Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (152)

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Nejlepší fantasy všech dob. Peter Jackson dokázal nemožné a výsledkem je originální dobrodružná podívaná, ve které se negativa hledají jen těžko. Počkat! No jo! Oni tu vlastně ani žádné nejsou!

plakát

Vetřelec (1979) 

Poprvé jsem tak nadšený nebyl, ale to mi ještě nedocházelo jaký jsem to objevil zářící klenot dnešních hororů a sci-fi. Naprosto parádní...ano tak bych to řekl...NAPROSTO PARÁDNÍ podívaná s parádními triky, kulisami, herci a hudbou. Ridley Scott nám daroval dnes už starší klasiku svého žánru, která by se kvalitami vyrovnala i legendárním Star Wars, daroval nám jedno z nejznámějších vesmírných monster a daroval nám hlavně hutné drama, na které bych se mohl dívat znova a znova!

plakát

Smrtonosná past (1988) 

V dnešní době už známá a právem chválená klasika, na kterou nedám dopustit. Pro každého milovníka akčních film je toto svatý grál a přímo dokonalost všeho filmového napětí. Hlavní postavu obyčejného policisty Johna McClana si zamilujete a budete mu fandit po celou dobu. Hlavního záporáka si tu střihne Alan Rickman, který hraje jednu z jeho nejlepších rolí, je tu několik kule rvoucích scén a parádních přestřelek a parádní finále a...prostě parádní film a nic víc dodávat netřeba.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

S Pulp Fiction je toto asi moje nejoblíbenější Tarantinovka. Je to trochu jiný western s lžičkou dobrodružství, špetkou bláznovství a vyjde vám zábavná podívaná, kde nemusíte nějak řešit děj a v některých případech i fyziku, Stačí když se uvelebíte a jen si to užívejte, ať už se tam děje cokoliv. Christoph Waltz podává trochu přehrávaný výkon, kterým vás zaujme už během prvních 5 minut filmu a jestli milujete Pulp Fiction...pravděpodobně si zamilujete i tohle.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Osobně jsem tomuto snímku moc nevěřil, ale dneska bych si nafackoval, kdybych po tom nešáhl. Podíval jsem se na to...a už jsem to viděl asi 5krát a říkám, že to uvídím ještě tak 30krát! I když je pan Scorsese už starý pán, tak na svá stará kolena natočil skvělý a neuvřitelně zábavný film, který mě dokáže zaujmnout vyloženě každou scénou a jedná se o precizní velkolepé vyprávění, které si vždy neskutečně užiji.

plakát

Jurský park (1993) 

Jako malý jsem to baštil. Ale až později mi došlo, jak je to kvalitní dobrodrúžo film. Za mě jeden z nejlepších Spielbergův film. Triky, které nám tu jsou nastavené pod nosem, jsou i dnes dobře koukatelné a oceníte lidskou práci, která je dnes dělána počítači a před zeleným plátnem. Přidejte hudbu Johna Williamse, skvělou výpravu, dobrodružný příběh a dinosaury...a máte výborný film, na který se vždy rádi podíváte. 10/9

plakát

Forrest Gump (1994) 

Film co jsi jede svým vlastním tempem, stále nás má čím upoutat, má dobré herecké výkony, dobrou hudbu a všichni ho znají. "Foreste, ty nejsi jiný, jsi stejný jako všichni ostatní...", ale tvůj film vyčnívá svou kvalitou skoro nad všemi. Tom Hanks tu hraje svou legendární podivínskou roli a i když je trochu nepochopitelná, zažijete s ní kus jejího života rádi. A ještě se u toho pobavíte, zasmějete, pobrečíte (takových scén tu je víc) a je to zkrátka film, který musíte vidět. 10/10

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Začátek sice pomalejší, ale...to je asi to nejmenší mínus z celého filmu. Tenhle film je zatím můj nejoblíbenější z dosavadních zhlednutých. S vyprávěcím stylem Foresta Gumpa je toto skvělá podívaná, která jednoduše pobaví a chytne za srdíčko. Nudit se u tohoto nebudete, pokud nejste totál postižení nebo máte strašný filmový vkus Zdeňka Trošky. Nabídne vám jednu z nejlepších rolí Morgana Freemana, skvělého hlavního hrdinu, možná nejvíc nenáviděného filmového záporáka, jedny z nejlepších scén, co jste na plátně viděli a šokující závěrečnou pointu, která vám změní pohled na příběh filmu. Bravo. 10/10

plakát

Zelená kniha (2018) 

S přehledem a krásně zpracovaná výpověď o době plné nevyrovnaných hodnot ve společnosti, která se nebojí dotýkat důležitých témat. Přesto si dokáže udržet lehké až povznášející tempo spojené s pohodovou náladou. Poučné a zároveň nesmírně obohacující.

plakát

Mauglí - příběh džungle (2018) 

Andy možná není žádný mistr filmař s ikonickým stylem vyprávění, ale jeho dobře napsané postavy a několik hodně silných momentů dokazují, že se na parametry snímku jedná o nadmíru slušný debut.