Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Švýcarák

Švýcarák (2016)

Naprosto ojedinělý snímek na filmové scéně. Před shlédnutím snímku jsem nečetl nic o tomto filmu a jsem tomu rád. Na začátku kdy tělo mrtvého Radcliffa použije hlavní hrdina jako motorový člun, používajíc k pohybu plyny z rozkládajícího se těla, jsem měl chuť tento produkt holého šílenství okamžitě vypnout. Ale absurdita a nechutnosti následujícího dění mě dostalo tak moc, že jsem se rozhodl film jednoznačně dokoukat. Absolutně netuším kde vzali pánové Daniel Scheinert a Dan Kwan inspiraci k napsání takové šílenosti, ale smekám před nimi. Konečné vyústění mě až dojalo a soundtrack filmu je naprosto brilantní.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Krásný sympatický film, co diváka chytne za srdce. Nudou a blahobytem přejedený Philippe hledá nového asistenta pro svůj od tragické události, monotematicky probíhající život. Nalezne ho překvapivě v nejnepravděpodobnější duši co se honí po ulicích stíhaných chudobou, Francie. Film vás jak pobaví, tak dojme. Vše tomu nasazuje korunu naprosto briliantní hudební doprovod od zlatých ručiček Ludovica Einaudi a předvede vám, že štěstí má mnoho podob svého zadostiučinění.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

K tomuto filmu jsem byl tehdá za mých telecích let přemluven asi v půl dvanácté večer. Ulehl jsem do postele s domněním, že černobílý snímek se 195 minutovou metráží prostě nemůžu vydržet. Po hodině koukání mě nejen zvedl z postele, ale poté mě jako magnet přitáhl k obrazovce na nejmenší viditelnou vzdálenost a na konci jsem v záplavě slz a dojetí chtěl nahlas tleskat a řvát! Tehdy jsem se naprosto zamiloval do Liam Neesona a už nikdy mě to nepustilo. Kdybych mohl všem tvůrcům tohoto veledíla bych s neuvěřitelnou pokorou podal ruku a vyjádřil svůj dík.