Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (16)

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Dávám plnej počet hvězd. Není to možná uplně nejobjektivnější, ale STRAŠNĚ cenim to, že je to film vostrej jak břitva v tom, co si dovolí - nejsou to univerzální (pseudo)vtipy bez hrany, jako u většiny české produkce. A přitom je to vlastně hrozně hodnej film, feelgood jak hovado. Hlavní hrdina je taktéž hovado, ale co... Je to neskutečně dobře zahraný a ustříhaný. Hodně rychlé, jakoby přestřelené, ale podle mě perfektně trefené. Komediální role ceny za herectví nezískávaj, ale Lavi, jeho choť i jeho agent jsou zahraný skvostně.

plakát

Sunshine (2007) 

Na správnej napínák trochu nelogické chování postav, na intelektuální filosofii trochu moc béčkové, celkově trochu nabubřelé.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Docela pěkně se na to kouká, nová Lara má jiskru. Ale je to chvílemi zbytečně přepálené, navíc nemám rád, když někdo kulhá a ruku sotva nese, ale za 5 minut už leze po skalách jak kamzík. Já se o hrdiny bojím, i když dostávají přes držku, nepotřebuju, aby je každou chvíli někdo/něco rozemlelo na kaši. Takže vlastně když ten film nebylo "moc"... bavil mě nejvíc.

plakát

Anihilace (2018) 

Velmi slabé 3 hvězdy. Chvílema mě to bavilo, jedna navíc na Natálii, jedna navíc za production design, kterej mě bavil. Jinak z toho hrozně kouká Příchozí/Stalker/Solaris, ale fakt hrozně moc, akorát to nemá tu schopnost vás to uhranout a pořád to sahá k béčkovejm berličkám. Rozhodně žádnej velkej brainer.

plakát

Pistolnice Jane (2016) 

Nic extra western, kterej neví, jestli je vztahovkou nebo sedmi statečnejma (tady spíš třema). Ke třem hvězdám se klanim jen díky Natalii Portman, protože jí mám rád. Pokud vás baví, je tenhle film jednohubka, kterou dokoukáte jen s určitou dávkou shovívavosti. Pokud vás Natálie nebere, tak je pro vás tenhle film čirá ztráta času.

plakát

Wind River (2017) 

Smutné, skvělé. A asi na pěti místech přijde nečekaný smích. Ale jinak je to zasněžené a pochmurné.

plakát

Baby Driver (2017) 

Ten film není zas tak dobrý a hlavně v druhé polovině jaksi už nemá co nabídnout a uvědomíte si, že se vleče. Ale pro ty povedené scény, pro sympatického hrdinu a v podstatě neutuchající adoraci hudby si mě získal. Záporné postavy jsou tarantinovsky přepálené, takže realismus tu nehledejte, ale pokud vám to nevadí (ba naopak máte tyhle záporáky rádi), budete spokojeni. A pokud stejně jako já z minuty na stihnutí busu věnujete 20 sekund nandavání sluchátek - je to film o/pro vás.

plakát

Já, společnice (2016) (seriál) 

Správné by asi bylo dát "jen" 4 hvězdy, ale tu pátou přidávám jako protiváhu všech těch dvouhvězdových hodnocení. Ano, je to pomalé a není to nijak extra akční, ale ta pomalá tenze, velmi kultivovaná kinematografie... každých 26 minut je požitek. Podobně jako u některých Soderberghových filmů (byť zde jen jako producent) se to může zdát chladné a odtažité, ale mě se to právě proto líbí. Fakt, že přesně nevíte, co si o hlavní hrdince myslet, považuji za záměr, ne chybu.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Trochu chladne, trochu prekombinovane, za me o dost slabsi nez tematicky podobny Haywire od Soderbergha. Ale krasnej vizual (nejen hlavni herecky) z toho pro me udelal ok podivanou.