Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (5)

plakát

Arvéd (2022) 

Skvěle a netradičně vystavěný film inspirovaný opravdu podivuhodnou postavou. Je dobře si o Jiřím Arvédovi Smíchovském něco přečíst a pak jít na film, zážitek je to pak mnohem lepší a bohatší.

plakát

Máří Magdaléna (2018) 

Pro mne zatím jeden z nejlepších, nejinteligentněji natočených filmů roku. Vypadá to, že všichni jeho tvůrci i herci věděli, co dělají a proč to tak dělají. Skvělý scénář, režie, kamera, hudba, herci. A při tom nic z toho nevyčnívá, nikdo neexhibuje a dohromady to dává smysl, jaký jsem už dlouho v kině nezažil. Asi bych to ale nechtěl vidět v kině, kde kolem mne budou spoludiváci mačkat mobily a chroupat nafouknuté zrní.

plakát

Křižáček (2017) 

Je to film, kterých je u nás málo. Soustředěný, bez velkých gest a emocí, dějových zvratů, postupně plynoucí a hlavně kladoucí na překvapeného diváka hodně velké nároky. A zdá se, že mnozí to v zájmu svého pohodlí rychle vzdali.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Dokonale děsivé, atmosféra hrůzyplná, vše spěje k absolutnímu konci, horor jako břit!

plakát

Tátova volha (2018) 

Film, který se z dnešního českého mainstreamu docela vymyká. Nejde na první dobrou, má více rovin - některá je veselá a jiná zase jde po těch okamžicích vážnějších. A dohromady to překvapivě funguje. Vejdělek si hraje se vztahy mezi partnery i mezi rodiči a dětmi. Nesnaží se, abychom se smáli od začátku do konce, ale usiluje o to, aby humor měl kvalitu. Stejně jako ostatní emoce.