Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (124)

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

Nepříliš povedené. Díly s Mandem jsou výborné, ale to je tak všechno. Největší problém je samotná postava Boba Fetta, který v seriálu buď není nebo se chová jako pitomec a všechno za něj musí řešit ostatní. Celé to doplňuje rádoby cool gang na mopedech, který se nepochybně zařadí mezi top ten nejhorších scenaristických rozhodnutí ve Star Wars. Celé to působí jako Mandalorian 2,5 a upoutávka na třetí sérii.

plakát

Vyproštění (2020) 

Akční scény fajn, ale vše mezi nimi byla docela mizerie, což nezachránil ani Hemsworth, kterému role docela sedla.

plakát

Masaryk (2016) 

Skvělý výkon Karla Rodena v povedeném pohledu na mnichovské trauma.

plakát

Orel přistává (1976) 

Výborný Caine a Duwall, ale jinak je to bohužel spíše průměrný válečný film, který hlavně v závěru trpí na nelogičnosti ve scénáři.

plakát

Beatles: Perná léta (2016) 

Formálně bezchybný pohled na koncertní léta Beatles. Jediné co mi trochu vadilo, byl fakt, že se Ron Howard úzkostlivě vyhýbá jakékoliv kontroverzi - Beatles jsou líčeni jako vzorní skautíci, veškeré problematizující záležitosti (drogy, alkohol, ženské, apod.) jsou zamlčeny nebo odbyty drobnou poznámkou McCartneyho, že druhý film točili trošku zkouření. Jinak nemám co vytknout.

plakát

Parazit (2019) 

Zábavné, originální, plno překvapivých zvratů, ale nemůžu se zbavit dojmu, že zhruba od poloviny filmu se to celé začalo rozpadat a závěrečné scény už na mě příliš nefungovaly. Musím ale ocenit sociálně kritickou rovinu filmu, která mi přišla nejsilnější a určitě z mého pohledu nejzajímavější.

plakát

Provaz a kolt (1969) 

Pomalý western, kde se nevyskytuje prakticky žádná kladná postava a nejvíc sympatií vzbuzuje postava bohatého rančera, který ale nejspíš dle scénáře měl být "záporákem". Na to, že má film pouze 90 minut se strašlivě vleče, ale pokud se přes to dokážete přenést, tak dostanete neotřelý a dost depresivní snímek, kde se všichni chovají jako naprosté svině a podle toho také skončí.

plakát

Gettysburg (1993) 

Velmi dlouhá, ale podrobná rekonstrukce jedné z nejvýznamnějších bitev občanské války. Nutno dodat, že vzhledem ke své délce je to záležitost vhodná hlavně pro fandy. Jak zaznělo v předchozích komentářích, vrcholem je nejspíš obrana Little Round Top, závěrečný Picketův útok nemá takovou sílu. Malé upozornění - pokud vám tyhle pojmy nic neříkají, je zbytečné se na Gettysburg dívat. :)

plakát

Ansisung (2018) 

Korejská odpověď na Chi Bi. Výtečný film, který má kromě dobře udělaných bitevních scén i pokus o příběh. Hlavní postavy jsou sympatické, jejich motivace dává smysl. Jako u většiny podobných filmů je délka trošku natažená, v některých pasážích se vytrácí tempo, ale není to nic zásadního. Korejci historické film prostě umí.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Solo není špatný film, není ani extra dobrý film, je prostě průměrný. Odpočinková zábava na večer, ale nic víc od toho nečekejte. Ehrenreich samozřejmě Fordovi nesahá ani po paty, jeho Solo je necharismatický a nezajímavý, naštěstí film zachraňuje Chewbacca a Harrelson. Podobně jako u Roque one i tady naprosto chybí jakékoliv napětí - víte, že Han všechny eskapády přežije, což jenom přispívá k dojmu, že tyhle prequelové filmy jsou v podstatě zbytečné....