Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (976)

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Výtvarně hezké ale scénáristicky nudné.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Vizuálně průměrný a scénáristicky trochu pitomý. Člověk se nezbavuje pocitu: "Tohle by neřekli. Tohle by neudělali. Ta Lenka je p***." A vlastně divák asi hlavním hrdinům fandit nebude. Scénografie trochu mimo. Něco se odehrává v retro kulisách se starými počítači, které snad pamatují přistání na Měsíci, zatímco hlavní hrdina letí lodí, která uvnitř vypadá jako ISS a zvenčí jako loď pro vogony. Přestože je nejdál od Země, jak kdy člověk byl, se Zemí z nějakého záhadného důvodu komunikuje v reálném čase... Na kosmonautovi z Čech tam možná byla jenom ta česká vlajka a pár tónů z Dvořákovy opery.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

Nakonec jsem tomu celkem přišel na chuť. I když jsem od toho čekal trochu větší zábavu i přes to, že je to zase jenom detektivní seriál.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Možná, že věčně znuděná postava Jiřího Macháčka mě při sledování prvního dílu trochu nakazila. Zatím docela nuda. Že se Jan Svěrák spokojí s režií druhého štábu a bude se podílet na televizním seriálu, to mě překvapilo.

plakát

#annaismissing (2023) 

Hezky natočené i sestříhané. Ale některým představitelům (spíš těm mladším) jsem to nevěřil. U jiných jsem čekal, že se dozvím, proč jednali tak, jak jednali. Zdánlivě jednoduchá dějová linka přeroste do obludně nepochopitelného uzlu. Konec byl jak od Cimrmana, Vítr z hor. Na druhou stranu je fajn, že se točí o takových tématech, a když na to děti půjdou se školou, tak to třeba svůj efekt mít bude.

plakát

Asteroid City (2023) 

Už ne tak striktní kompozice jako v Grand hotel Budapešť nebo u Francouzské depeše. Opět originální námět, spoustu detailů, které udělají radost, jako celek ale už docela unavující. Jako kraťas by to bylo milejší.

plakát

Barbie (2023) 

Spoustu pěkných a zábavných drobných detailů, kterými je celý film ověnčený. Přestože první půlka byla poutavější, film má své poselství a citlivější duše v něčem osloví. Vlastně mě potěšilo, že to nedopadlo podobně jako třeba Šmoulové.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) 

Říkal jsem si, že bych tomu tu hvězdu dal. Pro Magnuska je to asi jeho jeden z nejlepších dosavadních počinů. Je to hvězda pro kameramana a pro Magnuskův herecký výkon, který mě bavil. Všechno ostatní je prostě Magnusek, jak ho diváci znají z minulých filmů. Včetně rádoby šokujícího konce, které on asi miluje, byť ty závěry bývají spíš směšné a připomínající filmové cvičení ze soukromé školy. Film vyznívá podobně jako Sněženky a Machři po 25 letech. Pomník.