Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Akční

Recenze (845)

plakát

Adresa ja, adresa ty (1986) (TV film) 

Slabý výkon Gombitové. Všechny písně z playbacku. Pouze dvě hezčí písničky. Propaganda o „planetě“ Zemi. „A teraz pieseň o tom, na čo bysme všichni chceli zmenit naši starú a krásnu planetu.“ – v další záběru koule. Symbolicky je Marika najednou v černém. Koule je od této chvíle v záběru znova a znova. Předpovídání budoucnosti: „Každý deň nám káva veštila, čo bude.“ Slabý výkon obecenstva, které sedí na zadku, každý tleská jinak. Dost nesympatický týpek v pletené vestě. Během písně o „planetě“ Zemi se v záběru objevuje symbolicky malá holka – vzdělávání – vymývání mozků. Slaboučký výkon kapely, která ví, že hraje magneťák. Nebo taky slaboučký výkon střihače / zvukaře, kteří vůbec nesladili hudbu třeba s klávesistou. Slabé aranžmá: sbory sice zpívají, ale nejsou nikde vidět.

plakát

Akce B (1951) 

Povedený český Vinetú. Kvalitní herecké výkony, hodně akce. Napětí. Hodní: ČSLA a SNB. Zlí: Banderovci. Šéf banditů Forester = vedoucí Banderovec Burlak. Hodně střelby, hodně mrtvých. Přepadení farmy. Všichni banditi jsou rozprášeni. Stejně jako Forester zůstane už jen Burlak. Vinetů má navrch v tom, že se na rozdíl od tohoto cirkusu netváří tak hodnověrně.

plakát

Akce Bororo (1972) 

Krásná mimozemšťanka a vědec v nerovném souboji s nenasytými a krvelačnými farmaceutickými byznysmeny. Atmosféra i nadčasové poselství filmu činí nedostatek triků naprosto podružnou záležitostí. / update: V naší galaxii je 640 milionů obyvatelných planet. Jak to ten podvodník ví, když žádnou neviděl? A žije na nich milion civilizací. Pane jo, žádnou z nich neviděl a už jich nepočítal milion. Akademik se asi pořádně bouchnul do hlavy, ne? Při přistání kosmické lodi nastane třetí světová a nikdo nic neviděl. No, takhle tady přistáváme běžně. Vždycky novinářům nakecáme, že je to magnetická bouřka! Prstencové letadlo dosáhlo výšky 12.000 m ve třech minutách (= kód 33).

plakát

Akce Kalimantan (1962) 

Opravdu nevím, co o této politické taškařici z druhého konce světa napsat. Snad bych si pouze dovolil citovat jednoho indonéského kritika: "Mí Češi nám rozumějí." Za přírodu 30 %. Za stravitelnou porci násilí zaokrouhlení nahoru.

plakát

Alibi na vodě (1965) 

Velmi mdlý, profesorský výkon Beka. Symbolika: 5:54 – Bek – merkel sign; 36:48;  16:26; 52:52 – globus; 22:57 – stisk ruky Höger – Vojta; 31:48; 33:25 – Beyvl – merkel sign; 35:48 – Bek – merkel sign; 43:17 – brejlnoun – merkel sign; 58:42; 59:07 – Krejča – merkel sign; 1:25:12 – učeb. podání ruky Höger – Nový; 1:28:57 – Höger – merkel sign.

plakát

A máte nás, holky, v hrsti (1980) (TV film) 

Hrzán v roli domácí puťky hněte těsto s takovou nechutí, že se mu jeho role vůbec nedá věřit. Násedná proměna do tvrďáka je taky málo uvěřitelná. U Menšíka je to podobné.

plakát

Americká krása (1999) 

Máš rád pořádek a doma uklizeno - totálně tě znemožníme. Snažíš se poctivě pracovat a vydělávat si tak na živobytí - uděláme z tebe blázna. Jsi drogový dealer, feťák nebo starej zvrhlík - tak to jsi panečku náš hrdina.

plakát

Americké psycho (2000) 

Moc hororové to není. Nejlepší je začátek, kdy si Patrick Bateman objednává pití u baru a jeho výhružky, které barmanka kvůli hlasité hudbě neslyší. Kdyby to takhle pokračovalo dál, asi by se ve mě krve nedořezal... Spíš se jedná o originální psycho drama obsahující překvapivě velmi vtipné scénky. Jako obvykle výborný C. Bale.

plakát

Anděl na horách (1955) 

Lanovka nepremáva. Nielen lanovka, v tomto filmu toho nepremává viacero. Vtipy sa žial bohu voľaako vytratily. Ale vynikající Vačkářova hudba. Hlavně cesta na Solisko se záběry Tater je nádherná.  Symbolika: 24:24, 33:12, 1:26:25 – skrytá ruka. 1:17:07 – 3x6

plakát

Anděl Páně (2005) 

Celkem ucházející katolická propaganda s povedenou kostelní hudbou Miloše Boka.