Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

Kapitán Říp (2020) (seriál) 

Ačkoli jsem neshlédl celé díly, ale jen úryvky, dovolím si přidat můj skromný názor. Hodnocení "seriálu" u mě může proto působit nadsazeně, ale rád bych, aby právě tento krok (vysoké hodnocení úryvků) vyprovokoval čtenáře ke shlédnutí toho díla. Jak už bylo zmíněno v jednom komentáři zde (kombajn), politická nekorektnost, přehnaná vulgarita, přehanné šití do Čechů a různé popkulturní dokazy... někdy až dohonané do trapnosti. Dílo má nepochybně provokovat.. Nevybíravě se naváží do politiků a menšin (např. polská menšina na Těšínsku), to je už samo o sobě dostačující k tomu, aby to půlku národa vyprovokovalo k hodnocení "Odpad", takže hodnocení na csfd není překvapující. Jediné, co "seriálu" vyčítám je, že bych jej omezil věkově (+18). Narážky na politiku a podobné věci mladší diváci stejně nepochopí a nemluvě o často použivaných vulgárných výrazech a jiných nevhodných scénách, které mladším divákům žádným kladým vzorem nebudou.

plakát

Tokyo Ghoul:re - Season 1 (2018) (série) 

Nadmíru spokojený. Konečně to je Tokyo ghoul. První dvě série šly v podstatě na vlastní nohu. Jestli jste si oblíbily je a tuto sérii nikoli, je mi to líto, ale to čemu jste fandili nebyl Tokyo ghoul. Tato sezona pojmenována Toky ghoul: re výborně navázala na mangu a spojila předchozí události. Navíc si zvolila tempo, ve kterém se držela. Asi bych to přirovnal na stejnou úroveň jako druhá sezona anime Overlord. V manze jsou prostě věci, které nemůžete popřít, protože anime vzniká podle její předlohy, nicméně nechcete to v některých kapitolách ani zbytečně natahovat, a tak zvolíte poměrně rychlé tempo některých scén. Když se to povede, tak jsem tohoto způsobu tvorby anime podle mangy velký fanda. Jelikož jsem mangu měl přečtenou dopředu, děj mě nijak nepřekvapil a uvítal jsem, že si anime zase nelítá na vlastní noze. Zklamal-li Vás příběh, nedělejte zbytečné závěry, protože to, co má následovat po této sérii, Vás jistě dostane. Nic není jak se zdá.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Podle mě to nefunguje jako celek. SPOILER: Schopnost hlavního hrdiny mu byla v podstatě na nic. Ano, dokáže vidět netvory, ale ty stvořil až střelený vědec, záporák, Ho taky mimochodem zkazili. Celý film by nepůsobil tak zle, kdyby na "temné straně síly" dodrželi alespoň nějakou vážnost. Zpátky ke zmíněné nelogické schopnosti. Ve filmu říkali, že se "podivnosti" opakuji v rodě, ale ne u každé generace, proto měl Jake stejnou schopnost jako jeho děda, ale jeho táta to neměl. Tzn. že tuto rádoby schopnost měli už jejich předci. K čemu jim ale byla, když ty netvory vytvořil až ten vědec? Proto ho všichni poslouchali, páč to byli jeho kumpány z dob, kdy byl člověkem. Jednoduše, Jakovi předci měli schopnost, kterou mohli uplatnit až za několik generací. Další chybou v matrixu je to, že některé podivíny charakterizují dvě schopnosti a jiné jedna. Nevysvětlili to. I úplný závěr filmu, kdy se hlavní protagonista potká se svou milovanou, která je minimálně o 60 let starší než on, odbyli tím, že se prostě na tu potopenou loď za ní nějakým zázrakem dostal po tom, co nastoupil v roce 1942 k námořnictvu. Ta loď ale byla potopena v roce 1915 říkali. Snad to byla jen chyba dabingu a rozčiluji se zde zbytečně. Na závěr se vrátím k té lodi. Okey... vzduchem vytlačili vodu z ní a ta žhavá holka rozjela kotly, takže byla jak jet... co ale autoři pominuli byl samotný důvod, proč se ta loď potopila. Musela mít někde díru či něco podobného. Lodě se většinou jen tak nepotopí. Proč tedy ta loď byla schopna plavby jen po tom, co ji vyzvedli z mořského dna a zapálili kotly? Za mě hrůza, ale šlo to udělat hůř, a proto alespoň ty dvě hvězdičky.

plakát

Grancrest senki (2018) (seriál) 

