Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Rodinný

Poslední recenze (5)

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) odpad!

SKutečně fenomenální slátnina. Tolik posmívané kolumbijské a jiné telenovely ční nad tímto paskvilem vysoko. . Podívejme se na toto dílo reálným pohledem. "Růžovka", fujtajsklo, se stala především výhodným kšeftem pro herce a další zaměstnance. Taková role v Ordinaci je lepší, než trafika, no co, když to NOVA platí..... Co na tom, že dialogy jsou hloupé, děj tupý a nevěrohodný, postavy větším dílem veskrze nesympatické (když se řekne "Mázl", nadavuji se). Paní Adamovskou jsem mívala za slušnou herečku a ženu se šarmem a grácií. Zde se z ní stala podivná neforemná herdekbaba s hrubými (rádoby životně pravdivými) replikami. Pobavilo ze začátku, jak v nějaké vilce v malebné zahrádce se málem prováděly transplantace mozku a kdejaký gynekolog řešil vědeckovýzkumné záhady medicíny. Na seriál se koukat nemůžu, protože, majíc lékařské vzdělání, nevěřím mu ani ty mundůry, co mají postavy na sobě.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Tento film považuji za naprosto zbytečný. Pro chovatele, nebo milovníka psů je film jedno velké utrpení. Nějaký pes, kterému zemře pán, se trápí spousty let a pak umře. Autorovi nezávidím jeho sadismus, který měl zřejmě sloužit k soucitnému slzení kinodiváka a kasovnímu sukcesu. Pochybuji, že normální člověk s hlubokým cítěním se zvířaty by šel na film dvakrát.

plakát

Musíme si pomáhat (2000) 

Českými Lvy ověnčený snímek Hřebejka a Jarchovského patří jistě k lepším dílům naší soudobé kinematografie. Příběh napínavý, přes tragičnost kontextu doby úsměvný, však nepostrádá několik klišé, kterým se já osobně zdráhám uvěřit. Transformace vyděšeného kamaráda Čechoněmce a přisluhovače (Dušek) Čížka (Polívka) v odpovědného a neohroženého přechovávače židovského uprchlíka, to dokáže vsugerovat divákovi jen takový herec jakým Polívka je. Nemá to logiku, nesedí to. Nesedí mi ani plachý souhlas manželky Čížka s tím, aby ji oplodnil jejich host. Naštěstí herci to podávají tak znamenitě, že se tato fikce stává velmi přirozenou. Nerozumím záchraně Duška ze strany Polívky na konci filmu. V bojácné osobnosti by teď mělo všechno "prasknout", měla by se vylít ta "nádrž" strachu,stresu, držená v sobě době okupace, Čížek by měl do očí Čechoněmci zařvat vše, co v sobě držel... ale zachraňovat? Co je to za nelogické gesto? Nerozumím. Klišé je konečná scéna s zemřelými sousedy, sedícími za stolem. Doják nehodný kvalit autorů. Pokud by se podobné "poetické" alegorie objevovaly během filmu, nedbám. Zde ale, jako stylem - v rozporu s předchozím dějem - naprosto překvapující koncovka působí jako levná manýra.

Poslední hodnocení (205)

Zakázaná láska (2008) (seriál)

10.09.2018

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál)

odpad! 22.06.2017

Hačikó - příběh psa (2009)

08.06.2017

Musíme si pomáhat (2000)

08.06.2017

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

07.06.2017

Schindlerův seznam (1993)

07.06.2017

Holky pod zámkem (2015) (pořad)

07.06.2017

Ucho (1970)

23.01.2017

Procesí k panence (1961)

23.01.2017

Reklama