Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (264)

plakát

Děda je lotr (2016) 

Po dost rozpačitém začátku, který se pokoušel zaujmout až nechutně oplzlými vtipy se z toho postupně linula fajn komedie, u které jsem se příjemně bavil. Jako odpočinkový film na večer je to ideální, 60%.

plakát

Tristan a Isolda (2006) 

Dobře a celkem očekávaně pojatá legenda, která přesvědčivě podává příběh středověkého konfliktu Británie a Irska s milostnou linií dvou hlavních hrdinů uprostřed. Hezky se na to kouká, příběh pěkně odsýpá a herci společně s prostředím a "kulisami" jen přispívají nájezdu na kvalitní film. Sice chyběly silnější momenty, pro něž mi přišlo byly některé scény přímo dělané a mohla jich tady být fůra. Přehlednost v bitvách by taky nebylo na škodu posunout o úroveň výš, ale jinak filmaři odvedli více než dobrou práci, 70%.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Tak dlouho mi přímo před očima procházel brilantně ztvárněný příběh karierního a osobního života Stephena Hawkinga, který v podání Eddieho Redmayna vypadal více než reálně. Konečně film, na který se po jeho zhlédnutí jen tak nezapomene a donutí se zamyslet nad aspekty a fungování nejen života, ale vlastně všeho kolem nás, 90%.

plakát

Sněžný kluk (2019) 

Všechno, co jsem očekával a v co tajně doufal, se vyplnilo. Obraz byl v jednom kuse pohltěn do mnou stále obdivovaných, neuvěřitelně animovaných a do posledních detailů vykreslených scén a ještě když je ústřední postavou asi ta nejvíc roztomilá bytost, kterou jsem kdy v jakém filmu viděl, nedají se hledat námitky. Vším, co film nabízel, si mě dostal a mně se jen potvrdilo, že fantazie nezná hranice.

plakát

Přes prsty (2019) 

V mých očích je film Přes prsty pohodový odpočinkový film, který byť nebude komedií roku, ani kdoví jaký kultovní trhák, tvůrcům rozhodně nachytá hodně peněz a divákům nějakou tu podívanou. Určitě by se mezi českými filmy našla konkurence jak po obsahové tak komediální stránce, ale film zkrátka neurazí. Humor chvílemi vázne, volejbalových scén je až směšně málo a když už se k nějaké schýlí, vždy to jsou jen prostřihy na míč k zakrytí toho, že volejbal herci vůbec neumí, což je škoda, protože zrovna u českých tvůrců jsem se na podání sportovního utkání těšil, 60%.

plakát

Ženská na vrcholu (2019) 

Dnes si už "komedie" může říkat cokoliv a o pojmu "romantický" v tomhle filmu ani nemluvím. Pokud někdo má rád slepé koukání do displeje, ať si to pustí. Jednou za třicet minut se sice možná koutky úst pohnou, ale to rozhodně nemůže udržet celý film. Mě osobně to nebavilo, horské prostředí bylo strašně nevyužité a dějová linie s prarodiči tady byla pouze proto, aby se všechno neodehrávalo jen na horách, nemluvě o tom, že je tam úplně k ničemu a kdyby tam druhá linie nebyla, film by dopadl totožně.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Zhasni a zemřeš je ukázka standardního hororu, který se krom základních hororových prvků dokáže popasovat i s druhou dějovou linií, která nebyla nějak dlouhá, ani propracovaná a leckdo by to ani nepovažoval za nějakou odbočku od hlavního děje, ale mě potěšila. Pozici hlavního záporáka si do parády vzala pacientka ústavu Diana, která v rychlých momentech dokáže způsobit a nahnat strach. Když je ale na kameře moc dlouho (což se stalo třeba u Valaka v Sestře), jaksi si na něj člověk zvykne. Jako celek film slušně funguje a koncem si mě získal, 75%.

plakát

Dětská hra (2019) 

Spát já s touhle hračkou v pokoji, na milimetr bych víčka nezavřel. Pochopený a nebál bych se říct bezchybně natočený horor, který nenechá diváka třeba jen minutku mimo hru. Atmosférou oplývající film s neskutečným podnícením hudby vůči sledovateli. A bože, ty lekačky? Lekačky do hororů v určitém množství patří a jak se říká... čeho je moc, toho je příliš a já osobně dávám přednost napětí a atmosféře, ale nemám absolutně žádné výhrady k lekačkám, které ač jsou na můj vkus příliš časté, pokaždé výraz diváka odrovnaj stejně- tak, jako tomu bylo u tohohle filmu, 80%.

plakát

Dredd (2012) 

Hezká, avšak nepraktická představa postapokalyptického světa, která nabízí mnoho akce... bez žádného napětí. Což je škoda, mohlo se z toho vytěžit mnohem více, než jen přestřelky bez originálních nápadů. Fajn je, že film nabízí akční nadílku s klasickými filmovými klišé, jak se sluší a patří za cenu příjemných devadesáti minut, 60%.

plakát

Ajťáci - Série 3 (2008) (série) 

Třetí série se plně odprosťuje od IT světa a přiklání se k jakýmsi příběhům ze světa geeků. Humor vázne, děje epizod slábnou a s celkovou úrovní to šlo o úroveň níž než předchozí série. Škoda.