Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (85)

plakát

Aida (1987) (TV film) 

Co dodat k Verdiho Aidě? Snad jen rozkošnost, s kterou Placido Domingo tvoří tak nádhernou arii, kterou bezpochyby Celeste Aida... je.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Nejlepší pohádka, která za posledních pár let vznikla..A možná vůbec..Tolik čistého, inteligentního, nicnezesměšňujícího humoru pohromadě se jen tak nevidí..Vynikající Trojan, Dvořák, Bartoška, Navrátil, Issová..No prostě všichni, kdo se na této pohádce podíleli. Smekám před panem režisérem Strachem. Uriáš:"Sláva, Hosana, Bože všemohoucí!" ... Top hláška filmu;-)

plakát

Art of Singing: Golden Voices of the Century, The (1998) (TV film) 

Nádherný dokument o těch nejkrásnějších hlasech minulého století. Sice by se našla ještě řada dalších umělců - i z řad českých zpěváků, kteří by si zasloužili stanout po boku Carusa, ale dejme tomu, že film má omezenou kapacitu. Historie těchto osobností je podána nenásilnou formou, která zaujme i diváka laika. Krátké povídání a ukázka zpěvu. Tento počin považuji za velmi podařený, a doufám, že časem vznikne něco podobného o dalších výjimečných osobnostech, které vyplňují dnešní přední světové operní scény. Skvělé!

plakát

Bezdětná (1935) 

Drama se všim všudy:-)

plakát

Blaník (1997) (divadelní záznam) 

"Děkuji za to zlato." "Neděkuj, sám sis ho vydělal.":D:D:D To mi vžene vždy slzy smíchu do očí...

plakát

Bohéma (1959) (TV film) 

5* dávám za pěvecké výkony, ale nikoliv za herectví..Ano, pan Žídek je vynikající zpěvák a dobrý herec, tomu nemám co vytknout, ale nechápu, proč se filmaři uchýlili k výměně paní Tauberové a paní Součkové za, alespoň pro mě, neznámé a nepříliš schopné herečky..Nejen, že tyto herečky nebyly příliš hezké(to by ani tak nevadilo), ale jejich herecký um by zvládl leckterý ochotník..Kdyby ponechali role Mimi a Mussetty jejich pěveckým představitelkám(které mimochodem v té době byly obě krásné a herectví schopné), bylo by to daleko lepší..Nevím, proč toto šlo v případě Žídkově a zde ne. O tom se můžeme pouze dohadovat. Možná politické důvody, nevím.. Každopádně Bohéma je nádherné operní dílo od G. Pucciniho, které by si zasloužilo uvedení v originále, jak je tomu dnes..Proto také dávám 4 hvězdy..Za shlédnutí ale určitě stojí!

plakát

Božská Ema (1979) 

Strhující, dokonalé... Neskutečně silný zážitek, ještě teď se třesu. Každá sekunda byla prodchnuta dokonalým mistrovstvím jak filmařů, tak herců. Navíc zazněl fenomenální hlas s "H" Gabriely Beňačkové, které tímto vzdávám hold! Přemýšlím o přesunutí tohoto filmu do mé top 10. Vskutku hodno jména - božské...

plakát

Božská Florence (2016) 

Úžasný, skutečně úžasný Simon Helberg!! A musím říct, že jedna z prvních rolí Hugha Granta, kde předvedl něco skutečně skvělého.. A Meryl? Dechberoucí jako vždy:)

plakát

Burn-E: Světlo galaxie (2008) 

Tak tento kraťas mě nadchl milionkrát víc, než celý Wall-E. Nepostrádá vtip, děj, bezchybnou animaci a hlavně!!! - Die Ode an die Freude!!!!!!!!!;-)

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

"Jen počkej, Rampepurdo rampepurďácká!" a další hlášky stojí nejen za přečtení velmi kvalitní knižní předlohy, která mě po letech odkládání četby velice příjemně překvapila, ale jsou to také úžasně zahrané charaktery jednotlivých postav. To vše by se ovšem nezdařilo, nebýt pečlivého, citlivého a vtipného vedení režiséra Smyczka. Tento geniální režisér s vybroušeným humorem zůstal do dnešních dob nepochopitelně přehlížen..Stále doufám, že si tohoto prohřešku někdo všimne, ale asi marně..?