Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (671)

plakát

Opráski s historje (2020) (seriál) 

Boží, mnohokrát vtipnější než původní komiks, skvěle vygradované. Jednoduché a vtipné opakování dějepisu v pár sekundách.

plakát

Jak vám mohu pomoci? (2022) (seriál) 

Myšlenky slavných filozofů vysvětlené na problémech dnešní doby, jednoduše, krátce, se skvělými animacemi. Jediné, co mě tedy mrzí, je, že jsem neměla videa k dispozici kdysi před maturitou. I teď je však skvělé si je poslechnout.

plakát

Terapie láskou (2012) 

O mnoho příjemnější, zajímavější a jemnější love story, než ty tisíce, co se na nás valí.

plakát

Úzkosti a jejich lidé (2021) (seriál) 

Detektivky vznikající v severských zemích rozhodně nemusí být psychicky náročným krvavým dramatem a přitom můžou být skvělé. Anxious People přináší příběh dvou policistů, jednoho lupiče a několika jeho rukojmí, který je nabitý lidskostí, humorem a skvělými herci.

plakát

Labyrint - Série 1 (2015) (série) 

Trochu moc mrtvých na můj vkus, ale jinak dobrý.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Za mě velké zklamání, umocněné v okamžiku, kdy vám dojde, že celý humbuk a nadšení kolem seriálu stojí pouze na expresivitě násilí a detailnosti jeho vyobrazení. Jakákoliv větší myšlenka chybí, případně tu byla již tolikrát prezentována a lze s ní pracovat méně lacině. Dvě hvězdičky za herecké výkony a propracovaná vizuální schémata, před nimiž smekám.

plakát

Matky (2021) 

Mně to vlastně nepřišlo tak zlý… Ten film se nesnaží být nějak chytrý, inovativní a hluboký, a svůj cíl plní v pohodě. Na vyčištění hlavy dobrý..

plakát

Čistá duše (2001) 

V něčem nereálné, americké a přehnané (tolik lásky a hrozně rychlé vzpamatování se z problémů). Ale rozumím, že ve filmu je někdy určitá zkratka nezbytná. Uznávám, že emoce se Howardovi (tak tak) podařilo nesvrhnout do úplného patosu, a věřím, že i v dnešní době může snímek pomoci mnohým v bojích s problémy. Už jen tou jednoduchou myšlenkou, že problémy často nezmizí, ale můžeme se s nimi naučit žít a nepodlehnout jim.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Chvílemi to trochu vázne a od hlavní zápletky by také člověk čekal o trochu více, na druhou stranu musím uznat, že mě ten seriál fakt bavil. Trojan v roli ironického SNBáka Plachého naprosto exceluje, s postavou si vyloženě pohrává a nadchne nejednoho diváka. Navíc Budař, Neužil a Bárdos nezůstávají pozadu. Jednotlivé detektivní příběhy pak samozřejmě splní očekávání českého diváka (který si na detektivky potrpí), jemuž pak zároveň nelítostně připomene, že od toho dvaaosmdesátého se tady toho zas tak moc nezměnilo. Za mě určitě milé překvapení.