy.

plakát

Velká šestka (2014) 

Překvapivě kvalitní animák. Po všech těch pitvořivých sračkách pro výchovu globálních malých sociálních demokratů konečně něco s koulema. Krásný důraz na význam studia v dnešním světě. Špičková animace, poutavý příběh, trefné klišé bojových charakteristik jednotlivých hrdinů.

plakát

Pasažéři (2016) 

Krásný film o lásce heterosexuálního páru u kterého jsem se NENUDIL! Neomarxistická úderka nám prosadila aspoň černého kapitána lodi, ale buďme rádi, že homolobby tentokrát zaspala a Chris Pratt vzbudil Jennifer Lawrence namísto řekněme Toma Hankse. Hĺbka námetu je u mě zužitkovaná z 82,4755%.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

1. série 90%, 2. série 70% - Domek z karet začal padat ve třetí sérii. Sám jsem čekal, kam se tvůrci pohnou po vyčerpání námětu z původní britské předlohy a ono je z toho neomarxistická normalizační úderka. 3. série - 30%. Agitka za pasy rájot, špatné rusko, teplouše a křížení s negrama ze státní správy. Samoúčelná postava spisovatele ve třetí sérii a nelogické chování hlavních postav to potopila do normalizační nudy. Uvidím co čtverka.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál) 

Podobně jako u SG1, některé díly jsou na pětku, některé na odpad! Bohužel s každou novou sérií počet slabých dílů rostl a ta ezoterická hlupaňa Teyla to tahala dolů tak, že jsem se na to u třetí série přestal dívat.