Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (702)

plakát

Noční hra (2018) 

70% Kdyby to bylo jen o za vlasy přitažené noční hře, asi moc spokojený nejsem. Osazenstvo si tu ale navíc vtipně řeší své bolístky, Plemons je ve své až hororově podivínské roli skvělý a vše je podané tak svižně, akčně a s přiměřenou porcí nadsázky, že téhle “hře” skoro i věřím. PS: Je tu jedna potitulkovka. 19.4.2024 - ČSFD 68% / 69% IMDb.

plakát

Invalida (2023) 

70% Vzhledem ke kvalitám audiovizuálu přimhuřuji oči nad mírnou zdlouhavostí (stříhal bych) nebo nad naivním inkluzivním podtextem. Technicky totiž film vypadá, jako kdyby se při natáčení sešli Kusturica s Ritchiem v nejlepší formě. A přitom jde “jen” o obálku pro zábavnou cestu za odplatou jednoho skvěle zahraného, cholerického údržbáře.

plakát

Tři dny Kondora (1975) 

Redford tlačí společně s Pollackem příběh vpřed, a tak i po letech docela odsýpá a napíná. Přesto bych se divil, kdybych si z něho za pár dní ještě něco pamatoval. Na to je příliš nevýrazný. PS: Dabing je celkem snesitelný. 29.3.2024 - ČSFD 83% / 74% IMDb.

plakát

Vocasy na tripu (2023) 

Jednoduchá, ale překvapivě lidská a pozitivní cesta za odplatou, která baví svou upřímností a nápady okolo psích zvyků a zároveň sprostotou neuráží. Snad jen minimální psí mimika je trochu brzdou. Takhle mohly vypadat McFarlaneho filmy, kdyby byl dobrý režisér. PS: Je tu jedna mezititulkovka.

plakát

Což takhle dát si špenát (1977) 

A milé děti budete-li krást, sní vás bernardýn… Další bláznivina tandemu Vorlíček/Macourek, která má sice slušný námět, hvězdné herce nebo hitovou úvodní melodii, ale vtipná je jen párkrát a na rok 2024 je už příliš rozvleklá.

plakát

Tísňové volání (2018) 

Po formální stránce levnější verze Telefonní budky, takže slušně natočený, minimalistický napínák. Průšvih je ale scénář. Ten se nesnaží pouze o adrenalinovou jednohubku, ale také o tematizaci viny a snahy o vykoupení se z ní, a to bez ohledu na uvěřitelnost příběhu. Až je z toho stupidní epizodní příběh jednoho stupidního policisty. 21.3.2024 - ČSFD 77% / 75% IMDb.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Tak těžkotonážní audiovizuál se jen tak nevidí. Jen ten dovede téměř nepřetržitě udržovat v napětí a očekávání. Výsledek je ale pro mě spíš zklamáním vzhledem ke skokům v ději i vývoji postav, absenci silnějších emocí a uspěchanému vyvrcholení směřujícímu spíš k otevření vrat do třetího dílu než ke kvalitnímu uzavření toho druhého.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

50%. Jeden smrtelný pád a víceméně jen dvě možná vysvětlení, pro která ale není dostatek důkazů. A teď co s tím? Tvůrci se vydali cestou dvouhodinového soudního spekulování. Pro někoho výživný materiál k přemýšlení, mě k tomu film neinspiroval.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Komedií bych to neoznačil. Jde spíš o pomalé, staromilsky natočené konverzační drama, kdy se snaží převážně učitel a žák v rozmezí 20 dnů roku 1970 sympaticky vyrovnávat se svou vynucenou společností a svými životními zátěžemi. Sice mnou ta hořko-sladkost příjemně probublala, přesto těžko hledám důvody, proč ho hodnotit lépe. To prázdné večerní kino docela i chápu. Specifický film, co není pro každého.