Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (85)

plakát

Sofie a ukradený poklad (2008) (TV film) 

Takto prosím ano! Po dlouhé době konečně nová pohádka, která má nápad, šmrnc, vtip, naprosto špičkové a hvězdné obsazení a hodně nadsázky... Vtipy zde fungují, ale přiznávám, že na tom mají podíl hlavně herci, v jiném obsazení by scénář dle mého nefungoval.. Ale! Nicméně to dopadlo tak, jak to dopadlo, tudíž jsem se mohla od srdce zasmát a zpříjemnit a prozářit nedělní odpoledne:)

plakát

Láska přichází zvolna (2003) (TV film) 

Nemohla jsem se rozhodnout mezi 2 a 3 hvězdičkama, tak nakonec tahle varianta.. Vždycky je lepší přilepšit než přihoršit :-)

plakát

Zakletý vrch (1999) (TV film) 

Jen díky Vilmě dávám 3.

plakát

Vodník a Karolínka (2010) (TV film) 

Ale tak šlo to no...... Buďme tolerantní, když jsou ty Vánoce... ;)

plakát

G. Rossini: Lazebník sevillský (2005) (divadelní záznam) 

Hodnotím za 4 a třičtvrtě. Inscenačně velmi povedené, hudebně taktéž, nicméně mám jisté výhrady k hlavní představitelce. Maria Bayo se mi jako Rosina nelíbí, mám problém s jejím způsobem zpěvu. Nicméně Juan Diego Flórez je vynikající, stejně tak Pietro Spagnoli, Ruggero Raimondi.

plakát

Prostřeno! (2010) (pořad) 

Sonda do blbosti národa českého.....Bohužel.

plakát

O ševci Ondrovi a komtesce Jůlince (2005) (TV film) 

Přemýšlela jsem o "odpad!", ale nakonec uznávám, že existují ještě horší prohřešky vůči pohádkám vůbec...

plakát

Dvě tváře lásky (1996) 

Vynikající herecké výkony, smekám...Opravdu dokáže vzít za srdce. Jeff Bridges předvedl skvělý koncert v roli zprvu "směšného" profesora. Barbra mě velmi mile překvapila, do té doby jsem ji moc jako herečku nevnímala. Opravdu krásné.

plakát

Ptáci v trní (1983) (seriál) 

Možná se někomu zdá to hodnocení přehnané, ale tenhle seriál mě po dlouhé době chytl za srdce, jako málo co.. Můj dojem ještě umocnilo přečtení knižní předlohy, která, ač má opravdu uctihodné rozměry, se četla jedním dechem. Možná jsem příliš sentimentální, ale každý jsme jiný a máme právo na vlastní názor.. Sice se seriál v něčem od předlohy liší, podstatné zůstalo, a tedy lze říci, že se jedná o poctivou adaptaci. Kdyby se všechny filmy z románových předloh točily podle tohoto vzoru, byl by knihomol mnohem méněkráte zklamáván :-) Tleskám úchvatnému Richardu Chamberlainovi, který se tímto definitivně zařazuje mezi mých top10 herců. Opravdu skvělý, věrohodný, laskavý, rozrušující, bouřlivý, vášnivý výkon.

plakát

Princezna Ano (2009) (TV film) odpad!

S pohádkama je to rok od roku horší... Bohužel :-(