Hned v prvním díle jsem tušil, že něco není v pořádku. Seznámení se Shiruukou bylo výborné, až jsem si sliboval od tohoto anime velké věci. V momentě, když se na scéně ukázal Theo, jsem měl smíšené pocity. Oba zmíněné hrdiny zasadily do děje jako hlavní a jejich význam se v anime pořád přehazoval. Jednou to vypadalo, že to je skutečně jen o Shiruuce. Po druhé o Theu. Koncept dvou hlavních hrdinů se skutečně nepovedl, protože vedeným stylem přehazování rolí se Vám nakonec zhnusí i Shiruuka, což byl jediný důvod na to anime koukat. Oproti Theovi se její linka povedla. Zajímavý životní příběh. Bonusové body za poutavé uvedení této postavy do děje hned v prvním díle a podobně. Ke druhému hlavnímu hrdinovi, Theovi, nedokážu najít slova k popsání. Je doslova pohádkový, a to mi vadí. Co se týče akcí samých o sobě a jiných postavách. To se taky samozřejmě nepovedlo. Anime ukáže celou řadu charakterů, ale zaručím Vám, že si žádnou neoblíbíte. Možná zpočátku, a však to Vás jistě přejde. Akcí je dost. Ale nenarazil jsem na žádnou, která by mě bavila a trvala déle než čtyři minuty. Nakonec jsem už jen znuděně koukal. Místy přeskakoval děj. Hledal něco zajímavého. Skončil s tím, že jsem váhal, jestli pustit další díl. Nakonec jsem pustil a rázem toho litoval. Pravděpodobně to i dokoukám. Zajímá mě, jestli to opravdu skončí tak pohádkově, jak to je vedené.

plakát

Hakata tonkocu ramens (2018) (seriál) 

Pokud jste ochotni přehlédnout fakt, že jedna z hlavních postav, ačkoli muž, si libuje v ženském oděvu, tohle anime si oblíbíte poměrně snadno. Já sám jsem s tím oblečením měl problém. Je to anime o nájemných zabijácích a takový zabiják by měl vypadat cool. To se v případě Lin Xianminga nepovedlo. Jeho minulost není nic zlomového, ačkoli motiv stát se nájemným vrahem, respektive okolnosti vstupu do tohoto povolání, je originální. Chybí tam nádech a mělo-li to být jen o Linovi, ničím mě to nezaujme a hodnotím dvěma hvězdami. Naštěstí Lin není jediná hlavní postava. Druhá je Banba Zenji, soukromý detektiv. Ten zprvu vypadá nudněji než Lin. Seznámíte se s ním už v prvním díle. Postupem času začnete ale odkrývat nejedno jeho tajemství. Známosti. Druhé povolání. Nechci spoilerovat, ale vzhledem k dosavadnímu hodnocení se bojím, že tohle anime automaticky zařádíte do Bčkové kategorie. Ani zahraniční stránky jej nijak konec konců nevychvalují. Zkusím ho tedy stručně a nepříliš výstižně vynachválit. Skrze jej a jeho známosti se seznámíte poměrně důkladně s tím, jak to ve městě Fukuoka chodí. Jak různé složky města (nejen kriminální organizace) spolu spolupracují, včetně pouličního stánku na ramen. Ke konci bych jen zmínil dvě věci. Baseball a přátelství. To je totiž to o čem tohle anime je. Ten baseball tak trochu souvisí s tím přátelstvím. Uvidíte několik příběhu, až nabudete dojmu, že se jedna série mohla rozdělit do tří, ale nemohla! Proč? Protože takhle to anime má určité tempo a třebaže některé díly jsou více akční a některé méně, v žádném se nudit nebudete.

plakát

Kokkoku (2018) (seriál) 

Tak, shlédnuto 6 epizod a můj názor se od prvního díla nemění a toto anime je stále jedním z mých top v rámci sezony Winter 2018. Poskytuje originální a poutavý příběh. Postavy se možná můžou zdát zprvu nezajímavé, ale později, třebaže ne hned v třetí epizodě, se jim dostane více pozornosti. Nejpatrnější to je sice zatím jen u dvou. Ostatní se tedy v porovnání s nimi můžou zdát vyplní, ale s jistotou a klidným svědomím po šestém díle můžu prohlásit, že tomu tak není. Možná že zatím ostatním tolik času věnováno není, ale ten který je, je kvalitně využit a zpracován, tak že nakonec fandíte i postavě, o které toho ani tak moc zas nevíte a není Vám vůbec sympatická. Tohle mnohdy ocením více než nafouklou nudnou dějovou linii. Grafická stránka je víc než uspokojující a Kokkou má rozhodně jeden z nejlepších openingů, co jsem kdy slyšel. Popisek k anime se může zdát být nudný, ale věnujete-li tomuto čas, nebudete toho litovat a doufám, že toto anime oceníte zrovna tak jako já (8/10).

Ovládací panel