Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Angel Heart

Angel Heart (1987)

Johnny Favourite vykonal skutečně interesantní způsob jak obelstít někoho, koho obelstít a porazit nejde. Celou dobu sledujeme příběh člověka, který nemá šanci.Ptal jsem se chvíli, proč ďábel potřebuje, aby zatracený prozřel? Vždyť ve výsledku to je jedno. Pak jsem pochopil, že hlavní hrdina může být a myslet si o sobě, že je ten hodný a nevinný voják. Pak je pro ďábla těžké zatratit nevinného. Ten hodný je ovšem mrtvý už tím aktem vraždy, pak musí mít ďábel jasno a jeho čekání na prozření hlavního hrdiny je vskutku ďábelské. Hrdina si uvědomí, která duše je v něm ta pravá. Film je formálně naprosto dokonalý. Výprava, kamera, hudba, zvuk a herci bezchybní.U mě figuruje film v top 5. Je to postmoderní zpracování Faustova příběhu o duši prodané ďáblu.

12 opic

12 opic (1995)

Dneska jsem si to po pěti letech pouštěl, snad už po padesáté. Je to mistrovské dílo! U mě určitě mezi třemi nej. Ta výprava!

Vrtkavý král

Vrtkavý král (1974)

Text od Vančury vychází z jeho vrcholného díla Obrazů z dějin národa českého. Text je pravou masturbační záležitostí, tak jak to ve vrcholných kouscích mistrových bývá vždy. Když slyšíte Kamilu Slunéčkovou co by Adlétu Míšeňskou z rodu Wettinů pronášet: KRUTOST BIJÍCÍ BEZ HNĚVU,JE JAK MRAZIVÉ PEKLO! POHANA JÍŽ SE DOPOUŠTÍME S DOBRÝM ÚMYSLEM, PÁLÍ A BOLÍ VÍC NEŽ NENÁVIST! uvědomíte si, že autor tohoto textu toho hodně prožil a promyslel. Tohle je vážení jiná liga!!! Přemysl Otakar je tu napsán zcela nereálně a tak to má být. Je to pragmatik i génius dohromady, což by se v reálném životě nedalo uskutečnit. Vančura to ví, a stejně neodolá a zkombinuje to dohromady. Génius!🍾👍👌😉

48 hodin v Paříži

48 hodin v Paříži (1988)

Ten film je jako sen. Neřekl bych noční můra, jak tu někteří píší. Děj filmu, jako u každého mistrovského díla je zcela lhostejný. Smysl je v náladě a ta je nejlépe vyjádřena ve skladbě napsané přímo pro tento film - I'm gonna lose you od Simply Red.Ten film je jako opiový rauš.Vemlouvavý, podmanivý. Soustředit se na děj je v tomto případě vrcholem sprostoty.🙈👍Znovu si tu člověk může vychutnat úžasnou Polanskiho montáž a volbu záběrů v omezeném prostoru. To je přímo filmová škola.