Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (85)

plakát

Natočto! (1999) (pořad) 

Peťane, tady ani nostaligie nepomůže............

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

1.díl ***** 2.díl **** 3.díl ****

plakát

Batman vs. Red Hood (2010) 

Batmanovský animák, který se až zpodivem s ničím nemaže (na animák tohoto typu překvapivě brutální) a zaobírá se, jak již bylo řečeno, jedním z největších netopýrových selhání. Batman(škoda, že ho nedaboval Kevin Conroy, jsem na něj už jaksi zvyklý) je charakterově jako vždy klasický, ale postavy které hodně zaujali jsou samotný Red Hood, který je spíše než záporák anti-hrdina, a totálně pošahaný a hláškující Joker ( docela mě překvapilo, že jej nedaboval Mark Hamill). P.S. V tomhle tom pojetí si toho skřeta fakt mohli odpustit.

plakát

Last Exile (2003) (seriál) 

Výborný steampunkový(i když o tomhle zařazení by se dalo polemizovat) sci-fi seriál o vzdušných strojích a jejich pilotech. Příběh dvou poslíčků, kteří se náhodou připletou do konfliktu mezi Gildou (asi jediný čistý sci-fi prvek v seriálu) a všemi obávanou lodí Silvanou, na kterou měli dovést určitý náklad. Postavy jsou docela sympatické, ale téměř jako vždy (tím myslím hlavně u anime) mě zaujali více vedlejší postavy než ty hlavní ( i když Lavie nebyla k zahození :-D) , těmi hlavně myslím pošahaného prince z Gildy Dia, vojenského střelce Shetlanda, "ledovou královnu" Taťánu(Ach, ano po Armostrongové z FMAB mě zaujala další ledovka) a malá Alvis je jedna z nejsympatičtějších dětských postav co jsem zatím viděl. U seriálu jsem se výborně bavil a i přes uspěchaný závěr musím dát 9/10. P.S. Po delším čase se mi to rozleželo v hlavě a za ten uspěchaný konec raději snížím na 8/10

plakát

Suzumija Haruhi no šóšicu (2010) 

Po druhé řadě značně proměnlivých kvalit přichází tento film. Jak byl seriál ve většině dílů veselý a rozjuchaný, tak je tento film mrazivý a smutný, Kyon se nachází v dost prekérní situaci a ze začátku to dost špatně psychicky zvládá (kdo by to taky vydržel) a postupně se čím dál víc zamotává do časových paradoxů ( které jsou dost provázány se seriálem, hlavně s nejmenovaným dílem z druhé řady), aby se pokusil vše napravit. Děj se překvapivě netočí okolo Haruhi (která je dost upozaděna, ale stačí se podívat na název filmu, že?), ale okolo jiné členky S.O.S. brigády. Abych to shrnul na filmu se mi líbílo téměř vše, film po celých 162 minut ani trochu nenudil a Kyon je snad ještě cyničtější než v seriálu (velké plus :-D), ale nefanům bych film pravděpodobně nedoporučil, kvůli již zmíněné provázanosti se seriálem, takže jasných 9/10. P.S: Stydlivá Nagato byla neuvěřitelně kawai a Haruhi s dlouhými vlasy neuvěřitelná sama o sobě a nikdo mi nevymluví, že s dlouhými vlasy vypadá líp než s těmi co má v seriálu. P.S.2: Kyon se stává s největší pravděpodobností mým nejoblíbenějším hlavním protagonistou v anime vůbec.

plakát

Legenda o sovích strážcích (2010) 

Film je to ucházející, animace výborná (chvílemi jsou ty sovy opravdu jako živé), ale ta zkratkovitost děje je strašná. Ono taky adaptovat první tři knihy série, které dají dohromady něco kolem 600 stránek a narvat to do 90 minutového film teda normální není. Postavy se téměř nestačí vykreslit, až na pár vyjímek. A jedinná postava, která mi byla alespoň trošku sympatická byl Ezylryb s hlasem Geoffreyho Rushe. Kdyby to mělo tak o 40 minut více mohl to být povedený film, takhle je to, ale jen prazvláštní patvar s pár dobrými momenty.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Po Battlestar Galactice můj nejoblíbenější sci-fi seriál. Sci-fi a western se sice už atmosféricky míchali v Bebopovi, zde to zachází v tomto směru ještě dále, protože zde už i většina prostředí přípomíná western (také se to odehrává v okrajových oblastech galaxie, takže víc než koně a vlaky ve většině případů nečekejte). Sympatická posádka pašeráků v čele s mým oblíbeným kapitánem Reynoldsem a pošahancem do zbraní Jaynem. Navíc seriál není, jak už bylo zmíněno, o žádném zachraňování vesmíru, ale o tom jak se posádka snaží přežít ze dne na den. Proto je věčná škoda, že Fox tento seriál, stejně jako pár dalších zrušil :-( A reparát v podobě filmu Serenity nepočítám (protože kromě jedné dějové linky neukončil nic a také neodpověděl téměř na žádnou otázku ze seriálu. A ano vím o tom, že jsou i doprovodné komiksy). Moje nejoblíbenější epizody jsou Our Mrs. Reynolds a Jaynestown (výborný a vtipný díl s dnes již kultovní písní Hero of Canton :-D)

plakát

Království nebeské (2005) 

Normal verze slaboučká 4* (tzn.6,6/10), DC verze 5* (9/10). Kdo by to řekl, že film dostane v o 48 minut delším sestřihu větší spád, ale opravdu tomu tak je, plus je zde dějová linie se Sybiliným synem, která dost osvětluje chování Baliana a Tiberia. Prostě a jednoduše je DC o dlouhé mílové skoky lepší než ten kino(patvar)sestřih

plakát

Bakuman. (2010) (seriál) 

Po 7 dílech zatím nejpříjemnější seriál všeobecně (ne jenom anime), který jsem za poslední rok viděl. 4* EDIT: Po 13 dílech je to stále zábavnější, těším se co bude dál a pomalejší tempo mi rozhodně nevadí.

Ovládací panel
6 bodů