Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Obsahy (13)

Piranha Bytes: PiraByte? To je nějaká nová jednotka?

Piranha Bytes: PiraByte? To je nějaká nová jednotka? (2022)

Herní studio, které vzniklo z popudu čtveřice nadšenců, má za sebou čtvrt století dlouhou historii a známé tituly jako „Gothic“, „Risen“ či „Elex“. O jejich začátcích, cestě za slávou, přešlapech i dalších plánech pojednává další dokument z dílny Nerd Engine.

Lego: Kostiček není nikdy dost

Lego: Kostiček není nikdy dost (2022)

Plastové kostičky LEGO zná jistě téměř každý. Původem dánská stavebnice, která začínala jako jednoduchá dřevěná hračka pro děti v počátcích 30. let 20. století, se vyšvihla na světový fenomén a prošla si mnoha změnami. Jednou byl přechod na plast, druhou pak vstup na pole digitální zábavy. A právě na ten se zaměřuje tento dokument o herní historii Lego her.

Medal of Honor: My chceme taky medaili!

Medal of Honor: My chceme taky medaili! (2022)

Medal of Honor není jen název nejvyššího vojenského vyznamenání Spojených států. Označuje také slavnou sérii videoher od vývojářského giganta Electronic Arts. Dokument představuje herní sérii od jejích prvních zmínek ve druhé polovině 90. let, sleduje její vzestup, hegemonii na poli akčních stříleček ze druhé světové války a následný pád.

Polyphony Digital: Mistři motorsportu z Japonska

Polyphony Digital: Mistři motorsportu z Japonska (2022)

Herní vývojářské studio Polyphony Digital se proslavilo sérií závodních her „Gran Turismo“. O tom, jak se z malého interního týmu Sony stal obří autonomní kolos, pojednává dokument Mistři motorsportu z Japonska. Provede vás herní historií od přelomu 80. a 90. let až po odklady a očekávání sedmého dílu slavné závodní série. Dílo Polyphony Digital baví hráče už pět generací PlayStationu.

Ubisoft: Jestli tohle studio neznáte, kde je váš stroj času?

Ubisoft: Jestli tohle studio neznáte, kde je váš stroj času? (2022)

Ucelená historie francouzského molocha, který je veleúspěšným rodinným podnikem. Mnozí se dnes na Ubisoft dívají skrz prsty a používají nemístná slovíčka, ale nelze jim upřít tah na branku a čich na potenciál. Jak bratři Guillemotové dokázali vybudovat takový byznys se dozvíte v tomhle dokumentu a netvrďte nám, že jste někdy jejich hru nehráli.

Capcom Fighting Collection

Capcom Fighting Collection (2022)

Bojovky patří stále do výkladní skříně japonského giganta Capcom. Ten se v roce 2022 rozhodl vydat velkou sbírku těch nejúspěšnějších a v našem dokumetu můžete zjistit o každé z her nějaké zajímavosti z vývoje. Třeba vás to nadchne natolik, že si kolekci pořídíte a následně nám za to poděkujete.

Gearbox Software: O kolečko více? Nikoli!

Gearbox Software: O kolečko více? Nikoli! (2022)

Gearbox Software – ozubené kolo v logu, nikoliv pak o kolečko víc. Tahle banda vývojářů přišla s nápadem vytvořit malovanou FPS hru, se kterou posléze dobyli srdce mnoha hráčů. V tomto dokumentu máte možnost zjistit, co tomu předcházelo a jak postupné vybudování značky znamenalo i následný vstup do řad vydavatelů.

Šindži Mikami: Otec Resident Evilu

Šindži Mikami: Otec Resident Evilu (2022)

Šindži Mikami – otec moderních akčně pojatých hororových herních titulů, který ušel dlouhou cestu, na jejímž konci je celosvětové uznání. Stejně jako jeho bývalý kolega Hideo Kjima i Šindži oplývá množstvím talentu a nápadů, které dnes realizuje pod svou vlastní značkou. Jak a čím se Šindži zapsal do historie herního světa? Vše se dozvíte v tomto dokumentu.

Příběh Hidea Kojimy

Příběh Hidea Kojimy (2022)

Hideo Kojima je japonský herní vývojář a producent, jenž je velmi často označován za génia, vizionáře, ale také podivína. Tak by se dal charakterizovat tento muž, který stojí za úspěšnou sérií „Metal Gear Solid“. Nejen ta, ale i další Hideovy nápady dokázaly zásadně změnit herní scénu. Díky tomuto dokumentu máte možnost zjistit jak.

Guerrilla Games

Guerrilla Games (2022)

Dokument o nizozemském studiu nabízí jedinečný pohled na vývoj studia, které bylo založeno jen díky nadšení trojice mužů. Časosběrný dokument se věnuje jak rozvážnému rozjezdu firmy a jejím problémům, tak odkupu gigantem Sony a raketovému vzestupu, na jejímž konci je fenomenální dílo jménem „Horizon Zero Dawn“.

From Software

From Software (2022)

Dokument o japonském studiu, které se ve světě proslavilo svou démonskou sérií. Sérií, která má na svědomí množství rozbitých konzolových ovladačů, nábytku a dokonce i psychické zdraví některých jedinců. Svým pečlivým přístupem si vybudovalo pevnou pozici na trhu a hráči se vždycky těší na děsivé zážitky, které jim tímto tvůrci naservírují. Mnoho z diváků však překvapí, že má toto studio i mnohem akčnější herní historii.

14 ostří

14 ostří (2010)

Kung fu thriller z raného období dynastie Ming. Nastupující císař zřizuje propracovanou vnitřní bezpečnostní síť tím, že vytrénuje sirotky z ulice v přísném totalitním režimu. Dostávají název Jinyi Wei, "Brokátoví strážci". Jejich velitelem je Qing Long "Azurový drak". Agent tajné služby (Donnie Yen) má v této historické řežbě roli zachmuřeného válečníka, jenž se umí ohánět mečem jako nikdo jiný.

Der Fuehrer's Face

Der Fuehrer's Face (1942)

“Der Fuehers Face” je animovaný film z produkce Walta Disneyho. Hraje v něm Kačer Donald, který zesměšňuje Adolfa Hitlera. Režie se ujal Jack Kinney a snímek vyšel 1. ledna 1943 jako anti-nacisticka propagace pro válečný program. Snímek vyhrál roku 1943 cenu Akademie za krátký film. Kačer Donald ukazuje šílenou nacistickou invazi. Žertuje a přitom hledá odpověď na šílenství, kterým byla 2. Světová válka.

Reklama