Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Životopisný

Recenze (19)

plakát

Kde se touláš, Bernadetto (2019) 

Jak může být někdo tak talentovaný jako Cate Blanchett! Umí zahrát cokoliv! Cokoliv! Matku, bláznivku, průměrnou ženu, rockového zpěváka, královnu, mladou dívku i okouzlující krasavici .... Je tahounem a ozdobou tohoto filmu.... Herecký koncert!

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Podle fekálního humoru se zdá, že fascinace  defekací Jana Prušinovského musí mít hlubší důvod. Proč by jinak kazil vesměs příjemnou podívanou?  ... škoda ...Tenhle "humor" není vtipný, není uvěřitelný a jednotlivým epizodám škodí.

plakát

Manželské etudy po 35 letech - Ivana a Pavel (2018) (epizoda) 

Obdivuhodná práce, paní Třeštíková! Vůbec jsem se na manželské etudy nechtěla dívat, ale už po několika záběrech jsem se nemohla odtrhnout. Asi nejvíc se mi filmařsky líbil 1. díl se skvěle vystihnutou atmosférou šedivého života za totáče, střih byl geniální a repliky jak z artového filmu nové vlny. Další díly byly také výborné, ale pro mě víc nečekanými životními cestami hlavních hrdinů. O vynikající práci Heleny Třeštíkové svědčí i rozdílná hodnocení diváků a jejich vnímání hlavních protagonistů – např. někteří Pavla považují za sympaťáka, který to má v hlavě srovnané, jiní ho považují za sebestředného jájínka (podobně jako já). Překvapivě emotivně silné, nejen jako „obyčejný“ životní příběh, ale i formou časosběrného dokumentu, který neúprosně ukazuje pomíjivost času a zmařené naděje.

plakát

Sexbomba od vedle (2004) 

Odpad! Jediná vtipná scéna je videokazeta na konci. Jinak se jedná o koncentraci kýče a sexistického klišé v podivné slátanině pro náctileté panice. Žádný přesah. Žádný posun k dospělosti. Pornoprůmysl - činnost jako každá jiná a  vztah s holkou - rovná se píchačka (jinak nemá smysl). Takže šťastný konec je ten, že kladný hlavní hrdina, jehož největším životním výkonem bylo zbavit se panictví,  studuje vysněnou vysokou školu, zatímco jeho sexy dívka na něj oddaně ČEKÁ, aby mu volné chvíle vyplnila sexem ... ČSFD hodnocení 72 % !  :-( Neuvěřitelné ...

plakát

Jak porodit a nezbláznit se (2012) 

Tohle je film o rodičích a pro rodiče. Pokud nemáte malé děti nebo je neplánujete, může to být pro vás ztráta času. Ale pokud děti máte, určitě se v některých scénách najdete a pobavíte se. Film těží z hvězdného obsazení a z dobře odkoukanych scén z těhotenských/rodičovských kurzů. Ctí žánr romantické komedie a na nic jiného si nehraje, ale přesto se tu najde opatrný a učesaný přesah k vážnějším situacím, i když všechno nakonec skončí happyendem. Za mně dobrá práce!

plakát

Božena - Epizoda 1 (2021) (epizoda) 

Žádný zázrak se nestal a Božena je předvídatelnou televizní podívanou s hezkou výpravou a výbornými kostýmy. Bohužel hlavní hrdinka (A. Kameníková) nevzbuzuje sympatie ani u svého okolí ani u diváků. Nejsympatičtější postavou 1. dílu se tak pro mně stal představitel otce - V. Javorský, který dokázal své postavě vdechnout věrohodné emoce. Božena je nepřekvapivě líčena jako oběť osudu, dané doby a svého necitlivého manžela. Jako trpitelka, pro kterou nikdo nemá pochopení, se za celých rozvleklých 82 minut usměje asi jen dvakrát ... Kde je vřelost a otevřenost, kterou opravdová Němcová vyzařovala a kterými si získávala přátele? Je samozřejmě těžké přistoupit k notoricky ohranému tématu nově, ale 1. díl spíš jen opakuje nejrozšířenější interpretaci spisovatelčina mladého života a ani setkání s M. D. Retiggovou a jejími feministickými radami to nemůže změnit.

plakát

Karolína (2021) (TV film) 

Moc hezké. Skvělá protagonistka a skvělá dokumentaristka :-) Ať se oběma daří!

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Je svého druhu zvláštním uměním vytvořit ze skvělé knižní předlohy za pomocí výborných herců a exkluzivních lokací sterilní, nudnou a předvídatelně kýčovitou podívanou, jak se to povedlo v případě Poslední aristokratky režiséru a scénáristovi Jiřímu Vejdělkovi. To, že by film mohl být aspoň způlky zábavný jako Bočkova série jsem samozřejmě nečekala. Avšak v trilogii, kterou jsem četla, je tolik vtipných momentů, romantiky, příjemné atmosféry, svérázných postav, situačního humoru a přesně odkoukaných postřehů z atraktivního prostředí, že v nějaký otisk knižný předlohy šlo doufat. Film je velké zklamání, které zvětšuje i zoufalá hudba. Autor hudební složky promine, ale pokud to není středoškolák na brigádě, není pro něj omluvy, podobně jako pro režiséra. Taková škoda! Jedna hvězdička z nostalgie ke knižní předloze

plakát

Peče celá země (2020) (pořad) 

Ano - tohle není pořad pro každého. Je to příjemná kuchyňská podívaná, kde jedním z největších dramických vrcholů je pohled do trouby ... závěrečné hodnocení poroty je pak akční adrenalin, protože i výrok "málo slané" může být smrtící ... :-) Je to pořad "o ničem" a je tam tolik pozitivní atmosféry, že pro někoho je to nuda k uzoufání. Pokud však máte rádi sladké nebo v běžném životě máte stresu a adrenalinu dostatečně nebo máte hezké vzpomínky na babiččinu vonící kuchyni plnou tet a dalších příbuzných - jste cílovka a asi si to užijete jako já :-)

plakát

Marie Terezie - A Woman at War (2019) (série) 

Nedůstojný bulvární kýč se vším všudy. Proč si tvůrci vybrali historický námět, týkající se života známé panovnice, když je historická fakta očividně nezajímají? Barona Trencka nechají obskurním způsobem umřít ve filmu už v roce 1744, ačkoliv ve skutečnosti se dožil roku 1749. Z Marie Teriezie udělají cizoložnici, která skočí do postele prvnímu důstojníkovi, co jde kolem a s nechtěným těhotenstvím se panovnice navíc ještě svěří své sestře. Informaci se pak brzy dozví i podvedený manžel Marie Terezie, který tuto "maličkost" přejde velkorysým usměvem. Neuvěřitelné a trapné. Zajímalo by mne, co na tuhle slátaninu říkají rakouští diváci. Jedna hvězdička - za Kotka.