Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi
  • Krimi

Pořady (10)

Gebrian: Překvapivé stavby

Gebrian: Překvapivé stavby (2018)

Skvěle natočený a inspirativní pořad o výborné architektuře v Česku, který je podkreslen perfektní hudbou dokonale sedící ke krásné kameře. Adam Gebrian je výborný průvodce, který dokáže skvěle vypíchnout důležité věci a poutavě okomentovat krásné stavby. Spousta dílů mě nadchla, spousta mi vyrazila dech svou krásou, ale stejně mě jako patriota nejvíc potěšil tento díl... https://www.mall.tv/gebrian-prekvapive-stavby/poutni-kostel-sv-jana-nepomuckeho-na-zelene-hore :-)

Gebrian: PLUS/MINUS

Gebrian: PLUS/MINUS (2018)

Adam Genrian má skvělý postřeh, výborné názory a dokáže věci říkat zcela jasně a otevřeně. To samozřejmě vede k tomu, že se především nad jeho pořadem Plus Mínus, který má výhradně tento formát, spousta lidí pozastavuje. A to je dobře. Ačkoli nemusím se vším stoprocentně souhlasit, vždy je to naprostá vlna pozitivní inspirace. Skvěle to ukazuje díl o Smetanově nábřeží, který mě nadchl jak názory autora, tak tím, jak dokázal všechno říct dokonale přímočaře: https://www.mall.tv/gebrian-plus-minus/smetanovo-nabrezi-nejdiskutovanejsi-misto-v-praze-v-souvislosti-s-dopravni-situaci

Šťastné pondělí

Šťastné pondělí (2016)

Šťastné pondělí představuje jeden z mála příkladů výborného politického humoru, který má příjemný nadhled, je zároveň trefný (i do vlastních řad) a stále i dost originální. Co mě ale definitivně přesvědčilo o kvalitě tohoto pořadu, je nadšení Jindřicha Šídla pro devadesátkovou hudbu... kdo ví, tomu netřeba víc dodávat :-) I když k výběru konkrétních kapel bych asi měl co říct, ale nebudeme si to kazit, že ano :-))

Historie.cs

Historie.cs (2008)

Velmi dobrý pořad, ze kterého se lze dozvědět hodně zajímavých informací o různých historických událostech a etapách. Kvalita pořadu se ale samozřejmě hodně odvíjí od pozvaných historiků. Osobně mám radši předem připravené dokumenty s jasným scénářem, který je doplněn odpovídající (a vysvětlující) obrazovou stránkou. Přesto i tento jednoduchý diskuzní formát může mít velký přínos... obsahuje více hodnotných informací a názorů slavných historiků, navíc sledování jejich diskuze umožňuje i neméně přínosný vnik do jejich myšlení. Jen to neustálé ignorování (historických) geografů ve všech těch dílech o krajině či obyvatelstvu (kde by měli často mnohem více co říci než pozvaní hosté) mě docela štve.