Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

3 zlaté glóby † 43 dalších ocenění † 116 nominací † scénář geniálního (a tohle slovo používám jen v souvislosti se třemi osobami - jeho, einsteinovou a mou ;o)) alana balla (mimojiné autora americké krásy) † originální vždy sla(ho)děná scéna v příjemné pohřebním prostředí, o úvodní poetické znělce (či sonetu?) ani nemluvě † mému srdci i dalším vnitřnostem blízký humor, plný sarkasmu a ironie † sex a drogy (pro americkou produkci netradičně v nesamoúčelné podobě) † samé překvapení, překvapení a zase překvapení - což už je samo o sobě překvapení ;o) † zamilováníhodné postavy - všechny od ... hmm, teď jsem chtěla napsat něco ve stylu: "všechny od statečného ... po krásnou ...", jenomže problém je, že scénář je v takovém stádiu dokonalosti, že z pouhých kýčovitých postav udělal skutečné slovy necharakterizovatelné "živé" lidi... amen †††

Black Books

Black Books (2000)

tak co mám napsat o své osobní životní výpovědi? / nejvíc mě u tohohle seriálu zaráží, že se k němu musejí všichni dokopávat na dvakrát. já jsem ho třeba napoprvé po deseti minutách vypnula, aniž bych se jedinkrát zasmála. naštěstí jsem to zkusila i napodruhé a z morana se stal idol, jehož stand-upy jsem viděla tak desetkrát. vrcholný černo-absurdně surrealistický humor... prostě asi nejvtipnější člověk na zemi.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

dlouhou dobu má britská jednička, kterou teda nakonec převálcovaly black books. ale i tak téhle sixtínské kapli britského humoru budu navždy vděčit za iniciaci do společnosti absurdiků. myslím, že poslední série (jakože osmá) patří mezi to nejlepší, co západní civilizace vytvořila :o)

Ajťáci

Ajťáci (2006)

tohle beru jako vzpomínkový seriál na mé krátké působení na fakultě informatiky a samozřejmě také na pobyt na matfyzáckých kolejích. naprosto nejlepší jsou díly s "fire, exclamation mark." a "gay musical called gay." - u kterého jsem teda při prvním střihu na mosse za barem spadla ze židle. nevím, jestli jsem před to neměla napsat "spoiler" ;o)

Čtyřicítka na krku

Čtyřicítka na krku (2003)

naprosto nechápu, proč je tenhle seriál tak zapadlý... hugh je tam (roztomile) nesebejistý. kluci - synové, i přes mé zaryté utvrzování okolí v tom, že nechci děti - mě donutili tohle tvrzení ještě přehodnotit. boží jsou i holky [prikovi]. a i když se smíchem asi neumlátíte, hlášek je tam habaděj... "máti ti nechala na ledničce číslo." "na které?"

Sherlock

Sherlock (2010)

bezkonkurenčně nejlepší zpracování. bezkonkurenčně nejlepší britský seriál současnosti. cumberbatch má takové charisma, že se u mě po deseti minutách sledování zařadil vedle rickmana a fiennese. freeman je úžasný - takovým tím svým neškodným způsobem. a závěr třetího dílu je na atentát na bbc ;o)

Dr. House

Dr. House (2004)

tak jo, myslím, že tenhle seriál by se měl jmenovat "dr. house a dr. wilson" a nevím teda, jestli to byl záměr, ale ti dva jsou jak sherlock s watsonem. hugh laurie je samozřejmě dokonalý a r. s. leonarda miluju už od společnosti mrtvých básníků. a "nemocniční" výplň taky baví - i když si začínám říkat, jak může být těch pětačtyřicet minut pololatinských žvástů tak zábavných...

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

na tomhle seriálu je krásně vidět, jak tenká je hranice mezi (geniálním) surrealismem a (neodpustitelnou) trapností a jak každý z uživatelů vidí tenhle seriál na jiné straně barikády. mě to teda baví - a to jakože dost. každá z postav má "to svoje" - a za to je právě miluju, ať už je "to svoje" sebešílenější ;o)

Dexter

Dexter (2006)

u první série to chtělo dost přemáhání - jelikož nenávidím krev... dobře, zas tak moc né - jelikož michaela c. halla uctívám už od dob six feet under. druhá série byla geniální, třetí mě moc nebavila, čtvrtá měla naprosto boží konec (živě si pamatuju, jak jsem ten závěr chtěla vypnout - že už to je jako happy end a takové to klasické rozloučení se sérií...). no a pátou můžu hlavně kvůli julii stiles a vlastně tak nějak vůbec - i když ten konec byl poněkud divný...