Recenze (5 612)
Pilot: boj o přežití (2021)
Ako Arsenal83 správne podotkol problémom filmu je to že je ruský a natočený v dnešnej dobe. Inak sa jedná o naozaj dobrý survival so skvelými akčnými scénami minimálne na úrovni Bieleho pekla, aj keď príbehy sú dosť odlišné. Letecké strety s Meseržnikovmi (:-D) stáli naozaj zato.
Boxer (2024)
Taký ten príbeh keď je trauma zo socializmu u Poliakov zobrazená realisticky nakoľko život na Západe náš bokser jednoducho nezvládol. V celku príjemné no trochu pridlhé prekvapenie.
Drákula: Neznámá legenda (2014)
Vôbec nie zlý akoby prequel Nosferatu, podané síce komiksovým no napriek tomu dobrým štýlom. Ísť vyššie si s hodnotením netrúfnem ale sú to veľmi solídne 3*. Treba popustiť uzdu fantázii a divák bude celkom spokojný.
Klíč (2005)
Od natočenia síce prešlo už takmer 20 rokov ale na film som narazil na streamovacej službe až teraz a úprimne by som bol rád ak by sa mi takéto kúsky podarilo vyhrabať častejšie. Niežeby to bol dokonalý horor ale v plejáde dnešných korektne trápnych hororov toto bola príjemná spomienka nato že ono to ide aj bez toho. A že to zaručene vypálilo lepšie.
Past (2024)
Tak z môjho pohľadu vydarený akčný film s minimom nudných pasáži, tie nelogické kroky predovšetkým polície sú zapracované pomerne nenápadne aj niektoré kúsky Connora by síce stáli za zamyslenie ale celé to je vynahradené svižným dejom a tak človek prehliadne aj reklamu na dcéru aj upišťanú dcéru Connora. Mlčanie jahniat to zrovna nie je ale pre mňa jedno z najpríjemnejších prekvapení minimálne tohto leta.
Vrána (2024)
Napokon som pridal aj tretiu *, táto úloha predsa len Billovi vyšla o niečo lepšie, taký relatívne zbytočný remake ktorý mal zrejme osloviť mladšiu zdegeneráciu ktorá by sa na pôvodnú Vranu zrejme nikdy nepozrela.
Boy Kills World (2023)
Slabé 3*, úloha príliš Billovi nesadla, mne nesadol ani rozprávačský štýl a akcia ani "prekvapujúci" zvrat to úplne nezachránili, prišlo mi to ako balansovanie medzi Wickom a Bullet Train ale na jednej strane to bolo málo nápadité a na stranu druhu málo vtipné. V podstate objektívnych 62%.
Don't Turn Out the Lights (2023)
Fúha, totálne prekvapenie - v úvode biely rasisti z vidieka, potom promovaný afroamerický inžinier ktorému sa musí biela mladá tupá krava ospravedlniť že chodí na vysokú školu a ona si to nemyslela a okrem toho - nič čo by diváka zaujalo. Tak ale krachujúci režisér dotáciu na film dostal, rasistické podmienky s urážaním ľudí bielej farby pleti splnil a tak natočil sračku, ktorá zaujala paradoxne iba v úvode, keď sa chvíľami zdalo že by mohlo ísť o lacnú atrapu Wrong Turn či Posledného domu naľavo.
Off Ramp (2023)
Pokus o road movie a ceste sfetovaných sračiek na festival kde sa všetci feťáci aspoň raz v roku cítia dobre spojený s rasistickými urážkami bielych zadkov, s hlúpym policajtom, zlým bielym politikom a hromadou trávy. Jednoducho ďalší odpad pre mileniálov s cieľom o snahu obhájiť ich neschopnosť uplatniť sa na trhu práce a presadiť sa v spoločnosti. Proste takto nejako cestuje mládež na Pohodu, jedna hviezdička je za ozaj vhodný výber skladieb a čiastočne za záverečný Raid.
Clevelandský únos (2015) (TV film)
Na TV film verziu výborne spracovaný príbeh. Jediné čo človeka zarazí je ta nevšímavosť amíkov k svojmu okoliu. Alebo vlastne ani nezaráža...