Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Thriller

Recenze (374)

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) odpad!

Tyhle dementní agitační vložky by chtělo natočit v opačném gardu. To by pak ale ta úchylná levičácká verbež zapálila celej Hollywood:)

plakát

Nezvratný osud 5 (2011) 

Možná zbytečnost na druhou. Vlastně mimo té gymnastické vložky(ta se vskutku povedla), tu nebylo absolutně nic, s čím by se má hororová duše ztotožnovala. Scénáristická vyprahlost je více než zřejmá, inovace nulová a tudíž musela přijít na řadu plejáda brutálních mordů, aby bylo z čeho si stříknout do pižamka. Pro mě další z řady komerčních nastavovaných paskvilů.

plakát

Pach krve 4: Krvavý počátek (2011) odpad!

Debilní až to bolí. Návrat krále nepřicházel v úvahu, jelikož reference na tvůrce mluvily za vše, ale na druhou stranu, kdo mohl tušit, že jde klesnout až takhle hluboko? Už mi leze krkem ta vymatlanost kam se jen podíváš. To je opravdu tak těžké sesmolit scénář, kde se alespoň jeden jedinej člověk bude chovat trošku reálně a nebude mít v palici nasráno? Kdyby byl záměr komedie, neřeknu půl slova, ale tohle mě možná i urazilo. Tupost nejvyššího kalibru a spolu s posledním Hellraiserem aspirant na megasračku roku. Ať žijou galony digi krve a retardovaný týnejdři.

plakát

Thor (2011) odpad!

Pokud by se film jmenoval Tur, tak to potom jo ... Tohle snad nemysleli vážně?

plakát

Hospital Massacre (1981) 

Ucházející slasher z nemocničního prostředí, kde po chodbách obchází přízrak vraždící bestie, skrývající identitu pod chirurgickou roužkou. Příběh jednoduchý jako facka, ale tvůrci si s libostí ujížděli na prostředí špitálu, který je pro horor pořád neschnoucí studnou. Samozřejmě člověk musí být připraven na logické kopance, které jsou v tomto případě velké jak díry v ementálu. To ovšem fans vyvraždovaček let osmdesátých nemůže nijak rozházet nebo vykolejit, protože zábava je prioritou číslo jedna. Retro klasika se vším všudy, co by neměla nijak urazit.

plakát

Frankenstein 2000 - Ritorno dalla morte (1991) 

Mladá žena Georgia je partou výrostků brutálně znásilněna a po útoku končí v komatu. V rámci zachování počestnosti a dobrého jména malého města, je vina svalena na místního zaostalce, který je následně uvalen do vazby. Nespravedlnost a křivdu neunese a život ukončí sebevraždou. Tyto okolnosti mají však neuvěřitelný spád a jakousi neznámou silou, ruku v ruce s touhou po pomstě Georgia dokáže telepaticky mrtvého přítele oživit a odplata má tudíž zelenou... Ritorno dalla morte spadá bohužel do kategorie těch špatných fimů. Od takové kapacity jsem popravdě čekal plejádu špičkové italské zábavy jakou je možno nalézt například ve šlágrech Rosso sangue, Antropophagus či Buio Omega. Celé mi to tu smrdělo schématičností o pomstě na nedotknutelné společnosti, která se ve skutečnosti nese v duchu nacistické subkultury a komplexně je pojata nehorázně komicky až infantilně, což hrubě podkopává celkový dojem. Celou tu preciznost a náboj předešlých hitů tu jen ztěží hledat. Jakýkoliv přesah či náznak na hranici světlých chvilek totiž pohotově zazdí vykalkulovaný konstrukt o zlu a dobru, které je tupě podsouváno konzumentům, jako by ani neměli svůj vlastní mozek. Palec dolů a hurá si zpravit chuť nějakou lepší a chutnější jednohubkou.

plakát

Ghostkeeper (1981) 

Skupince přátel se při expedici po zasněžených horách porouchá skůtr a jsou nuceni vyhledat pomoc. Náhoda jim přeje a objeví zapadlý a na první pohled opuštěný hotel. Záchraný bod se však brzy mění ve smrtelně nebezpečné místo, jelikož je tu něco, co jim začne usilovat o život. Úvodní minuty mě ujištovaly, že mě čeká naprostá oldschoolová hororová pecka s nepřekonatelnou atmosférou izolovaného hotelového komplexu kdesi v kanadských horách, ale bohužel, opak byl pravdou. Co měli tvůrci jako na dlani, nepochopitelně promrhali dlouhými temnými záběry, kde by ztěží pomohl i orlí zrak a člověk místy tápal, co že to vlastně sleduje. Tohle zcela otupilo ono prvotní nadšení a dále jsem byl svědkem už jen zcela obyčejného a laciného béčka bez síly, stylu a atrakce. Velké zklamání.

plakát

Karanténa 2: Terminál (2011) 

Plagiátorství šlo tentokráte stranou, což ale považuji za jediné pozitivum tohoto mutačně infekčního bijáku. Nemůžu si pomoct, ale od začátku do konce se to tváří jako fresh, cool a co já vím co ještě a přitom je to zábavný asi jako pondělní cesta do práce. Nejsem zaujatý, to v žádném případě, ale tady je to prostě na morek prolezlé sterilitou a nezáživností.

plakát

Točité schodiště (1975) 

Vrah handycapovaných žen stále utíka spravedlnosti a jeho konto už zdobí číslo pět. Další potencionální obětí může být i Helen. Němá žena, žijící ve velkém domě, ještě s několika obyvateli a která ještě netuší, jeké nebezpečí na ni vlastně čeká. Fádní thriller, snažíc se využít temných zákoutí velkého domu za bouřlivé noci, což po celou dobu trvání ne a ne prosadit. Hororových pasáží zde divák najde opravdu minimum a napětí jakbysmet. On totiž sebemenší náznak hnedle vyšumí do neznáma a víčka neúprosně klesají a klesají...