Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (60)

plakát

Zkouška umění (2022) 

Není jasné, co nám autoři dokumentu chtěli sdělit. Zda jim jde jen o zábavné nahlédnutí do kabinetu kuriozit, či o výsměch krotkému a pseudointelektuálnímu genderismu, křečovitou mystifikaci či odvážné zpochybnění existence AVU. Z dokumentu se zdá, že systém je nastaven tak, že selektuje exhibicionisty a patologické osobnosti. Obstál by člověk se skutečným talentem, který je introvert?  Prošel by dnes tímto sítem člověk jako Medek?  Byly ty talentovky vůbec o talentu nebo o schopnosti šokovat? Kdo z adeptů byl nakonec vybrán ke studiu a proč zrovna jsou pedagogy ti, kteří je vybírali? Jak se umělkyně z ateliéru Nová média, poplatné současným módním vlivům, extrémně maloměšťácky konvenční a konformní vůči bulvárnímu hysterickému duchu doby, stanou vyučujícími na AVU? A jak by si se zadáním úkolů poradili sami zkoušející? Je smyslem přijímacích zkoušek vyselektovat partičku sebestředných autistů? Netuším.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Zpočátku to vypadalo to dobře, spíš jako dokument o prostředí malého amerického města, bohužel jsem se nechala nalákat na vysoké hodnocení. Bylo to dost nepřehledné, se spoustou balastu a mnoha naznačených, ale nevysvětlených situací, např. (pozor částečný spoiler) údajné tajemství deníků zavražděné a trojice jejich přátel). Na konci seriálu jsem si říkala, že je dobře, že je těch dílů jen sedm a že máme štěstí, že žijeme tady v Čechách. Nicméně skvělé herecké výkony, nejen Kate Winslet.

plakát

Síla (2021) 

Už zase nějaká mystifikace?  Filovi se zalíbil Český sen? Jednu hvězdičku za Baslarovou.

plakát

Síla psa (2021) 

Všichni se pinoží, konají, ale nevíme proč, k čemu,  prostě ničemu nerozumíme, nevíme o čem to je,  není čeho se chytit, nic s ničím nesouvisí, kapitoly končí bez rozzuzlení. Nádherná, nehybná, neměnná krajina, síla psa, kterého nevidíme. Z hlediska nihilisty je to dokonalé na pět hvězdiček. Ale já nihilista nejsem, tak  dvě hvězdičky za vizualitu.

plakát

Barokní srdce Evropy - Zahrady a komponované krajiny (2020) (epizoda) 

Dala bych i šest hvězdiček, kdyby to šlo, Je to vskutku krásné a i pro obyčejné lidi. Santini by z toho měl radost, protože mu tvůrci dokumentu porozuměli, a nejen jemu, a dokázali to fenomenálně otevřít i pro nás kunsthistorií nepolíbené. Díky, že si 6thSun dal práci se zapsáním nádherné citace.

plakát

Endeavour - Série 7 (2020) (série) 

Závěrečný díl 7. série shodil celý seriál, tohle už bylo příliš. Doufám, že v další sérii se ukáže, že to byly jen Morseovy halucinace v nemocnici.

plakát

K2 vlastní cestou (2020) 

Bém měl aspoň tolik vkusu, že o svém výstupu nenatočil žádný dokument. Ale chvála Bohu, že to ta nezodpovědná ženská přežila a děti mají mámu. 1 hvězdička za krásu přírody, které mohlo být víc.

plakát

Lov (2020) odpad!

Ztracený čas. Nemůže být každý Tarantino.

plakát

Místo zločinu Ostrava - Krásné světlo (2020) (epizoda) odpad!

Reklama doporučující prostředky proti nechtěnému úniku moči, která organicky následovala po skončení dílu, je přiléhavým zhodnocením. U tvůrců došlo zřejmě k nechtěnému úniku stolice.

plakát

Modelář (2020) 

Bezzubý Mádl symbolem bezzubého obsahu? Filmařsky zručný Zelenka se zaprodal už předvolebním klipem Přemluv bábu. V Modeláři je opět politicky odvážný, ale jen tam, kde se to smí, kde je to už povolené. Bude trestat Bushovu administrativu, sbírat peníze na atentát na Zemana, vyjmenuje všechny současné nepopulární politiky, ale kandidát na prezidenta je fiktivní postava. Falešná imitace odvahy je spíš ilustrací současné doby, nechtěně vypovídá o nevyřčeném mnohem víc, než asi autoři zamýšleli. Tvůrce se pojišťuje, aby u někoho nenarazil, aby si to u někoho nerozházel, ale aby vypadal pro jisté vrstvy kůl a trendy. Ale pozor, i odvážný Zelenka si drobátko naběhl, vypadá jako rusofil! To asi nechtěl. Nebo snad ano? Už nejde o cenzuru, ale o prachy, tak tam musí nacpat místo skutečného Kata nesnesitelně šišlajícího Mádla, a to jen kvůli oslímu můstku ke zločinu z let minulých. Dnešní problém však není v otcích, kteří mají ozářené koule z uranových dolů. Nebylo by pravdivější, kdyby Mádlův otec byl bývalý komunistický potentát, který synáčkovi zařídil filmařskou agenturu? Takže co nám vlastně chtěl film říci? Je to povrchní politický guláš, ironický škleb, moralitka nebo mírná anarchie v mezích zákona?