Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy
  • Krimi

Recenze (88)

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Pohádka na mě působila spíše dojmem: ,,Tak, když už to musí být…“ Jak je možné, že jsme se od doby super pohádek, s nadsázkou řečeno z pohádkové superstar, posunuly až sem, kdy sice pár dobrých pohádek sem tam vznikne, ale pořád u většiny pohádek, které vzešly z lůna českého (potažmo také ,,koprulačně“ slovenského a někdy i německého) se alespoň z 80 % jen kopírují nápady z úspěšnějších a zpracovávají se do skoro až neuvěřitelných slátanin, které člověka úplně zdeptají. Tímto vším chci samozřejmě na tuto pohádku reagovat slovy: ,,Co to jako je?!“ Trapné nesnášení a laškování, které (a toto nepovažuju ani za spoiler) samozřejmě přeroste ve velkou lásku, cestování časem, které občas ani nedává smysl, královská rodina působící stylem – zrovna jsme vylezli z Bohnic, hlavní záporák, který (toto už možná malý spoiler je, takže bacha, pokud je to třeba) z rázu zjihne atd. Fakt nevím, kam toto všechno spěje, každopádně napřesrok se doufám polepší.

plakát

Black Widow (2021) 

Pro mě zatím asi jedna z nejhorších Marvelovek. Black Widow je jedna z postav, které mám poměrně rád, takže dá rozum, že jsem se na její film poměrně těšil. To, co jsem ale dostal naservírováno bylo takové neslané, nemastné, takové nic. Úvod sice nabízel docela zajímavý příběh, každopádně asi tak od 1/3 se začal film uchylovat k americké klasice, což je Marvelu docela nezvyklé. Nejvíc mě naštvaly scény typu výbuchy všude dokola, nereálné úniky, střílení sem tam, ale hlavní hrdinové jsou vždy naprosto v pohodě... Doufám, že další spinoffy a obecně další filmy budou mnohem na lepší úrovni!!

plakát

Greta (2020) 

Za prvé: zdá se mně poměrně ostudné hodnotit dokument jakožto celek pouze na základě sympatií, či nesympatií vůči určité osobě.   Za druhé a stručně: dokument je poměrně slušně zpracovaný, jak režie, tak kamera nebyla nijak hrozná, ale také ničím speciální. Dost mě ale zklamalo, že zde nebyly podány žádné návrhy a rady, dle kterých by se měla chovat jak společnost, tak jedinec samotný a nebyly zde dále uvedeny všechny důležité ničivé jevy a řádně vysvětlen jejich ničivý účinek (to je to, co zde mělo primárně zaznít, bez tohoto mně celá ta osvěta přijde zbytečná), dále je také trošku zvláštní (mimo další konspirační teorie spjaté s celou Gretou), že v dokumentu jsou ukazovány i samotné začátky, které musely být buď natáčeny zpětně, nebo se dokument musel zamýšlet již hodně dopředu, což pak kazí celou věrohodnost akce.

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) (seriál) 

Na začátek si položme otázku - jak je možné, že český seriál tohoto druhu má tak poměrně dobré celkové hodnocení? Že by proto, že původní námět, scénář a vše ostatní udělali Němci a někdo od nás je jen ,,vykradl´´ a jediné co udělal je, že vzal kameru a natočil úplně to samé v češtině? Fakt ani nevím, jestli a jak bych měl tento seriál nějak hodnotit, když z větší části je to prací úplně někoho jiného...

plakát

Slunečná (2020) (seriál) 

