Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (15)

Papíry

Papíry (2012)

Krátký snímek kombinuje CGI grafiku s ručně kreslenou animací. 3D modely jsou tak "potaženy" ručními kresbami a software se stará o to, aby se nemuselo ručně kreslit všech 24 políček za sekundu. [Zdroj: fffilm.name]

Velká vánoční jízda

Velká vánoční jízda (2011)

Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie).

Maléry pana Šikuly

Maléry pana Šikuly (1999)

Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi.

Maléry pana Šikuly

Maléry pana Šikuly (1999)

Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox.

Mladí muži za pultem

Mladí muži za pultem (1994)

Tento film získal neoficiální titul: Nejkradenější VHS roku ve videopůjčovnách v USA.

Coffy

Coffy (1973)

V roce 1981 natočil režisér David Sheldon remake tohoto filmu s názvem Lovely But Deadly.

Detektiv Shaft

Detektiv Shaft (1971)

Skladba "Theme from Shaft" získala v roce 1971 Oscara za nejlepší filmovou píseň.

Detektiv Shaft

Detektiv Shaft (1971)

Režisér Gordon Parks chtěl do hlavní role někoho s nepříliš známou tváří. Konkurz vyhrál Richard Roundtree, někdejší černošský manekýn a příležitostný divadelní herec.

Sweet Sweetback's Badassss Song

Sweet Sweetback's Badassss Song (1971)

Film byl nejprve promítán v pouhých dvou kinech (v Detroitu a Atlantě), během roku se však stal nečekaným hitem a vydělal přes 15 milionů dolarů.

Chamtivost

Chamtivost (1924)

Při natáčení pouštních exteriérů dosahovala teplota ovzduší skoro 50 °C. Kamery byly tak zahřáté, že je musel štáb balit do ručníků chlazených ledem. V Údolí smrti se pak natáčelo v srpnu, kdy tam teplota dosahuje přes 37 stupňů Celsia.

Reklama