Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (120)

plakát

Siblings (2014) (seriál) 

po prvním nedodíva(tel)ném dílu - jedna hvězda za jeden dobrý vtip...

plakát

Pornopung (2013) 

"muži pijí, aby sebrali odvahu někoho sbalit. pak chlastají, aby utopili bolest z odmítnutí. potom můžou říct, že se jim nikoho nepodařilo dostat, protože byli ožralí." - výpověď současné beat generace, kterou fakt nejsou hipsteři (a tenhle film fakt není o sexuální revoluci). téma kunderova autostopu, dostojevského trestu a nihilismu ztracené generace pod "lehkým" makeupem povrchnosti ;o)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

to se jako jackson snažil přetočit / vykrást sám sebe? aneb najdi deset rozdílů mezi prvním hobitem a prvním pánem prstenů. úvodní párty v kraji, odlehčená, s dýmkou a gandalfem a hobitem, co se mu do toho nechce. na osamělou horu či horu osudu? pronásledování temnou sílou a záběry z discovery, elfové zachránci a oddech v roklince, další pronásledování a další discovery, velký boj v dolech, zachránce gandalf a promo na druhý díl. jediným letním osvěžením byl radagast. zbožňuju pána prstenů - ale tohle mě fakt nas*alo.

plakát

Zločin (2011) (seriál) 

(po první sezóně) nevím, proč jsem dala přednost téhle verzi před původní (hlavně vzhledem k mé posedlosti dánskem a skandinávií vůbec) - ale zklamaná nejsem. langt fra det. neuvěřitelná atmosféra - americké kriminálky by se už od dob twin peaksu měly natáčet pouze a jedině ve státě washington (dokud ho celý nezaberou upíři). parádní postavy, parádně napsané, parádně zrežírované - tipuju, že na tom všem měla obrovský podíl původní severská produkce. konečně jsem našla kriminálku, co mi nahradí slunného dextera (ne, nesrovnávám, stejně jako je blbost tohle srovnávat s twin peaks). (po druhé a třetí řadě - viděno prakticky v kuse) druhá řada je hoodně nadprůměrná, ale to, co se děje ve třetí je mimo mé chápání a každopádně zralé na zdravou dávku terapie. takhle dobrou sezónu (jakéhokoliv seriálu) jsem neviděla už roky. chudáci moje nervy.

plakát

Bez hranic (2013) (seriál) 

konečně obyčejná kriminálka. což je v dnešní době přehnaných forenzností, přehnaného počtu sociopatických vyšetřovatelů a přehnané snahy vůbec se odlišit veliký kompliment. / tipuju, že půjdu na pět. jelikož mě to prostě (obyčejně) baví a zbytečně nevyrušuje imperativní originalitou (která mě štve třeba na hannibalovi).

plakát

Povinně nezadaný (2010) 

na němce hodně dobré. a v rámci žánru "německá romantická komedie" (s dopadem na vkus jako nacisti na poláky) asi za pět.

plakát

Atlas mraků (2012) 

seniorská linie za pět :o) jinak chtěli říct příliš moc a neřekli nic.