Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Kleiner Schwindel am Wolfgangsee (1949) 

Waltraut Haas ve svém třetím filmu, tedy zcela v začátcích své 70leté herecké kariéry, je kouzelná stejně jako prostředí, do kterého autoři film vypočítavě umístili. Pro Gunthera Phillipa to byla první filmová role i scénář. Úspěšně zužitkoval své zkušenosti závodního plavce i lékaře a definitivně tato svá povolání odsunul na vedlejší koleje. A to je dobře.

plakát

Saison in Salzburg (1961) 

Druhá filmová verze stejnojmenné operety Freda Raymonda (Fridricha Veselého). Spíš než v Salcburku probíhá sezóna nad Salzburkem a to v hotelu Zistelalm a četný product placement pivovaru Stiegl je celkem příjemný. Dějové linky jsou zajímavé a domotají se nakonec i k šťastnému konci.

plakát

Die süßesten Früchte (1954) 

Hvězda předválečných filmů Wolf Albach-Retty v dvojroli nevlastních bratrů premiéra (nepotetovaný) a ovocnáře (potetovaný) vyjednává a laškuje ostošest. A že mu to jde. Vynikající jsou i záporáci Oskara Simy a Gunthera Philippa. Natočeno na Sicílii německou produkcí s převážně rakouským štábem a herci.

plakát

Die lustige Witwe (1962) 

Děj i hudba operety jsou přenesené o 60 let vpřed do roku 1960, ale i to už je teď 60 let stará záležitost. Příjemné swingové aranžmá, netradiční zapojení francouzských herců a výborný kumpán Gunther Philipp.

plakát

Das haut hin (1957) 

Tehdy se také točily remaky, jenže tehdy byly dobré. Německý remake 20 let starého rakouského filmu, který využil námětu ještě o dalších 15 let staršího němého filmu. Jinak je to pohodová komedie z cirkusového prostředí a amatérské snaze hlavního hrdiny do tohoto prostředí proniknout. Samozřejmě že kvůli ženě. Čtvrtá hvězda za sluhu v podání Gunthera Philippa.

plakát

Graf Bobby, der Schrecken des wilden Westens (1965) 

Druhý western Olgy Schoberové a opět je na co se koukat. A taky fandit klaďasům a samozřejmě i záporákům, protože co bysme si bez nich počali. Stejně jako v Limonádovém Joe, i tady produkce využila již stojící dřevěné městečko k poněkud neortodoxnímu pojetí tohoto žánru. Peter Akexander zpívá, střílí a vrhá nože a Dr. Gunther Philip opět profesionálně zvládá psychologii své postavy.

plakát

Verliebte Leute (1954) 

Rakouská roadmovie kolem hor a jezer po silnicích, které jsou tak úzké a liduprázdné, až je tomu těžké věřit. Sympatická trojice kamarádů, náročné zamilovávání se a výborné role starších pánů Mosera a Simy. Nechybí ani roztomilá telátka, o jejichž řízkové budoucnosti se taktně mlčí.

plakát

Im weißen Rössl (1960) 

Reklamní turistické filmy uměli Rakušáci točit vždycky. Ono to s těmi jejich exteriéry jde snadno. Peter Alexander zpívá ostošest, Waltraut Haas se cuká, Gunther Phillip řádí a Karin Dor ukazuje, že u vody umí (ať už tady nebo na Plitvických jezerech).

plakát

Die Fledermaus (1962) 

Zapomeňte na Strausse, tohle je šedesátkový swingový Peter Alexander. Z Vídně 19. století si nechává jen kostýmy a děj.  Nejlepší je ovšem hlavní plánovač pomsty Pišta von Bundáši.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Velká čtyřka (2013) (epizoda) 

Mizerná zápletka s logickými nedostatky, např. jak se tak rychle mohl kpt. Hastings dostavit z Austrálie (a ještě nějakého zapadákova) do Anglie? Suchet i jeho trio v zestárlých souputníků nicméně hrají skvěle.