Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (976)

plakát

Zatmění (2023) 

Byl to spíš námět na krátký film, nebo školní cvičení. Se scénářem se autoři nepárali. Pomíchaná komedie s thrillerem moc nejede a opakovaná klišé vykouzlí spíš úšklebek. I zde platí staré známé - když nevíš kudy kam, strč tam retrospektivu. Nicméně mezi béčkovými horory na Netflixu se to jen tak neztratí.

plakát

BANGER. (2022) 

Nevím, jaký byl pravý důvod točit film mobilním telefonem a proč ta zvolená kompozice, ale své vyznění to určitě má. Film by dobře fungoval na úrovni školního experimentálního cvičení. Jako regulérní film spíš ne. Na druhou stranu plusem je, že to celé táhnou celkem "známé" tváře.

plakát

Pohlreichův souboj restaurací (2023) (pořad) 

V podstatě o žádného Pohlreicha nejde. Je prakticky mlčícím pozorovatelem. V téhle roli by možná obstál i Ondřej Novotný (moderátor Survivor Česko & Slovensko). Řekněme si narovinu, že souboj nejlepších z nejlepších není tak zábavný, jako souboj nejhorších z nejhorších. Zvukařovi by někdo mohl říct, že když někdo mluví, je dobré hudbu na pozadí trochu (víc) ztlumit.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Otázka je, co u tohohle filmu chci hodnotit. Jednoznačně působivé záběry z války a to ne jenom přímo z bitevního pole. Kostýmy, masky, scénografie jsou super. Jako divákovi mi chyběl nějaký vztah k hlavnímu hrdinovi. Po scénáristické stránce si z tím nikdo hlavu moc nelámal. A opět se do toho, jako do každého německého filmu současnosti, vkradly trochu víc sytější barvy.

plakát

Ženy a život (2022) odpad!

Typově bych ten film připsal Milanu Cieslarovi ale u Petra Zahrádky je to poslední dobou tvůrčí pokles. Pro diváky televize Prima asi prima.

plakát

Hranice lásky (2022) 

Je to taková anekdota roztažená do celovečerního filmu. Na to, jaký kolem toho byl mediální humbuk a propagace na KVIFF bych čekal trochu víc práce.

plakát

Indián (2022) odpad!

Nářez. Zajímalo by mě, podle čeho se herci rozhodovali, že do toho půjdou. Tradičnímu "protože scénář" nevěřím.

plakát

Zkouška umění (2022) 

Dokumentární film Zkouška umění bych přejmenoval na Diagnóza: umění. Tenhle film je úžasný v tom, že nepotřebuje komentář. Stáčí jenom sledovat. Pro člověka zevnitř nic překvapujícího. Tohle je bohužel současný stav mnohých uměleckých škol v Čechách. Jako reklama na umění to zrovna super není. Spousta talentovaných umělců se raději takovým školám vyhne, studují v zahraničí nebo jdou rovnou do branže a učí se za pochodu.

plakát

M3GAN (2022) 

Nic moc. Vlastně to vůbec ničím nepřekvapilo. Kdyby jeden z producentů nebyl James Wan, tak ten film nejspíš moc lidí nezaregistruje.