No, po shlédnutí pár prvních dílů jsem byl docela překvapen, jelikož seriál vykazoval známky pohnutí českých seriálů ku předu. Řekl jsem si: ,,Když je to tak dobré, pojedu dál!´´ Oj, to jsem se teda pěkně spálil! Za pár dalších desítek dílů to šlo totálně do kopru, prostě se to vrátilo k takové klasice jako je Ulice, Sestřičky atd. Mění se z rázu charaktery některých postav a hlavně se začínají se řešit totální kraviny, od kterých se začátek seriálu odprostil a to jej pro mě dělalo alespoň trošku atraktivním. Pak jsem už ani raději (nebo jsem možná spíš měl) díly nehodnotil, už jsem na to neměl ani dostatek sil. Zajímavé je, že na začátku se snaží Týnu zobrazovat jako takovou řádnou babu z dědiny, ale za pár dílů se začne totálně měnit jako po stránce duševní, tak i z hlediska oblékání. Co jsem ale již od začátku nechápal, je styl oblékání postav, které mají pracovat se zvířaty a dělat další ,,špinavé´´ práce. To doopravdy nikdo ze štábu (teda alespoň někdo, kdo si může dovolit do toho mluvit) nebyl nikdy na statku, nedělal podobné práce? Položme si otázku, je normální jít někde ke kozám kydat hnůj s nalakovanými nehty, s totálně viditelným líčením, s uměle roztrhanými gatěma (vhodné akorát na to, aby se právě onou dírou při zakleknutí trefilo přímo do ,,kozince´´) a po velmi úmorné špinavé práci mít jen pár šmouh?? Po shlédnutí těch několika desítek dílů nakonec hodnocení vyšlo (dle výpočtu z jednotlivých epizod), jak je asi vidno, na 3 hvězdy. Nebudu toto hodnocení už nijak upravovat, ale předpokládám, že kdyby se díval ještě dále, tak by hodnocení kleslo dost možná i k pouze jedné hvězdě.  (původní k 1.7.2021) EDIT: k 16.1.2022: tak jo, fajn, zklamal jsem. Sice jsem si říkal, že už se na tento ,,skvost“ už ani nepodívám a tedy nebudu také upravovat hodnocení, ale co se dá dělat. Prostě to na mě nějak přišlo a z původního pro mě domnělého konce při S02E09 jsem se od začátku letních prázdnin minulého roku dodíval až S03E09 (samozřejmě postupně, protože jinak bych to asi psychicky nedával). Musím říct, že se seriál od svého začátku extrémně změnil a už se z něj stává, ač oblíbená (nevím moc kým?), tak pořád nicotná fraška. Co jiného by taky ze seriálu mohlo vzniknout, když se vysílají 2 prémiové díly týdně? Kolik peněž tímto stylem může stát jedna epizoda? Kolik času dostanou scénáristé na jednu epizodu? Jak dlouho se tedy jedna epizoda připravuje, natáčí, věnuje se jí pozornost? Na začátku jsem si říkal, že se seriál alespoň něčím odlišuje od jiných českých seriálů (ač se tam objevovala pro mě spousta nelogických detailů, tak to bylo pořád lepší, než jiné podobné seriály), ale nyní je to už spadlo do, řekl bych, až naivně specifického ,,českého seriálového stylu“, který se snaží akorát co nejvíce vydělat, ale kulturní zážitek pro diváky je tentam. (pozn. po ohodnocení zbylých epizod /nyní už fakt se na další nepodívám/ se samozřejmě hodnocení z původních 3 hvězd upravilo)

plakát

Bláznivá komedie (1990) 

Pokud zrovna člověk potřebuje vypnout při poměrně trapném humoru, kdy nehledá žádný řádný souvislý děj ani velkou smyslnost celého filmu, kdy ani nechce vědět, co se ve filmu děje, jak určité situace vznikly, a chce se jen letmo chlámat, pak je tento film naprosto pro něj.

plakát

Děda, postrach rodiny (2020) 

Dle traileru a posledních pár pěkných komedií s Robertem de Niro, jsem očekával, že tento film bude mít celkem velký potenciál. Po zhlédnutí ale o tomto poněkud pochybuju. Robert mně zde připadne takový nevýrazný, i když by někdo mohl říct, že takto to vypadá v každém filmu, tak já zde rozdíl vidím. Boj mezi nimi je poměrně slušně vymyšlený, lumpárny jsou zde dosti úsměvné. Ale zase oproti jiným filmům s podobnou tematikou se zase moc neliší a pokud jste takovýchto filmů viděli již několik, tak se zde zasmějete opravdu pomálu. Dále to vypadá, že zde měli nějak přepostavováno, jelikož spousta zde nedostala dosti velký prostor a pak tyto působí dosti nuzně a nezajímavě. Pokud bych měl tedy film srovnat s ostatními podobnými, tak je poměrně velkým zklamáním (nemuselo to ale tak dopadnout kdyby si pár věcí upravili, trošku zapřemýšleli a dali si načas).

plakát

Ženy v běhu (2019) 

No, musím říct, že na novodobou českou komedii to bylo poměrně vydařené. Jen mně vadilo, že občas zacházeli až do poměrně zbytečných detailů, které celkový dojem z filmu pak kazili.

plakát

Vejška (2014) odpad!

!!!!!!!! SPOILER !!!! Tak oproti Gymplu je toto už úplná hovadina, která se mně zdá, že byla udělaná jen pro prachy. Krom toho, že celý ten film nemá vůbec žádnou myšlenku a neukazuje ani žádný zásadní nešvar společnosti, tak ještě navíc nakonec zobrazuje a prakticky i říká to, že v ČR nejsou žádné příležitosti a všechno je to tu k hovnu, tak proto abyste letěli do prdele do světa, kde bude určitě všechno hned lepší... Jen tak na okraj o většině herců, kteří zde hráli, jsem si myslel, že si dobré filmy, které jim nepokazí reputaci, vybrat umí. Ale jak vidno......

plakát

Gympl (2007) 

Film sice zobrazuje poměrně zajímavé a stále ještě aktuální téma/témata, ale celkově zpracování mně přijde takové zvláštní. Občas mně přijde, že dialogy jsou úplně nepřirozené, dle popisku - komedie - tak to určitě není atd. Na druhou stranu, pokud to srovnám s druhým dílem - Vejška, tak to ještě má aspoň nějaký cíl a smysl.